Munții Retezat - tărâm de liniște

Munții Retezat – tărâm de liniște

Munții Retezat – patria lacurilor glaciare


Cu siguranță e greu să nu fii auzit de Munții Retezat. Iar dacă doar ați auzit și nu ați ajuns până acum, vă recomand să mergeți cu prima ocazie. Veți rămâne fără glas în fața minunatelor “catedrale” de piatră și a limpezimii lacurilor glaciare pe care le veți întâlni în Retezat.

Datorită celor peste 80 de lacuri glaciare pe care le întâlnim în Munții Retezat, acest masiv montan mai este numit “tărâmul ochilor albaștrii”. În Retezat putem vedea cel mai întins lac glaciar din România, și anume Lacul Bucura. Tot aici găsiți și cel mai adânc lac glaciar, numind aici Lacul Zănoaga. Lacurile glaciare se mai numesc “tăuri”.

Masivul Retezat este un loc minunat pentru cei care adoră liniștea, natura și refacerea activă. Aici vă veți deconecta de la agitația orașelor, vă veți încărca cu energie pozitivă de la ape, stânci și vegetație. Şi pe lângă toate acestea, vârfurile de peste 2500 de metri oferă o panoramă minunată.

Cel mai înalt vârf este Peleaga, cu 2509 metri, iar vârful care dă numele acestui masiv montan, Vârful Retezat, atinge 2485 de metri altitudine.

Accesul Munții Retezat

Accesul înspre Munții Retezat este unul relativ bun. Cel mai apropiat oraș este Hațeg, iar de aici urmați drumurile ce duc înspre Cârnic sau Râușor. De asemenea, se poate ajunge și prin zona Văii Jiului, mai exact prin Cheile Buții.

În cadrul Munților Retezat, traseele turistice marcate și indicatoarele turistice sunt bine întreținute și au o densitate foarte bună. De recomandat este să vă documentați cu privire la dificultatea fiecărui traseu pentru a evita orice probleme cauzate de oboseală.

Cred că fiecare dintre noi avem un loc de suflet, unde mergem cât de des avem ocazia. Pentru mine, Retezatul reprezintă un astfel de loc. Un loc unde revin cât de des am ocazia pentru a mă bucura de liniște, pace și natură. Faptul că pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi presupune și efort, face ca orice tură în Retezat să fie și mai frumoasă.

Pentru cei care au decis că vor să descopere Munții Retezat, este recomandabil să aveți un minim de echipament pentru o tură de munte. Iar acest lucru este important pentru a evita neplăceri și a vă bucura de o minunată aventură.

Pentru că sunt foarte multe de văzut în Retezat, vă recomand să nu ratați Valea Pietrele, Tăul Pietrele, Lacul Bucura, Lacul Zănoaga, Vârful Peleaga (2509 m), Vârful Retezat (2485 m), Vârful Păpușa (2508 m), Tăul dintre Brazi sau Lacul Galeș. Şi ajungând în aceste locuri, nu ratați ocazia de a vă bucura de elementele de floră și faună.

Vă doresc o tură minunată, cu vreme bună și voie bună în Munții Retezat!


 

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Petroșani, Cazare Parâng, Cazare Hunedoara, Cazare Straja, Cazare Hațeg

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

 

„Pro-Fundata-Fair-un-targ-la-inaltime-aproape-de-varfurile-Carpatilor-www.DescoperimRomania.ro-2-jpg Munții Retezat - tărâm de liniște

Pro Fundata Fair – un târg la înălţime, aproape de vârfurile Carpaţilor

”Pro Fundata Fair” – un târg la înălţime, aproape de vârfurile Carpaţilor Fundata revine în această toamnă în prim-planul turismului din România cu un eveniment care atrage deopotrivă jurnaliști și reprezentanți ai agențiilor de turism din România și din străinătate. „Pro Fundata Fair 2023” este un eveniment de promovare turistică, organizat, în perioada 18 – […]

0 comments
Excursie-cu-barca-in-Clisura-Dunarii-1 Munții Retezat - tărâm de liniște

Cazanele Mari și Cazanele Mici

Cazanele Mari și Cazanele Mici alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Rezervația naturală este cuprinsă între Masivul Ciucaru Mare și Ciucaru Mic, între localitățile Eșelnița și Dubova. Îmbină într-o armonie perfectă culorile apei cu ale stâncilor și ale vegetației. Cazanele Mari și Cazanele Mici, numite și Cazanele Dunării, au […]

0 comments
Cheile-Turzii-1 Munții Retezat - tărâm de liniște

Cheile Turzii

Cheile Turzii – locul unde muntele se împletește cu apa Foto: Claudiu Vatau Cheile Turzii coordonate GPS: Lat: 46º33’49″N, Lon: 23º40’26″E Cheile Turzii se află în județul Cluj, în apropierea orașului Turda și au fost săpate de pârâul Hășdate în Munții Trascăului. Accesul principal spre Cheile Turzii se face cu mașina prin localitatea Cheia situată în aval. Se […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *