Munții Retezat - tărâm de liniște

Munții Retezat – tărâm de liniște

Munții Retezat – patria lacurilor glaciare


Cu siguranță e greu să nu fii auzit de Munții Retezat. Iar dacă doar ați auzit și nu ați ajuns până acum, vă recomand să mergeți cu prima ocazie. Veți rămâne fără glas în fața minunatelor “catedrale” de piatră și a limpezimii lacurilor glaciare pe care le veți întâlni în Retezat.

Datorită celor peste 80 de lacuri glaciare pe care le întâlnim în Munții Retezat, acest masiv montan mai este numit “tărâmul ochilor albaștrii”. În Retezat putem vedea cel mai întins lac glaciar din România, și anume Lacul Bucura. Tot aici găsiți și cel mai adânc lac glaciar, numind aici Lacul Zănoaga. Lacurile glaciare se mai numesc “tăuri”.

Masivul Retezat este un loc minunat pentru cei care adoră liniștea, natura și refacerea activă. Aici vă veți deconecta de la agitația orașelor, vă veți încărca cu energie pozitivă de la ape, stânci și vegetație. Şi pe lângă toate acestea, vârfurile de peste 2500 de metri oferă o panoramă minunată.

Cel mai înalt vârf este Peleaga, cu 2509 metri, iar vârful care dă numele acestui masiv montan, Vârful Retezat, atinge 2485 de metri altitudine.

Accesul Munții Retezat

Accesul înspre Munții Retezat este unul relativ bun. Cel mai apropiat oraș este Hațeg, iar de aici urmați drumurile ce duc înspre Cârnic sau Râușor. De asemenea, se poate ajunge și prin zona Văii Jiului, mai exact prin Cheile Buții.

În cadrul Munților Retezat, traseele turistice marcate și indicatoarele turistice sunt bine întreținute și au o densitate foarte bună. De recomandat este să vă documentați cu privire la dificultatea fiecărui traseu pentru a evita orice probleme cauzate de oboseală.

Cred că fiecare dintre noi avem un loc de suflet, unde mergem cât de des avem ocazia. Pentru mine, Retezatul reprezintă un astfel de loc. Un loc unde revin cât de des am ocazia pentru a mă bucura de liniște, pace și natură. Faptul că pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi presupune și efort, face ca orice tură în Retezat să fie și mai frumoasă.

Pentru cei care au decis că vor să descopere Munții Retezat, este recomandabil să aveți un minim de echipament pentru o tură de munte. Iar acest lucru este important pentru a evita neplăceri și a vă bucura de o minunată aventură.

Pentru că sunt foarte multe de văzut în Retezat, vă recomand să nu ratați Valea Pietrele, Tăul Pietrele, Lacul Bucura, Lacul Zănoaga, Vârful Peleaga (2509 m), Vârful Retezat (2485 m), Vârful Păpușa (2508 m), Tăul dintre Brazi sau Lacul Galeș. Şi ajungând în aceste locuri, nu ratați ocazia de a vă bucura de elementele de floră și faună.

Vă doresc o tură minunată, cu vreme bună și voie bună în Munții Retezat!


 

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Petroșani, Cazare Parâng, Cazare Hunedoara, Cazare Straja, Cazare Hațeg

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

 

Peste-20.000-de-vizitatori-au-ajuns-la-Targul-de-Turism-al-Romaniei-de-la-ROMEXPO-DescoperimRomania.ro-1 Munții Retezat - tărâm de liniște

Peste 20.000 de vizitatori au ajuns la Târgul de Turism al României de la ROMEXPO

Peste 20.000 de vizitatori au ajuns la Târgul de Turism al României de la ROMEXPO În perioada 23 – 26 februarie, ROMEXPO a organizat Târgul de Turism al României – ediția de primăvară. Peste 20.000 de vizitatori au ajuns la #TTR2023 și au beneficiat de cele mai bune oferte de vacanță. Manifestarea a înregistrat un […]

0 comments
46631303_2144050378993159_2264322589700653056_n Munții Retezat - tărâm de liniște

Se apropie Târgul de Turism Vacanța din Constanța

Se apropie Târgul de Turism Vacanța din Constanța Oferte imbatabile pentru vacanțe în România și în străinătate Târgul de Turism „VACANȚA” Constanța își deschide porțile în perioada 28 – 31 martie 2019 și se adresează publicului larg, dornic să călătorească în țară și peste hotare, aflat în căutarea unor destinații turistice originale, care să corespundă, […]

0 comments
Cascada-Moceriş-–-tărâmul-zânelor-1 Munții Retezat - tărâm de liniște

Cascada Moceriş – tărâmul zânelor

Cascada Moceriş – tărâmul zânelor Imagini: Claudiu Vatau Cascada Moceriş coordonate GPS: 44.8983553, 21.8921432 Din nou în „Lumea mirifică a Banatului de sud”! Cascada Moceriş este situată pe teritoriul comunei Lăpuşnicu Mare, satul Moceriş, din minunata Vale a Almăjului, judeţul Caraş-Severin. Drumul este accesibil cu maşina, dacă aveţi o maşină de teren. Dar eu vă […]

2 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *