Munții Retezat – patria lacurilor glaciare
Cu siguranță e greu să nu fii auzit de Munții Retezat. Iar dacă doar ați auzit și nu ați ajuns până acum, vă recomand să mergeți cu prima ocazie. Veți rămâne fără glas în fața minunatelor “catedrale” de piatră și a limpezimii lacurilor glaciare pe care le veți întâlni în Retezat.
Datorită celor peste 80 de lacuri glaciare pe care le întâlnim în Munții Retezat, acest masiv montan mai este numit “tărâmul ochilor albaștrii”. În Retezat putem vedea cel mai întins lac glaciar din România, și anume Lacul Bucura. Tot aici găsiți și cel mai adânc lac glaciar, numind aici Lacul Zănoaga. Lacurile glaciare se mai numesc “tăuri”.
Masivul Retezat este un loc minunat pentru cei care adoră liniștea, natura și refacerea activă. Aici vă veți deconecta de la agitația orașelor, vă veți încărca cu energie pozitivă de la ape, stânci și vegetație. Şi pe lângă toate acestea, vârfurile de peste 2500 de metri oferă o panoramă minunată.
Cel mai înalt vârf este Peleaga, cu 2509 metri, iar vârful care dă numele acestui masiv montan, Vârful Retezat, atinge 2485 de metri altitudine.
Accesul Munții Retezat
Accesul înspre Munții Retezat este unul relativ bun. Cel mai apropiat oraș este Hațeg, iar de aici urmați drumurile ce duc înspre Cârnic sau Râușor. De asemenea, se poate ajunge și prin zona Văii Jiului, mai exact prin Cheile Buții.
În cadrul Munților Retezat, traseele turistice marcate și indicatoarele turistice sunt bine întreținute și au o densitate foarte bună. De recomandat este să vă documentați cu privire la dificultatea fiecărui traseu pentru a evita orice probleme cauzate de oboseală.
Cred că fiecare dintre noi avem un loc de suflet, unde mergem cât de des avem ocazia. Pentru mine, Retezatul reprezintă un astfel de loc. Un loc unde revin cât de des am ocazia pentru a mă bucura de liniște, pace și natură. Faptul că pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi presupune și efort, face ca orice tură în Retezat să fie și mai frumoasă.
Pentru cei care au decis că vor să descopere Munții Retezat, este recomandabil să aveți un minim de echipament pentru o tură de munte. Iar acest lucru este important pentru a evita neplăceri și a vă bucura de o minunată aventură.
Pentru că sunt foarte multe de văzut în Retezat, vă recomand să nu ratați Valea Pietrele, Tăul Pietrele, Lacul Bucura, Lacul Zănoaga, Vârful Peleaga (2509 m), Vârful Retezat (2485 m), Vârful Păpușa (2508 m), Tăul dintre Brazi sau Lacul Galeș. Şi ajungând în aceste locuri, nu ratați ocazia de a vă bucura de elementele de floră și faună.
Vă doresc o tură minunată, cu vreme bună și voie bună în Munții Retezat!
Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Petroșani, Cazare Parâng, Cazare Hunedoara, Cazare Straja, Cazare Hațeg
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti
Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti Castelul Cantacuzino coordonate GPS: 45°24’50.0″N 25°32’33.4″E Castelul Cantacuzino este situat pe Valea Prahovei în staţiunea Buşteni. având o mare valoare istorică şi arhitecturală. A fost construit în anul 1911 de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, numit şi Nababul pentru “amintirea străbunilor și pentru adăpostul urmaşilor”. Curtea […]

Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca
Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca Meșterul Alexandru Ilinca din Orlești, Vâlcea nu a lasat opinca să piară. A crescut într-o familie cu tradiție în realizarea opincilor, dar a ales să fie croitor. De-a lungul anilor a fost unul dintre cei mai de seamă croitori din Vâlcea, iar atunci când a realizat că opinca dispare […]

Casa Poporului – istoria neştiută
Casa Poporului este un edificiu colosal care a dat naştere unor mituri care mai decare mai bizare, dar în care există totuşi şi un sâmbure de adevăr. Construcţia acestei clădiri-mamut cum mai era numită a început în anul 1980. Nicolae Ceauşescu a ordonat, după cutremurul din 04 martie 1977 „reconstruirea” Bucureştiului ca un oraş de sine […]