Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Claris - Cameră dublă etaj I, II

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Balcon, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Claris - Cameră 4 locuri etaj I, II

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Balcon, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Claris - Cameră dublă mansardă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Balcon, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Claris - Cameră 4 locuri mansardă

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Balcon, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Cabana Claris din Văliug – Banat


Departe de agitația orașului, la poalele munților descoperim un loc de poveste cu oameni pasionați de turism care au creat locul tău de relaxare.

Cabana Claris este situată în comuna Văliug, la mică distanță de lacul Gozna. Cabana oferă o priveliște de vis asupra lacului și munților din împrejurimi.

Cu o capacitate de cazare de 80 de locuri dispuse în camere duble, triple și apartamente, cabana Claris este alegerea ideală fie că veți poposi alături de prieteni fie alături de familie.

Situată la o altitudine de aproximativ 700 m la Cabana Claris din Văliug veți descoperi pe lângă liniștea deplină  un aer curat, locul fiind cunoscut ca unul din puținele locuri din Europa cu o concentrație record de ozon.

Facilități

Fiind clasificată cu 3 stele, Cabana Claris din Văliug vă pune la dispoziție toate dotările necesare pentru un sejur reușit. Toate camerele beneficiază de baie proprie, acces gratuit la internet Wi-Fi, balcon, televizor și cablu TV.  Diminețile răcoroase de vară pot fi privite de la balconul fiecărei camere în timp ce serile vor avea un farmec aparte din terasa cabanei.

Cabana Claris din Văliug pune la dispoziția turiștilor un restaurant în care puteți servi atât preparate din bucătăria tradițională cât și din cea internațională, alături de băuturi răcoritoare și prăjituri delicioase.

Afară vă veți putea bucura de priveliște fie de pe ponton, fie de pe terasa cabanei. Puteți petrece o zi relaxantă la soare bucurându-va apoi de un bronz de munte perfect.

La Cabana Claris aveți parte de terasă, ponton, șezlonguri și zonă privată de plajă. Dacă alegeți să ajungeți aici în team-building, sala de conferințe vă stă mereu la dispoziție.

Ce vizităm?

Stațiunea Văliug – Crivaia este una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice din Munții Banatului. Construită pe malurile Lacului Gozna sau Văliug, cum îl numesc localnicii, stațiunea s-a dezvoltat în ultimii ani ajungând să atragă tineri din toate colțurile țării și de peste hotare.

Drumul până în stațiune este străjuit de arborii seculari împletiți cu mlădițele tinere, fie că pornești din Reșița sau Slatina Timiș.

Peisajul montan ce ni se dezvăluie se îmbină pe alocuri cu culmile domoale pe care pasc agale turmele de vaci ale localnicilor.

O dată ajuns la Lacul Văliug (Lacul Gozna) peisajul se schimbă ușor. Culmile muntelui sunt îmbrăcate în verdele crud al pădurii, iar pe alocuri răsar pensiuni înconjurate de pâlcuri de arbori.

Apa liniștită a lacului se contopește cu verdele pădurii, transformând muntele în unicul stăpân.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Banat, Cazare Crivaia, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mic. Se acceptă paturi suplimentare contra-cost.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Închiriere biciclete
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Scaun bebe
 • Bar
 • Foişor
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Serviciu în cameră
 • Terasă
 • Teren de sport
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Banat

Banat

Regiunea Banat este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia și o mică parte din Ungaria.

Teritoriul românesc al Banatului cuprinde județul Timiș, județul Caraș-Severin, parte din județele Mehedinți și Arad.

Granițele naturale ale Banatului sunt râurile Mureș și Tisa, fluviul Dunărea și masivele Poiana-Ruscă și Retezat.

Relieful Banatului este foarte divers: începând din vest, spre est, formele de relief se succed în trepte: câmpia joasă, câmpia înaltă, dealurile și, în final munții. Unele masivele muntoase bănățene constituie ramura vestică a Carpaților Meridionali.

Datorită unui relief atât de diversificat Banatul este gazda unor obiective turistice naturale și antropice deosebite.

Dintre obiectivele turistice antropice amintim: Teatrul Mihai Eminescu din Oravița, statuia lui Hercules din Băile Herculane, Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Teatrul Național (clădirea Operei) și multe alte clădiri deosebite din zona Cetate a Timișoarei, calea ferată Oravița – Anina (cea mai veche cale ferată montană din România).

Obiectivele naturale sunt reprezentate de Cascada Bigăr, Cascada Sușara, Cascada Moceriș, Cascada Beușnița, Cheile Carașului, Cheile Nerei, Cheile Minișului, Ochiul Beiului, Lacul Dracului, Trei Ape și multe, multe alte minuni ale naturii.

Dar să nu uităm că prin Banat intră și Dunărea în țară, la Baziaș, formând la întâlnirea cu râul Nera o microdeltă unică și spectaculoasă. Și de aici începe drumul lung și anevoios al Dunării printre munți apoi prin câmpie spre propria sa deltă, Delta Dunării.

Tradițiile și obiceiurile se mai păstrează în Banat atât în județul Timiș cât și în Caraș-Severin. Cele mai frumoase obiceiuri le găsim la rugi (nigei), sărbătoarea satului, ocazie cu care tinerii se întorc acasă, poartă cu mândrie portul popular, distracția durează 2 sau 3 zile în funcție de obiceiul fiecărui sat, dar tradiții speciale sunt și de Paște, Crăciun și Sânzâiene.

Bănățeni au darul gătitului cu gust, acasă la bănățeni vei descoperi preparate tradiționale din carne, murături, ciorbe, supe și prajituri delicioase.

Te invităm să descoperi frumusețile antropice și naturale ale Banatului!

 


Obiective turistice

În Timișoara „capitala Banatului”, supranumită și Mica Vienă datorită arhitecturii construcțiilor din centrul istoric realizată în stilul barocului vienez, călătorul poate admira Opera și Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Domul romano-catolic, Monumentul Sfintei Treimi și Palatul Baroc din Piața Unirii, Muzeul Banatului din Castelul Huniazilor, Bastionul Cetății, Parcul Rozelor, Parcul Alpinet sau Parcul Cental.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unde pot fi admirate sălbaticele Chei ale Nerei, Lacul Dracului, Ochiul Bei, Cascada Beușnița, Cascada Bigăr - declarată în 2013 de către The World Geography drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Muzeul de Locomotive cu Abur din Reșița, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, unde sunt expuse 16 locomotive din diverse epoci de construcţie (14 sunt produse la Reşiţa), cea mai importantă fiind locomotiva „Resicza”, prima din cele trei locomotive cu aburi construite în spaţiul sud-est european, la Reşiţa, între anii 1872-1873.

Calea ferată Oravița-Anina, cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei, o minunăție tehnică care străbate un peisaj mirific. Aproape toată Calea Ferată Oravița – Anina este realizată din tunele, poduri, străpungeri în stâncă, fiind numită și Semeringul bănățean.
Citește mai mult