Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locuințe pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Dacilor - Cabană cu 10 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Cabana Dacilor din Beliș – Transilvania.

Situată la 5 km de stațiunea Beliș-Fântânele, într-o pădure de brad și mesteacăn, în localitatea Călățele Pădure, cabana oferă liniștea și discreția unui concediu la munte.

Cabana Dacilor, prin nume și locație invită turistul pentru un sejur relaxant, departe de grijile cotidiene, o vacanță excelentă prin simplitatea ei.

De pe terase se pot admira minunate peisaje montane, cu pajiști, și păduri de brad.

Agrement:
– Mountain Bike
– Călărie și excursii montane cu căruța cu cai.
– Călărit de agrement în zona montană sau instruire călărit pe traseu scurt.
– Organizarea de excursii pe trasee montane cu caruța trasă de cai.
– Pescuit de agrement în ape de munte.

Obiective turistice:
– Stațiunea Beliș-Fântânele, cu celebrul lac de acumulare. În verile secetoase, atunci când nivelul lacului scade, se poate vedea și chiar vizita, fosta biserică a localității, inundată în anii în care s-a construit barajul. Distanța aproximativă – 8 km.

– Cascada Vălul Miresii – este cea mai reprezentativă cascadă din Munții Apuseni, cu o înălțime de aproximativ 50 de metri. Legenda spune că o mireasă a căzut chiar in ziua nunții sale de pe stânci, iar voalul i-a ramas agățat acolo. Nuntașii s-au oprit din petrecere și au plans-o pe mireasă, iar în locul respectiv s-a format o cascadă din lacrimile lor. Distanța aproximativă – 20 km.

– Zona carstică Padiș. Un imens complex carstic (Cetățile Ponorului), nenumărate doline, peșteri, avene, ghețari (focul Viu), canioane sălbatice (Valea Galbenei, Valea Boga), râuri care dispar în pământ si reapar la distantă de kilometri în surprinzătoare izbucuri, chei de o indescriptibilă frumusețe(Cheile Someșului Cald), lacuri subterane, cascade. Distanța aproximativă – 50 km.

– Vârful Vlădeasa – este cel mai înalt vârf din Masivul Vlădeasa, atingând altitudinea de 1836 m. Prezintă urme de periglaciațiune pe latura sudică a vârfului, ba mai mult, o mică urmă de căldare glaciară neformată în coborâre de pe vârf la Pietrele Albe. Oferă largi priveliști asupra Stanei cu vf. Buteasa, Padișului și Bihorului, Muntelui Mare și chiar asupra depresiunii Huedin; în zilele de decembrie, când norii sunt joși și aerul de peste ei este curat, avem posibilitatea să admirăm în depărtări albastre crestele Munților Retezat. Distanța aproximativã – 40 km traseu auto + 5 km traseu pedestru.
– Muzeul Octavian Goga și Mănăstirea Ciucea. Distanța aproximativă – 50 km traseu auto.

Piețe și târguri:
– Piața tradiționalã săptămânală – localitatea Beliș, în fiecare duminică între orele 8:00 și 14:00.
– Piața tradițională săptămânală – localitatea Huedin, în fiecare marți între orele 8:00 și 14:00.
– Târgul de la Negreni – a 2-a săptămână din octombrie.
Evenimente cultural-artistice anuale:

– Sărbătoarea câmpenească “Crucea Iancului la Beliș-Fântânele” – a doua duminică din luna iulie
– Tabăra internațională de dans popular Sâncraiu – luna august.
– Festivalul cartofului Râșca
– “in Florar la Huedin” – zilele Huedinului – in jurul datei de 25 mai
– Târgul de la Negreni – a 2-a săptămână din octombrie
– Festivalul internațional de meșteșuguri tradiționale din Huedin– în jurul datei de 25 mai
– Festivalul de colinde din “Catedrala Moților” Huedin – în jurul datei de 6 decembrie.

Rute de acces
Accesul rutier spre stațiunea Călățele Pădure:
1. ) Dinspre Cluj avem două variante:
a ) DN 1, Cluj-Napoca → Huedin apoi DJ 108 Huedin → Sâncraiu →Călata →Călățele → Călățele Pădure.
b ) DN 1, Cluj Napoca → Gilău, aici cotim stânga spre salba de lacuri de pe Someșul Cald și continuăm prin localitățile Someșul Rece → Someșul Cald → Mărișel → Beliș→Călățele Pădure.
2. ) Dinspre Oradea de pe DN 1 până la Huedin, apoi DJ 108 Huedin → Sâncraiu – Călata →Călățele →Călățele Pădure.
3. ) Dinspre Alba-Iulia
a) pe DN 1 până la Huedin, apoi DJ 108 Huedin → Sâncraiu – Călata →Călățele → Călățele Pădure.
b) pe DN 75 prin Zlatna → Abrud → Câmpeni → Albac, iar de aici pe DJ 108 spre Horea- Mătișești → Poiana Horea →Ciurtuci → Beliș→Călățele Pădure.
4. ) Dinspre Târgu-Mures pe E 60 trecem prin Turda și Huedin apoi DJ 108 Huedin → Sâncraiu – Călata → Călățele → Călățele Pădure
Vă așteptăm!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Trasnilvania, Cazare Beliș, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Se acceptă animale de companie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult