Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Groapa Seacă - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire cu sobe

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Groapa Seacă - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire cu sobe

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Groapa Seacă - Cameră cu 4 locuri fără baie

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie pe hol, Balcon, Încălzire cu sobe

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Groapa Seacă - Cameră cu 4 locuri cu baie

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire cu sobe

Informații generale

Cabana Groapa Seacă din Parâng – Retazat-Parâng.

Cabana Groapa Seacă este situată în extremitatea Nordică a Masivului Parâng, în vecinătatea complexului de căldări glaciale, care oferă un peisaj alpin de un pitoresc deosebit.

Accesul la cabană se face pe drumul național 7A, drum care te introduce din primele secunde în vacanța de poveste. Șerpuirea de 18 km ce pornește din Petroșani, printre stâncile maiestoase de pe cheile Jiețului, presărate cu delicate cascade, ce vara te încântă cu apa cristalină ce se revarsă în râul Jieț și iarna te desfată cu perdeaua de țurțuri formată parcă special pentru încântarea sufletului turistului, se sfârșește în fața cabanei Groapa Seacă.

Pe perioada de vara se poate opta și pentru varianta Sebeș-Șugag-Obârșia Lotrului-Pasul Groapa Seacă, pe drumul 67C, un defileu de vis întins pe o distanță de 123 km, cu un drum ca în palmă, acesta fiind realizat de curând, porțiunea făcând parte integrantă din șoseaua Transalpina sau de ce nu, venirea la cabana se poate face și dinspre Novaci-Rânca-Gropa Seacă, distanță de 40 km, pe aici putând admira Transalpina cunoscută și sub numele de “Drumul Regelui”.

Ca orice cabană alpină, Groapa Seacă oferă un confort decent, potrivit pentru persoanele fără prea multe pretenții, în camere cu două până la patru locuri. Are grupuri sanitare cu apa curentă, bar, sală de mese și o curte interioară amenajată rustic, unde poți juca liniștit o tablă, un remi sau un șah.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Retezat-Parâng, Cazare Parâng, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

10:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.
Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Bar
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de mese
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Serviciu în cameră
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Retezat Parâng

Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase zone naturale din România, cu un potențial turistic important. Această zonă cuprinde, în special, obiective turistice naturale, dar și obiective antropice, de interes istoric în special.

Munții Retezat

Munții Retezat este o grupă montană din Carpații Meridionali. Sunt munți tineri și măreți, formați din șisturi cristaline și, pe alocuri, calcare. Cea mai mare altitudine este de 2509 metri, în vârful Peleaga.

Munții Retezat sunt caracterizați de relieful glaciar, reprezentat de lacurile glaciare, văi glaciare, și piscuri înalte mărețe.

Cele mai frumoase lacuri glaciare din Munții Retezat sunt: Zănoaga (cel mai adânc lac glaciar din țară), Bucura (cel mai mare lac glaciar din România), complexul Ana, Lia, Viorica, Florica.

Peisajul este completat de văile glaciare, pline de grohotișuri și, pe alocuri, tufărișuri de afin, merișor și flori de colț. Pajiștile alpine sunt formate din tufișuri de eucalipt, bujor de munte. Pe stâncării putem observa caprele negre, animale ocrotite prin lege.

Există numeroase trasee montane spre principalele vârfuri (Retezat, Peleaga, Păpușa, Piatra Iorgovanului – aflată în zona Retezatului Mic – zonă calcaroasă), trasee ce pornesc din zona Câmpu lui Neag sau din zona Hațegului spre Pietrele.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă, există pârtii de schi în Munții Retezat în stațiunea montană Râușor. De asemenea la poalele Munților Retezat puteți vizita obiective culturale. În apropierea localității Râul de Mori puteți vizita Cetatea Colț și Biserica Medievală Ostrov. În orașul Hațeg puteți vizita Biserica Densuș, cea mai veche biserică din România, Biserica Reformată din Sântămăria Orlea, Castelul Kendeffy. La Sarmisegetuza puteți vizita urmele cetății dacice, capitala Ulpia Traiana.

Munții Parâng

Munții Parâng sunt o grupă montană din Carpații Meridionali, aflată între Valea Oltului și Valea Jiului. Sunt tot munți tineri, de origine alpină, formați din șisturi cristaline, dar și calcare. Au altitudinea cea mai mare în vârful Parângul Mare, de 2519 metri. Și în Munții Parâng există numeroase trasee montane și drumeții. Puteți vizita lacurile glaciare Capra, Podragu, Gâlcescu, dar și formațiuni calcaroase: Peștera Muierii, Peștera Bolii etc.

Iubitorii de sporturi de iarnă pot practică schiatul în stațiunea Parâng din Petroșani, în stațiunea Râncă și Transalpina Schi Resort. În ambele stațiuni se practică sporturi de iarnă, schi alpin, de fond și de tură, concursuri de schi, off–road, alpinism.

Zona Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase zone naturale ale României. Are o importanță deosebită prin peisaje naturale, lacurile, floristica și faunistică, foarte bine păstrate.


Obiective turistice

Lacul Zănoaga este cel mai adânc lac glaciar din țară, adâncimea lui fiind de 29 m și este un lac format într-un circ glaciar.

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România, având o suprafață de 8.90 ha și o lungime de 550 m.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în sec. XIV de către Nicodim de la Tismana cuu ajutorul domnitorului Mircea cel Bătrân.

Rezervația de zimbri Hațeg la 3 km de Hațeg este cea mai renumită rezervație de zimbri cu o suprafață de 102.392 ha, iar dinozaurii pitici din Țara Hațegului sunt unici în lume.
Citește mai mult