Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana La Cristian - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana La Cristian - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Cabana La Cristian din Horezu – Oltenia.

Cabana la Cristian din Horezu este amplasată în Munții Căpățânii, la cota 1600, în stațiunea Vârful lui Roman, la 20 km de Horezu, un loc cu peisaj de poveste,  plin de verdeață și liniște, un loc special pentru toți iubitorii de munte.

Cabana La Cristian este alimentată 100% cu energie verde și deține un număr de 11 camere duble și un apartament, fiecare dotată cu TV, baie și balcon.

Încălzirea este asigurată de centrală proprie.

Cabana oferă oaspeților săi un living generos, sală de mese și acces la bucătăria dotată cu tot ce este necesar.

Pentru a beneficia de aerul curat de munte, puteți profita de terasa acoperită sau de terenul de fotbal sau de tenis după preferință. Copiii au la dispoziție un teren de joacă precum și un leagăn.Grătarul și foișorul vă stau la dispoziție.

Pentru timpul petrecut în cabană puteti utiliza jocurile de rummy, șah, biliard sau tenis de masă.

Cabana vă asigură de asemenea locuri de parcare pentru mașini.

Totodată, există posibilitatea organizării de evenimente: nunți, aniversări, petreceri și simpozioane.

Obiective turistice zona Horezu

Ca atracții turistice, zona de munte oferă posibilitatea de a face drumeții iar împrejurimile îndeamnă la organizarea de excursii, oferind un număr mare de tentații. Obiectivele din apropiere sunt: Peștera Muierii, Peștera Polovragi, Peștera Liliecilor, Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Hurezu, Centrul de ceramică Horezu, Muzeul Trovanţilor, Culele Duca și Greceanu (case boierești fortificate) din comuna Măldărești, tot aici se găsindu-se și Casa Memoriala I. G. Duca.

La acestea se adaugă și o serie de târguri și festivaluri:

 • Festivalul Învârtita Dorului din comuna Vaideeni – se desfășoară an de an în a treia săptămână din luna iunie pe o durată de trei zile. Festivalul folcloric este susținut de ansambluri artistice din mai multe zone ale țării tot aici având loc și o paradă a portului popular păstoresc.
 • Târgul ceramicii populare românești „Cocoșul de Hurez” – se organizează în fiecare an în luna iunie; evenimentul se desfășoară pe platoul „stejari” timp de trei zile și aduce la Horezu cei mai mari meșteri olari sosiți din toate centrele țării.
 • „Fagurele de aur” este o sărbătoare națională a apicultorilor și se desfășoară tot în luna iunie pe o perioadă de două zile, în comuna Tomșani.
 • „Brâul de aur” – șezătoare dar și concurs de creație, este organizat în ziua de Sfântul Ilie în satul Bărbătești.

 

Vă așteptăm la Cabana la Cristian din Horezu pentru a petrece o vacanță de neuitat!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Oltenia, Cazare Horezu, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie, dar doar de talie mică.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Biliard
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Terasă
 • Teren de sport
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Oltenia

Oltenia

Oltenia – este o zonă inedită a României cu valori turistice și culturale extraordinare, dar de cele mai  multe ori necunoscute sau prea puțin cunoscute de turiști.

Zona turistică Oltenia datorită poziționării sale, reliefului variat, monumentelor istorice, culturale, naturale și tradițiilor unice, dispune de condiții prielnice pentru dezvoltarea turismului.

Cele mai frumoase zone montane sunt localizate în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți, zone în care sunt concentrate și stațiuniile montane și balneare.

Din punct de vedere al turismului balnear Oltenia găzduiește 3 zone bogate în ape minerale: în Mehedinți ( Bala, Schela Cladovei, Gura Văii ), în Gorj ( Săcelu ), în Vâlcea ( Govora, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata ).

Oltenia este și un ținut al mănăstirilor, bisericilor și schiturilor, fiind a doua după Moldova ca număr și importanța acestor așezăminte religioase, astfel turismul religios și cultural este foarte bine dezvoltat.

Întâlnim mănăstiri pe Valea Oltului precum: Cozia, Surpatele, Stănișoara, Horezu, Govora toate în judeţul Vâlcea. În judeţul Gorj se găsesc mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Strâmba și Crasna. Iar în judeţul Mehedinţi găsim Mănăstirea Vodiţa, Mraconia, Sfânta Ana.

Cele mai mari orașe din Oltenia sunt: Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Râmnicu Vâlcea, acestea sunt și cele mai importante centre culturale din sudul României.

Orașul Târgu-Jiu este perla Olteniei culturale pentru că aici sunt găzduite operele lui Constantin Brâncuș într-un parc dedicat. Clădiri de mare valoare arhitecturală găsim și în Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina și Râmnicu Vâlcea.

În Drobeta Turnu Severin găsim Cetatea Medievală a Severinului, recondiționată, în apropierea ei sunt ruinele de la Podul lui Traian de peste Dunăre, iar în centrul orașului au fost renovate importante și valoroase clădiri.

De un interes special se bucură, așa numitele ”Cule”, case fortificate ce se găsesc doar în Oltenia.

Vă invităm să vizitați această zonă extraordinară, să descoperiți frumusețea monumentelor istorice, culturale și naturale din Oltenia.


Obiective turistice

Coloana Infinitului a fost inaugurată pe 27 octombrie 1938 și are o înălțime de 29,35 m, a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului).

Poarta Sărutului este o sculptură în piatră care se află amplasată pe aleea de la intrarea din Parcul Central din Tg. Jiu.

Masa Tăcerii este lucrată în calcar și se află amplasată în Parcul Central al orașului Tg. Jiu.

Casa-muzeu a fost inaugurată în 1971, fiind un monument de arhitectură, în care sunt expuse obiecte ce au aparţinut familiei Brâncuşi. Aceasta are o arhitectură populară de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi a fost restaurată în 1971.

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, jud. Mehedinți, reprezintă cel mai mare pod natural din țară și al doilea ca dimensiune din Europa.
Citește mai mult