Timișoara - orașul premierelor - Banat - DescoperimRomania.ro

Timișoara – orașul premierelor

Timișoara – orașul premierelor


De când am venit în Timișoara am simțit orașul acesta ca fiind unul special, vibrația orașului și bunătatea oamenilor nu mă mai lasă să plec.

Cand am decis sa mă mut în Timișoara nu știam mai nimic despre mica Vienă de pe Bega, însă locuind aici de 2 ani deja și interacționând cu diferiți oameni am aflat lucruri noi și interesant, ca spre exemplu faptul că Timișoara este orașul premierelor.

Principalele premiere

Printre premierele importante despre care am aflat prima dată este faptul că Timișoara a avut în anul 1869 primul tramvai tras de cai din România și tot în anul 1869 Timișoara era primul oraș cu trafic fluvial regulat de marfă și de pasageri, asta după ce în anul 1732 Bega devenea primul canal navigabil din România. 

O altă premieră importantă de care se bucură orașul de pe Bega a avut loc în anul 1884, atunci Timișoara a fost primul oraș cu iluminat stradal electric din Europa. 

Prima școală elementară

Încă o premieră ce merită menționată este și faptul că în Timișoara a fost deschisă prima fabrică de bere din România. 

Și dacă toate astea nu erau de ajuns, aflați că, în Timișoara a fost deschisa prima școală elementară din Cetate de pe teritoriul României și, în 1745 a fost construit primul spital municipal din România (cu 24 de ani înaintea Vienei și cu 34 de ani înaintea Budapestei).

Primul oraș liber

Faptul că la infrastructură nu suntem foarte buni ca țară o știm deja cu toții însă, probabil puțini știm că Timișoara a fost primul oraș cu străzi asfaltate din România. 

Aflând toate aceste lucruri mi-am dat seama ce oraș plin de istorie este Timișoara și câte lucruri interesante urmează să învăț aici.

Și, că tot vorbim de istorie și premiere, Timișoara a fost primul oraș liber de comunism din România. 

Acestea fiind spuse vă îndemn să vizitați măcar o data acest oraș cu asemenea încărcătură istorică, merită.


Caută cazare în categoria:Cazare Banat,Cazare Timișoara
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: NaturaObiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *