Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Poiana - Cabană cu 16 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire centrală

Informații generale

Cabana Poiana din Frasin – Bucovina.

Cabana Poiana din Frasin – Atunci când agitaţia oraşului te doboară, ia o pauză, revino la origini, la linişte, şi pace.

Situată dincolo de aglomeraţia, poluarea şi monotonia de zi cu zi a oraşului, cabana Poiana este cea ce te deconectează, te relaxează şi te înviorează aşa cum ai visat dintotdeauna.

Zona în care este amplasată clădirea este denumită popular Poiana, de unde şi denumirea cabanei. Peticul de sălbăticie în care se află situată aceasta nu s-a schimat de mulţi ani, astfel că, frumuseţea locului a rămas intactă… ca odinioară. Cât de frumos poate să fie să te laşi adormit de ciripitul păsărilor, de susurul apei, şi de imbietoarul miros de iarbă proaspăt cosită.

Unde este situat acest mic paradis? În colţul îndepărtat al Bucovinei, unde toate au rămas cum au fost dintotdeauna… naturale, mai exact, în Doroteia, la doar 10 km de Gura Humorului şi de mănăstirile binecunoscute Voroneţ și Mănăstirea Humorului.

Cabana Poiana din Frasin este destinată atât oamenilor ce caută liniştea şi pacea în mijlocul naturii, cât şi celor care vor să se distreze puţin, să iasă din monotonie. Este perfectă atât pentru petreceri cât şi pentru petrecere a timpului liber în sânul mamei natură.

Cabana Poiana din Frasin este destinată grupurilor de la 6 până la 16 persoane.
Este dotată cu centrală termică, apă caldă, şi implicit căldură, având toate dotările de care tu ai nevoie pentru a-ţi petrece o vacanţă, un sejur, un weekend sau pur şi simplu o zi de neuitat.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Frasin, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fermă proprie
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Terasă
 • Teren de sport
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult