Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor


Cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Valea Prahovei şi o importantă atracţie turistică a zonei.

Cascada Urlătoarea se află în Munţii Bucegi,  în apropierea staţiunii Buşteni, pe Valea Jepilor.

Situată în apropierea traseului turistic ce duce de la Buşteni la Platoul Bucegilor, această cascadă nu trebuie ratată, fiind un loc foarte frumos şi răcoros unde ne încărcăm cu energie pozitivă şi prindem putere pentru a merge mai departe.

Cascada Urlătoarea este formată din mai multe căderi de apă întinse de-a lungul pârâurilor Urlătoarea Mică şi Urlătoarea Mare. Cea mai importantă cădere de apă are 15 metri înălţime şi un debit puternic.

Numele „Urlătoarea” i-a fost dat datorită zgomotului produs de apă în cădere.

Putem  ajungem la Cascada Urlătoarea urmând unul dintre cele mai cunoscute trasee:

  • Poiana Ţapului – Valea Urlătorii – Cascada Urlătoarea,  traseul este marcat cu punct albastru şi durata estimată este de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Poiana Țapului

  • Buşteni – Cascada Urlătoarea, traseul este marcat cu un punct roşu, durata estimată este tot de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Bușteni

Dar nu este nicio problemă dacă ajungem în 2 – 3 ore, putem merge încet, relaxaţi, ne putem bucura de zgomotul de fundal al naturii,  putem simţi aerul curat, putem privi florile, frunzele, copacii, putem asculta păsările.

La întoarcere putem alege un traseu diferit de cel de la venire pentru a explora şi mai mult frumuseţile naturii, pentru a asimila şi mai multe imagini frumoase pe care să le luăm cu noi.

Munţii Bucegi sunt recunoscuţi ca fiind gazde a numeroase căderi de ape datorită pereţilor abrupţi. Dintre cele mai impresionante amintim Cascada Caraiman şi Cascada Vânturiş, ambele meritând fiecare picătură de sudoare scursă de pe fruntea noastră pentru a ajunge la ele.


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Kindlein-Museum-DescoperimRomania-6 Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Kindlein Museum – Cel mai mare muzeu mic

Kindlein Museum (re)deschiderea oficială într-un nou spațiu. Cel mai mare muzeu mic. Vizitați 120 mp de expoziție amenajați pe un spațiu  de 34 mp. Muzeul Kindlein de ceasuri și bijuterii este singurul muzeu particular menționat în Strategia Culturală a Municipiului Timişoara 2014-2024. Primele acțiuni muzeale au fost organizate deja din vara anului 2008. Până în […]

0 comments
Sinaia-5 Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Stațiunea Sinaia – regina albă a României

Stațiunea Sinaia – invitație la schi Stațiunea Sinaia este una dintre cele mai importante și frumoase stațiuni montane din România. Dar  este și un important centru socio-cultural în care au avut loc de-a lungul timpului numeroase evenimente care ne-au marcat istoria și evoluția ca popor. Pentru a păși pe urmele istoriei noastre trebuie să vizităm Sinaia […]

0 comments
Descoperim-Covasna-Tradiții-și-bruschete-românești-111 Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Descoperim Covasna – Tradiții și bruschete românești

Descoperim Covasna – Tradiții și bruschete românești Casa Ștefan din Bod – Tradiții și pită cu untură În weekendul ce tocmai a trecut a avut loc la Brașov, Transylvania Tourism Fair, cel mai mare eveniment dedicate turismului din Transilvania. Organizatorii târgului s-au străduit ca evenimentul să fie unul reușit așa că în prima zi am […]

0 comments

One Reply to “Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *