Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor


Cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Valea Prahovei şi o importantă atracţie turistică a zonei.

Cascada Urlătoarea se află în Munţii Bucegi,  în apropierea staţiunii Buşteni, pe Valea Jepilor.

Situată în apropierea traseului turistic ce duce de la Buşteni la Platoul Bucegilor, această cascadă nu trebuie ratată, fiind un loc foarte frumos şi răcoros unde ne încărcăm cu energie pozitivă şi prindem putere pentru a merge mai departe.

Cascada Urlătoarea este formată din mai multe căderi de apă întinse de-a lungul pârâurilor Urlătoarea Mică şi Urlătoarea Mare. Cea mai importantă cădere de apă are 15 metri înălţime şi un debit puternic.

Numele „Urlătoarea” i-a fost dat datorită zgomotului produs de apă în cădere.

Putem  ajungem la Cascada Urlătoarea urmând unul dintre cele mai cunoscute trasee:

  • Poiana Ţapului – Valea Urlătorii – Cascada Urlătoarea,  traseul este marcat cu punct albastru şi durata estimată este de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Poiana Țapului

  • Buşteni – Cascada Urlătoarea, traseul este marcat cu un punct roşu, durata estimată este tot de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Bușteni

Dar nu este nicio problemă dacă ajungem în 2 – 3 ore, putem merge încet, relaxaţi, ne putem bucura de zgomotul de fundal al naturii,  putem simţi aerul curat, putem privi florile, frunzele, copacii, putem asculta păsările.

La întoarcere putem alege un traseu diferit de cel de la venire pentru a explora şi mai mult frumuseţile naturii, pentru a asimila şi mai multe imagini frumoase pe care să le luăm cu noi.

Munţii Bucegi sunt recunoscuţi ca fiind gazde a numeroase căderi de ape datorită pereţilor abrupţi. Dintre cele mai impresionante amintim Cascada Caraiman şi Cascada Vânturiş, ambele meritând fiecare picătură de sudoare scursă de pe fruntea noastră pentru a ajunge la ele.


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Sulina - acolo unde soarele răsare mai devreme - Delta Dunării - www.DescoperimRomania

Sulina – acolo unde soarele răsare mai devreme

Sulina – acolo unde soarele răsare mai devreme După un drum lung, din cel mai vestic punct al României, către cel mai estic, am primit răsplata mult dorită: o plimbare de o ora jumătate pe canalele Dunării. Punctul nostru de îmbarcare a fost Tulcea, locul de unde a început experiența în Delta Dunării. Aici, parcă […]

0 comments
VINVEST2019

Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc în cadrul VINVEST 2019

Timișoara, în curând Capitală Europeană a Culturii, va găzdui în acest an o ediție specială a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, VINVEST 2019 aduce laolaltă – pentru prima dată în țara noastră – vinuri provenind din trei orașe desemnate Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara (România), Elefsina (Grecia), […]

0 comments
Mănăstirea Mraconia - lăcașul de sub ape

Mănăstirea Mraconia – lăcașul de sub ape

Mănăstirea Mraconia – rugăciune pe malul Dunării Mănăstirea Mraconia este un lăcaș de cult, aflat pe malul Dunării, impresionant prin locația și povestea sa, păzind uscatul, parcă, de lucrurile rele. Aceasta este localizată în comuna Dubova, pe malul stâng al Dunării. Este construită pe un fost punct de observație al vaselor de pe Dunăre, în […]

2 comments

One Reply to “Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *