Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor
Cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Valea Prahovei şi o importantă atracţie turistică a zonei.
Cascada Urlătoarea se află în Munţii Bucegi, în apropierea staţiunii Buşteni, pe Valea Jepilor.
Situată în apropierea traseului turistic ce duce de la Buşteni la Platoul Bucegilor, această cascadă nu trebuie ratată, fiind un loc foarte frumos şi răcoros unde ne încărcăm cu energie pozitivă şi prindem putere pentru a merge mai departe.
Cascada Urlătoarea este formată din mai multe căderi de apă întinse de-a lungul pârâurilor Urlătoarea Mică şi Urlătoarea Mare. Cea mai importantă cădere de apă are 15 metri înălţime şi un debit puternic.
Numele „Urlătoarea” i-a fost dat datorită zgomotului produs de apă în cădere.
Putem ajungem la Cascada Urlătoarea urmând unul dintre cele mai cunoscute trasee:
- Poiana Ţapului – Valea Urlătorii – Cascada Urlătoarea, traseul este marcat cu punct albastru şi durata estimată este de 35 – 40 minute.
Caută cazare aici: Cazare Poiana Țapului
- Buşteni – Cascada Urlătoarea, traseul este marcat cu un punct roşu, durata estimată este tot de 35 – 40 minute.
Caută cazare aici: Cazare Bușteni
Dar nu este nicio problemă dacă ajungem în 2 – 3 ore, putem merge încet, relaxaţi, ne putem bucura de zgomotul de fundal al naturii, putem simţi aerul curat, putem privi florile, frunzele, copacii, putem asculta păsările.
La întoarcere putem alege un traseu diferit de cel de la venire pentru a explora şi mai mult frumuseţile naturii, pentru a asimila şi mai multe imagini frumoase pe care să le luăm cu noi.
Munţii Bucegi sunt recunoscuţi ca fiind gazde a numeroase căderi de ape datorită pereţilor abrupţi. Dintre cele mai impresionante amintim Cascada Caraiman şi Cascada Vânturiş, ambele meritând fiecare picătură de sudoare scursă de pe fruntea noastră pentru a ajunge la ele.
Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice
Ghețarul de la Scărișoara – inima de gheață a Munților Apuseni
Ghețarul de la Scărișoara – cel mai mare ghețar subteran din România Imagini: Andreea Arba Ghețarul de la Scărișoara Coordonate GPS: Lat: N46.48985 Long: E22.81073 Situată la o altitudine de 1165 m în masivul Bihor, la marginea platoului carstic Scărișoara, Peștera Ghețarul de la Scărișoara găzduiește cel mai mare ghețar subteran din România. Avenul prin care se […]
Peșterile Limanu și Movile – lumea din adâncul Dobrogei
Peşterile Dobrogei de Sud-Est În sud-estul Dobrogei, în peisajul general arid, se găseşte o lume spectaculoasă – zona Limanu – Dobrogea cu rămășițe de stepe și păduri xerofile, cu ape lacustre și mlaștini şi de o extraordinară valoare științifică peșterile Limanu și Movile. Peșterile Limanu și Movile Peștera Limanu Peștera Limanu este cea mai cunoscută şi […]
Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România
Biserica Neagră – cel mai mare biserică gotică din Transilvania Imagini: Petronela Alexandru Biserica Neagră coordonate GPS: 45.6408552, 25.5877963 Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Braşovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania şi, după cum afirmă unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena […]
One Reply to “Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor”