Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Roxmar - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Roxmar - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Roxmar - Cameră cu 6 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Roxmar - Închiriere integrală

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Cabana Roxmar din Râușor – Transilvania.

Cabana Roxmar din Râușor se află în Stațiunea Râușor, pe versanții nordici ai Masivului Retezat, în Parcul Național Retezat.

Cabana are în componență 4 camere spațioase dotate fiecare cu TV, (matrimonială, triplă, 4 locuri, 6 locuri), la parter beneficiind de un living foarte spațios, în care se poate servi masa , având în dotare TV LCD, Sistem Audio, jocuri interactive, bucătărie și baie .

În Râușor se află singura pârtie de schi din Parcul Național Retezat, pârtie recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din zona de vest a țării, cu o lungime de 1.000 de metri și o diferență de nivel de 380 de metri, fiind concepută pe două secțiuni de teleschi.

Cabana Roxmar se afla la baza pârtiei de schi și are o terasa de unde se pot admira fumoasele peisaje ale zonei iar în partea superioară, cu ieșire directă pe pârtia de schi, se află amplasat un foișor și un grătar. Pe perioada de iarnă, turiștii pot beneficia de săniuțe.

Cabana Roxmar din Râușor îndeplinește toate condițiile pentru o vacanță frumoasă la schi.

Căi de acces:

La Râușor se ajunge pe un drum complet asfaltat, bine întreținut în toate anotimpurile. Accesul cel mai facil se face pe drumul care merge din Hațeg la Caransebeș, spre comuna Râu de Mori. La câteva sute de metri de localitatea Cârnic, turiștii pot vedea indicatoare cu „Complex alpin Râușor”, iar după aproximativ 20 de kilometri se ajunge în stațiune.

Ce putem vizita în zonă:

Stațiunea Râușor reprezintă o poartă de acces în Parcul Național Retezat, de aici fiind accesibile în perioada de primavară – toamnă, numeroase trasee cu diferite nivele de dificultate :

 • Culmea Lolaia -aproximativ 2-3 ore
 • Vârful Retezat ( refugiul Condoru), aproximativ 7-8 ore dus-întors
 • Taul Ștevia; bandă roșie – aproximativ 4-4.5 ore dus întors
 • Lacul Bucura – durată aproximativ 8-9 ore – interzis iarna
 • Cabana Pietrele -durata aproximativ 2,5 -3 ore

Obiective turistice ce pot fi vizitate în zonă:

La intrarea pe Valea Râușorului se pot vizita mănăstirea Colț și cetatea Colț, denumită și „Castelul din Carpați”, locul în care Jules Verne a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu o ardeleancă.

În apropiere se află situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Biserica Densuș, Mănăstirea Prisloprezervația de zimbri din Hațeg  dar și Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Cabana Roxmar din Râușor este alegerea perfectă pentru cazare în inima naturii și în apropiere de numeroase și importante obiective turistice din Transilvania.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Râușor, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.
Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult