Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alina - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alina - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alina - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Casa Alina din Hațeg – Transilvania.

Casa Alina este amplasată în localitatea Hațeg, str. Mihai Eminescu nr. 92 (la șoseaua ce duce spre Mănăstirea Prislop) la cca 700 m de Benzinăria Petrom.

Pensiunea dispune de 5 camere cu 2 și 3 locuri, dotate cu televizor, cu posturi de televiziune prin cablu și cu internet (wireless) gratuit în toate zonele, inclusiv în camere; 4 băi moderne, din care una pe hol, comună la 2 camere. Pensiunea dispune de asemenea de parcare gratuită în curte, pentru 5 mașini, terasă în aer liber, loc pentru grătar (barbeque), camere frumos mobilate, curate, luminoase, cu un mic balconaș cu vedere către curte și strada principală.

Oaspeții pot beneficia de un living destul de mare cu zonă de relaxare în partea dreapta, iar în stânga zonă pentru servit masa și o bucătărie deschisă, dotată cu frigider și tot ce este necesar, de la ustensile de gătit până la condimente.

Haţegul este centrul social şi economic al Ţării Haţegului, accesibil pe şoseaua dinspre Caransebeş (DN68) şi dinspre Simeria sau Petroşani (DN66). Distanţa faţă de municipiul reşedinţă de judeţ, Deva, este de 40 km.

În Hațeg, beneficiați de serviciile unui centru de informare turistică.

Cadrul natural este deluros-muntos, ca o fortificaţie naturală apărată de Munţii Orăştiei la est, Parâng la sud, Retezat la vest şi Poiana Ruscăi la nord.

Potenţialul turistic al zonei este deosebit reprezentative fiind Geoparcul Dinozaurilor, Țara Hațegului, o arie protejată de tip parc natural, o sursă de relaxare în mijlocul naturii și un izvor de cunoaștere a tradițiilor și a istoriei Țării Hațegului și Parcul Național Retezat, Declarat Parc Național în 1935, iar din 1979 cunoscut ca Rezervație a Biosferei.

Obiective turistice de interes ce pot fi vizitate:

 • mănăstirea Prislop, la 13 km nord-vest de Hațeg;
 • mănăstirea Cetatea Colț, situatã în comuna Râu de Mori;
 • ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se afla la aproximativ 15 km de Hațeg spre Caransebeș;
 • castelul Kendeffy de la Sântămarie Orlea construcţie în stil baroc înălţată în 1782;
 • biserica Sfântul Nicolae din Densuș o bijuterie arhitectonică din sec. XIII;
 • biserica Reformatã-calvină Sântămărie Orlea construită în stil gotic la sfârşitul secolului XIII.

 

Vă așteptăm să vă cazați la Casa Alina din Hațeg!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Hațeg, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult