Croaziera pe Dunăre cu MS Diana, un altfel de concediu (1)

Croaziera pe Dunăre cu MS Diana, un altfel de concediu

Dacă vă gândiți să faceți ceva diferit vara aceasta, dar totuși doriți să nu plecați prea departe, atunci o croazieră pe Dunăre ar putea fi o alegere potrivită.

Croaziera pe Dunăre propusă de cei de la MS Diana te poartă pe valurile fluviului de la Orșova spre Veliko Gradište (Serbia) › Belgrad (Serbia) › Novi Sad (Serbia) › chiar și spre Vukovar (Croația) .

De ce să alegi o astfel de croazieră?

De pe punte, turiștii se pot bucura de peisajele de vis pe care Dunărea le-a săpat în stâncă în lungul și anevoiosul său drum spre mare.

Versanții muntoși expun un spectacol vizual incredibil. Verde, stâncă, șireaguri de case ce răsar din când în când pe culmile mai domolite ale munților. Cetăți și urme ale cetăților străvechi răsar din apă. Pe punte se simte constant un aer curat, iar atmosfera generală transmite relaxare și bună dispoziție.

Ce facem pe vasul MS Diana?

Ne bucurăm de libertate!!!  Sentimentul pe care îl resimțim atunci când vasul se îndepărtează de mal este unic.

Puntea este locul din care nu vrem să plecăm nici noaptea când ar trebui să dormim, dar nici atunci când vine ospătarul să anunțe că masa este gata. Vântul ce adie agale, șezlongurile, fotoliile confortabile, muzica, băutura, toate alcătuiesc mixul perfect pentru zilele petrecute pe vas.

Ce vizităm pe uscat?

În fiecare zi coborâm de pe vas pentru diferite excursii. Deplasările sunt bine structurate astfel încât să nu obosim, să nu ne plictisim, dar totuși să vizităm multe și diferite locuri.

Prima oprire este la Veliko Gradiște. Ajungem noaptea, dormim, iar dimineața, imediat după micul dejun începe distracția. Autobuzul, împreună cu ghidul vorbitor de limba română ne așteaptă la vas și pornim în prima excursie. Descoperim Cetatea Colubac, renovată și aranjată, o adevărată bijuterie. Lepenski Vir, cea mai veche așezare umană din Europa. Apoi ne îndreptă spre culmile muntoase spre casa unui sculptor foarte cunoscut în Serbia. Bine, nu vă imaginație doar o casă, este un loc de VIS așezat pe malul Sârbesc al Dunării. Priveliștea este exact spre fluviu. Suveniruri, răchie cu miere și alte bunătăți pot fi achiziționate direct de la producător.

Orașul Veliko Gradiște, port la Dunăre, este o atracție turistică de sine stătătoare. Turiștii străini, în general, vin aici vara să se bucure de lacuri, de Dunăre și munte. Principala atracție fiind Lacul de Argint. Cu un farmec aparte, cu salcâmi în jur, Lacul de Argint, noaptea, este feeric.

De la Veliko Gradiște ne punem în mișcare spre următoarea destinație, capitala Serbiei.

Belgradul ne surprinde înainte de a acosta barca în port. Cum?

Pai ajungem seara destul de târziu. Orașul este un spectacol de lumini. O atmosferă generală de chef și voie bună se revarsă în zare. Malul apei este împânzit de terase. Pe vasele de croazieră deja ajunse în port, turiștii chefuiesc. Muzica răsună!

Ziua următoare începem să descoperim Belgradul la pas însoțiți de ghid. Ca să nu obosim prea tare obiectivelor sunt împărțite în doua zile. Dar Cetatea Belgradului este, poate, cel mai important dintre ele și va fi inclus în lista din prima zi. La pas, de pe o uliță pe alta, de la o clădire la alta, descoperim povești fericite, dar și triste. Ultima și cea care a lăsat cele mai adânci urme în inimile poporului sârb este scrisă pe clădirea televiziunii. Aici vedem o mică parte din dezastru lăsat în urmă de ultimul război. Biserici, muzee, palate, toate așteaptă să își spună povestea.

Ce orașe mai putem vizita?

Novi Sad este orașul Capitală a Culturii din Europa în anul 2022. Dacă vă permit zilele, vă recomand să alegeți o croazieră care să îl includă.

În Novi Sad ne surprinde: centrul istoric, cetatea, faleza. Orașul este liniștit și cochet.

Tot pachetul este bine alcătuit. Ne și odihnim, dar și descoperim locuri noi și oameni frumoși.

Unde dormim?

Cabinele de pe vas sunt twin, duble și suite pentru familii. Fiecare cabină are aer condiționat și baie proprie.

Cabinele sunt micuțe, dar având în vedere că sunt folosite doar pentru dormit, acest aspect nu este o problemă.

De ce să alegem o croazieră?

Alegem o croazieră atunci când vrem să ne bucurăm de fiecare clipă din vacanță fără niciun stres. Nu trafic, nu parcare, nu întârziere,  nu nervi.

Aici urcăm și ajungem cu vasul din oraș în oraș. Iar acolo unde distanțele impun o deplasare mai lungă, pe uscat, avem un autobuz care așteaptă să ne preia și ne plimbă pe meleagurile sârbești.

Cum este pe vas?

Pe vas nu ne putem plictisi. Dunărea este un spectacol! La bord, distracția este în toi. Iar dacă vrem să ne bucurăm de liniște atunci putem să contemplăm natură, citim, ne relaxăm pur și simplu stand la soare în adierea vântului sau dansând.

Mâncarea este diversificată. La fiecare masa primim ceva diferit, deși ingredientul de bază este peștele, cei care doresc altceva au alternativă.

Alegem o croazieră atunci când ne dorim un concediu fără griji. Atunci când dorim să descoperim locuri noi, iar efortul nostru să fie infim.


Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Orșova

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Trasee turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *