Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Clumiș - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Clumiș - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Casa Clumiș din Brașov – Transilvania.


Casa Clumiș din Brașov este situată într-o zonă liniștită, în centrul istoric al orașului Brașov, în apropiere de Prima Școală Românească.

Casa Clumiș din Brașov dispune de 4 camere duble și un apartament însumând 12 locuri de cazare. Fiecare cameră dar și apartamentul dispun de baie proprie cu duș, televizor, internet și încălzire centrală. De asemenea Casa Clumiș dispune de lift.

Turiștii au acces la o sală de mese care le pune la dispoziție toate dotările necesare: cuptor cu microunde, plită electrică, filtru de cafea, frigider și veselă.

Casa Clumiș pune la dispoziție spațiul de cazare cu precădere pacienților cabinetului Clumiș – cabinet ce se axează pe practica medicinei chineze tradiționale: acupunctură fără ace, reflexoterapie, dietoterapie. Activitatea medicală este desfășurată de către medici specialiști cu experiență de peste 16 ani.

Restaurante: găsirea unui loc potrivit pentru a lua masa în Brașov nu este dificilă. Un număr mare de restaurante și baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialități tradiționale românești. De asemenea există fast food-uri, precum și restaurante cu specific internațional. Multe baruri și cluburi sunt situate în centrul istoric al orașului.

Obiective turistice din Brașov:

Vizitarea orașului Brașov poate începe cu o plimbare prin Piața Sfatului, aflată în centrul vechiului oraș medieval, unde puteți admira clădiri foarte frumos decorate în stil baroc. Piața Sfatului este și scena de desfașurare a festivalului internațional de muzica Cerbul de Aur.

Biserica Neagră, aflată la câțiva metri depărtare, este cea mai mare biserică gotică din România, de aceea reprezintă un obiectiv important care nu trebuie ocolit. Numele său vine de la Marele Incendiu din 1689, când flăcările și fumul i-au înnegrit zidurile. Interiorul este impresionant și bine păstrat adăpostind una dintre cele mai mari orgi din Europa de Est. Ferestrele bisericii au fost dotate recent cu sticlă specială cu filtru UV pentru a proteja cele 119 covoare anatoliene donate de către comercianții germani în secolele XVII și XVIII, cea mai mare colecție de acest gen din Europa.

Alt punct de atracție turistică este Muzeul Prima Școală Românească, aflat în curtea Bisericii Sf. Nicolae, tiparnița deschisă aici în 1556 producând primele cărți scrise în limba română. Muzeul adăpostește o moștenire fascinantă de cărți și documente rare.

Pentru iubitorii de drumeții sau de sporturi de iarnă (după sezon), stațiunea situată la o altitudine de 1030 m, Poiana Brașov vă stă la dipoziție fiind la numai 13 km de orașul Brașov. Cu 12 pârtii de diferite dificultăți, două telecabine cu trasee relativ paralele (una spre vârful Postăvaru iar cealaltă spre vârful Cristianu Mare), cu teleski și terenuri de sport reprezintă o ocazie minunată de a face mișcare în aer curat.

Vă recomandăm, cu drag, Casa Clumiș din Brașov!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Frigider în unitate
 • Internet wireless
 • Sală de mese

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult