Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de vacanţă Lucian - 4 camere duble

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Încălzire centrală, Internet, TV

  Casa de vacanţă Lucian dispune de 4 camere duble şi se închiriază doar în totalitate.

Informații generale

Casa de vacanţă Lucian din Gura Humorului – Bucovina.

Casa de vacanţă Lucian din Gura Humorului este amplasată într-un cadru natural minunat, la ieșirea din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc, fiind împrejmuită de copaci şi spaţii verzi, ferită de poluarea urbană.

Casa de vacanţă Lucian din Gura Humorului dispune de 4 dormitoare a 8 locuri, fiecare cu baie proprie şi o bucătărie utilată cu tot echipamentul necesar la prepararea şi servirea mesei. Între facilitățile și serviciile incluse se numără și accesul la internet, telefon, TV, minibar, spălătorie, parcare și terasă.

Foişorul este dotat cu un grătar şi spaţiu de servit masa la parter sau etaj.

La circa 1.5 km de Casa de vacanţă Lucian din Gura Humorului se află pârtia de schi și la 3 km bazinul de înot.

Înconjurată de natură, Casa de vacanță Lucian este potrivită pentru cazarea familiilor cu copii, tinerii dornici de drumeții, pasionații sporturilor de iarnă dar și pentru vârstnicii în căutare de relaxare.

Stațiunea Gura Humorului, situată în partea estica a Obcinilor Bucovinei, în depresiunea cu același nume este recomandată atât pentru turismul de iarnă, pentru turism de cură și tratament, dar și pentru turismul cultural.

În calitate de oaspete al Casei de vacanță Lucian aveți posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din apropiere:

 • Muzeul Obiceiurilor populare din Bucovina
 • Pârtia Șoimul
 • Mănăstirea Humor
 • Mănăstirea Voroneț
 • Piscina cu apă sărată de la Cacica
 • Biserica Romano-Catolică din Cacica

Stațiunea Gura Humorului pune la dispoziția turiștilor variate posibilități de agrement, dintre care amintim și cele două săli polivalente, piscina acoperită prevăzută cu saună și jacuzzi, în care funcționează și o școală de inițiere în scufundări, patinoarul, restaurante, baruri. De asemenea există posibilitatea practicării drumețiilor la obiectivele religioase aflate sub patrimoniul UNESCO – Moldovița, Sucevița, Arbore, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava și la obiectivele naturale – Piatra Șoimului, Piatra Pinului sau Dealul Cetății.

Vă așteptăm să vă cazați la Casa de vacanță Lucian, unde veți redescoperi liniștea naturii, spațiile de agrement, precum și tradițiile și secretele Bucovinei!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Baie în cameră
 • Bucătarie utilată
 • Duş
 • Frigider
 • Internet
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Telefon
 • Televizor
 • Terasă

Parcare

Parcarea ete gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult