Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Mia - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Minibar, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Mia - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Minibar, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Mia - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Minibar, Televizor

Informații generale

Casa Mia din Hațeg – Transilvania.

Casa Mia, clasificată cu 3 stele de către Autoritatea Națională Pentru Turism, situată în frumoasa regiune Țara Hațegului, la ieșirea din Hațeg spre Mănăstirea Prislop, vă pune la dispoziție 5 camere cu baie proprie, minibar, televizor, camere luminoase, plăcut amenajate și bucătăria spațioasă în exclusivitate pentru oaspeți. Veți admira de la terasă frumusețea Munților Retezat și panorama orașului Hațeg.

Cafeaua servită în foișor va avea un gust deosebit. Aveți posibilitatea de a vizita obiective turistice situate în apropiere cum ar fi: Mănăstirea Prislop-13 km, Biserica de piatră de la Densus – 15 km, Sarmisegetuza Ulpiatraiana, situată la 15 km, Sarmisegetuza Regia din munții Oraștiei, situată la cca 50 km, rezervația de zimbri Hațeg – cca 4km, Barajul Gura Apelor, cel mai mare baraj de arocamente din Europa – cca 40km, schitul Colt și alte obiective deosebite.

Imagini cu Casa Mia și cu minunatele locuri din Țara Hațegului puteți vedea pe pagina de facebook Casa Mia Hațeg.

În timpul sejurului dumneavoastră vă rugăm să îi respectați pe ceilalți musafiri cazați la Casa Mia.

Primirea camerei (check in) se face începând cu ora 14:00.
Eliberarea camerei (check out) se face înainte de ora 12:00.

Rezervările pot fi făcute telefonic sau online de pe pagina acestui site, opțiunea prețuri și rezervări.
Se percepe avans la rezervările pentru perioade de cazare mai mari de 2 nopți. Orice anulare de rezervare a camerei se va face cu cel putin 48 ore înaintea începerii sejurului.
În caz de neprezentare, pensiunea își rezervă dreptul de a reține avansul și de a elibera camera pentru restul perioadei rezervate.

Pentru rezervări fără avans vă rugăm să vă confirmați sosirea telefonic până la ora 14:00 a zilei de începere a cazării.
Plata serviciilor de cazare se face în numerar în momentul check-in-ului.

Fumatul în camere este strict interzis.

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Orice încălcare a normelor morale și de conviețuire socială dă dreptul administratorului să întrerupă imediat contractul/cazarea fără nici un preaviz.

Contravaloarea eventualelor distrugeri sau degradări ale bunurilor materiale aparținând camerelor de închiriat Casa Mia va fi suportată de către cei vinovați de producerea acestora.

Vă așteptăm cu drag!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Hațeg, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Sală de mese

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult