Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casele de vacanță Luca și Vicențiu - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Televizor

  Fumatul în camere este interzis.

  Prețul, în perioada sărbătorilor (Crăciun, Revelion, Paște), 1 Mai, 1 Decembrie suportă modificări.

  Pentru aceste perioade vă rugăm să ne contactați telefonic pentru a afla prețurile corecte.

Informații generale

Casele de vacanță Luca și Vicențiu din Botiza – Maramureș.

Casele de vacanță Luca și Vicențiu din Botiza sunt acea fărâmă de Maramureş pe care o poţi descoperi nu în poveştile locului ci într-o zonă ce-şi conservă tradiţiile.

Construcţii din lemn de stejar, tradiţionale dar şi moderne în acelaşi timp, Casele de vacanţă Luca și Vicentiu sunt amplasate într-o oază de linişte şi aer curat. Înconjurate de munţi, dealuri pline de păduri şi fâneţe.

În lucruri simple stă ascunsă fericirea,
Pășind încet, la pas, cu nemurirea,
Căsuța-în care șade simplitatea,
La grinda ei vibrând eternitatea.

Casa Luca vă pune la dispoziţie patru camere spaţioase cu băi proprii, încălzire centralizată, tv led şi tot confortul de care aveţi nevoie iar Casa Vicențiu de o bucătărie complet utilită, loc de luat masa, living şi două dormitoare spaţioase. În curte sunt două foişoare şi un spaţiu generos pentru grătar. Casele au fost special construite şi amplasate astfel încât turiştii să se bucure de frumuseţile locului şi, în acelaşi timp, să nu fie deranjaţi de nimeni.

De ce această regiune este considerată unică şi cei care au fost acolo doresc să se întoarcă? Răspunsul – un amestec de trei lucruri: peisaje incredibile, oameni cinstiţi şi simpla civilizaţie a lemnului, cu faimoasele biserici ale căror turle se pot vedea de departe. Natura, oamenii, casele şi bisericile sunt legate spiritual şi au menţinut această legătură până în prezent.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Botiza, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Apă caldă
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire
 • Internet wireless
 • Spălătorie
 • Televizor

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult