Rânca - raiul printre nori

Rânca – Raiul printre nori


Imagini: Paulina Adelina Duţu


Rânca este o stațiune montană ce se găsește la o aruncătură de băț distanță de orașul Novaci, mai exact 18 km depărtare. Are o vechime de aproximativ 85 de ani, se află la o altitudine de 1600-1800 de metri. Este străbătută de șoseaua Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. În prezent, stațiunea, se află într-o continuă dezvoltare. De-a lungul timpului am remarcat îmbunătățirile aduse acestui loc, de către micii sau marii investitori. În prezent stațiunea este un loc destul de cunoscut atât pentru noi, turiștii români, cât și pentru cei străini.

Rânca în mijlocul iernii

Cei ce practică sporturi de iarnă și nu au încercat încă pârtiile de aici, ar trebui să se grăbească, experiența este unică și inedită. Peisajul rupt parcă dintr-o poveste îți reiterează serile de iarnă din copilărie în care ascultai neclintit minunatele povești ale mamei despre crăiese, monștrii și zâne ale iernii.

În timpul sezonului de iarnă stațiunea este aglomerată permanent. În timpul zilei locul este împânzit atât de tineri cât și de adulți și copii, dornici de voie bună și amintiri plăcute. Dar și o dată cu asfințirea soarelui pârtia rămâne într-o continuă distracție, datorită nocturnei ce a fost instalată nu cu mult timp în urmă. Ei bine, acum distracția poate continua la nesfârșit. E plăcut să privești oameni de toate vârstele cum se distrează într-un mod unic. Fie copii îmbujorați, cu săniuțele pe pârtia amenajată special, fie tineri sau adulți practicând snowbording, skiing. Pe lângă acestea, când stratul de zăpadă este destul de gros se dau spre funcționare alte doua pârtii la baza Vârfului Păpușa, dotate cu teleschiuri, babyski și telescaun.

Rânca – paradisul verii

Pe lângă toate frumusețile iernii, vara are și ea locul său aparte în acest loc minunat. Drumețiile din mijlocul verii pe traseele din stațiune sunt inconfundabile. Aerul proaspăt, ce te încarcă instantaneu cu energie, priveliștea și oamenii locului îți vor oferi amintiri de neuitat.

Drumul șerpuit ce străbate stațiunea îți oferă șansa de a degusta minunata mâncare specifică locului. Fie în restaurantele pensiunilor, fie chiar de la sursă, în timpul verii stânele fiind nelipsite în zonă. Bulzul sau tocanul de oaie, laptele, cașul în scoarță de brad, nelipsiții papanași sunt principalele delicatese ale locului.

În fiecare vară în Rânca se desfășoară Campionatul Național de Viteză în Coastă, ce prezintă un impact semnificativ de la an la an. De altfel stațiunea este vizitată de motocicliștii, de regulă străini, ce vin aici pentru peisajul natural, pentru aerul curat și pentru ospitalitate.

Mereu mă simt ca și cum intru într-o altă lume atunci când trec granițele acestui loc. Dacă te afli aproape de Rânca, nu rata ocazia să vizitezi încă un loc feeric din minunata noastră țară.

Ranca-raiul-printre-nori-1-1024x334 Rânca - Raiul printre nori


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Transalpina, Cazare Parâng, Cazare Rânca, Cazare Deva, Cazare Hațeg

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Croaziera-pe-Dunare-cu-MS-Diana-un-altfel-de-concediu-1-e1672939935190 Rânca - Raiul printre nori

Croaziera pe Dunăre cu MS Diana, un altfel de concediu

Dacă vă gândiți să faceți ceva diferit vara aceasta, dar totuși doriți să nu plecați prea departe, atunci o croazieră pe Dunăre ar putea fi o alegere potrivită. Croaziera pe Dunăre propusă de cei de la MS Diana te poartă pe valurile fluviului de la Orșova spre Veliko Gradište (Serbia) › Belgrad (Serbia) › Novi […]

0 comments
Huțanii-din-Bucovina-poza Rânca - Raiul printre nori

Huțulii din Bucovina – urmașii dacilor liberi

Huțulii din Bucovina – tradiții și obiceiuri Huțulii sau Huțanii sunt un mic grup etnic, înrădăcinat pe meleagurile românești, cu sute de ani în urmă. Cu tradiții deosebite, aceștia locuiesc în satele din Bucovina, dar și în Transcarpatia, Pocuția și în unele sate din Maramureș. Se spune că se trag din dacii liberi și trăiesc […]

3 comments
Pe-urmele-opincilor-cu-meşterul-Alexandru-Ilinca-3 Rânca - Raiul printre nori

Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca

Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca Meșterul Alexandru Ilinca din Orlești, Vâlcea nu a lasat opinca să piară. A crescut într-o familie cu tradiție în realizarea opincilor, dar a ales să fie croitor. De-a lungul anilor a fost unul dintre cei mai de seamă croitori din Vâlcea, iar atunci când a realizat că opinca dispare […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *