Rânca - raiul printre nori

Rânca – Raiul printre nori


Imagini: Paulina Adelina Duţu


Rânca este o stațiune montană ce se găsește la o aruncătură de băț distanță de orașul Novaci, mai exact 18 km depărtare. Are o vechime de aproximativ 85 de ani, se află la o altitudine de 1600-1800 de metri. Este străbătută de șoseaua Transalpina, cea mai înaltă șosea din România. În prezent, stațiunea, se află într-o continuă dezvoltare. De-a lungul timpului am remarcat îmbunătățirile aduse acestui loc, de către micii sau marii investitori. În prezent stațiunea este un loc destul de cunoscut atât pentru noi, turiștii români, cât și pentru cei străini.

Rânca în mijlocul iernii

Cei ce practică sporturi de iarnă și nu au încercat încă pârtiile de aici, ar trebui să se grăbească, experiența este unică și inedită. Peisajul rupt parcă dintr-o poveste îți reiterează serile de iarnă din copilărie în care ascultai neclintit minunatele povești ale mamei despre crăiese, monștrii și zâne ale iernii.

În timpul sezonului de iarnă stațiunea este aglomerată permanent. În timpul zilei locul este împânzit atât de tineri cât și de adulți și copii, dornici de voie bună și amintiri plăcute. Dar și o dată cu asfințirea soarelui pârtia rămâne într-o continuă distracție, datorită nocturnei ce a fost instalată nu cu mult timp în urmă. Ei bine, acum distracția poate continua la nesfârșit. E plăcut să privești oameni de toate vârstele cum se distrează într-un mod unic. Fie copii îmbujorați, cu săniuțele pe pârtia amenajată special, fie tineri sau adulți practicând snowbording, skiing. Pe lângă acestea, când stratul de zăpadă este destul de gros se dau spre funcționare alte doua pârtii la baza Vârfului Păpușa, dotate cu teleschiuri, babyski și telescaun.

Rânca – paradisul verii

Pe lângă toate frumusețile iernii, vara are și ea locul său aparte în acest loc minunat. Drumețiile din mijlocul verii pe traseele din stațiune sunt inconfundabile. Aerul proaspăt, ce te încarcă instantaneu cu energie, priveliștea și oamenii locului îți vor oferi amintiri de neuitat.

Drumul șerpuit ce străbate stațiunea îți oferă șansa de a degusta minunata mâncare specifică locului. Fie în restaurantele pensiunilor, fie chiar de la sursă, în timpul verii stânele fiind nelipsite în zonă. Bulzul sau tocanul de oaie, laptele, cașul în scoarță de brad, nelipsiții papanași sunt principalele delicatese ale locului.

În fiecare vară în Rânca se desfășoară Campionatul Național de Viteză în Coastă, ce prezintă un impact semnificativ de la an la an. De altfel stațiunea este vizitată de motocicliștii, de regulă străini, ce vin aici pentru peisajul natural, pentru aerul curat și pentru ospitalitate.

Mereu mă simt ca și cum intru într-o altă lume atunci când trec granițele acestui loc. Dacă te afli aproape de Rânca, nu rata ocazia să vizitezi încă un loc feeric din minunata noastră țară.

Ranca-raiul-printre-nori-1-1024x334 Rânca - Raiul printre nori


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Transalpina, Cazare Parâng, Cazare Rânca, Cazare Deva, Cazare Hațeg

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Lacul-Gozna-relaxare-și-contemplare Rânca - Raiul printre nori

Lacul Gozna – relaxare și contemplare

Lacul Gozna – polul distracției Lacul Gozna coordonate GPS: Lat. 45.2105567, Long. 22.0107078 Lacul Gozna se află în județul Caraș-Severin, pe râul Bârzava, amonte de localitatea Văliug. Este unul dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Banatul Montan și a primit denumirea oficială de la cel mai înalt vârf al Munților Semenic – Piatra Goznei, aflat […]

0 comments
Straja-2 Rânca - Raiul printre nori

Stațiunea Straja – perla Văii Jiului

Stațiunea Straja – stațiune montană Stațiunea Straja este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, cu pârtii de schi moderne și peisaje pitorești ale Munților Vâlcan. Straja este situată pe teritoriul administrativ al municipiului Lupeni, județul Hunedoara, la o altitudine de 1380 de metri, cu o altitudine maximă în vârful Straja de 1445 […]

0 comments
Parcul-Dendrologic-Simeria-–-comoara-ascunsa-din-Transilvania-6 Rânca - Raiul printre nori

Parcul Dendrologic Simeria – comoara ascunsă din Transilvania

Parcul Dendrologic Simeria Imagini: Bogdan Rămuș Parcul Dendrologic Simeria coordonate GPS: 45.856786, 23.010773 Parcul Dendrologic Simeria  este o importantă  arie protejată ce cuprinde cea mai veche și valoroasă colecție de plante exotice, autohtone și indigene din România. Creat încă din anul 1700, parcul se întinde pe o suprafață de 70 ha, fiind al 3-lea ca […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *