Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Conacul Domniței - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Articole de toaletă, Jacuzzi, Aer condiţionat, Balcon, Cablu TV, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Şemineu, Televizor LCD, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Conacul Domniței - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Cadă cu hidromasaj, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Balcon, Cablu TV, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Şemineu, Televizor LCD, Uscător de păr

Informații generale

Conacul Domniței din Polovragi – Oltenia.

Povestea spune că atunci când a ajuns pentru prima dată la Polovragi, domnița Diana s-a îndrăgostit de farmecul locului și frumusețea peisajelor.
Păduri întinse, domenii de vânătoare, pământuri fertile și culturile frumos îngrijite de oamenii locului. Sătenii, calzi și primitori au îndrăgit-o pe Domnița noastră, încă de la început.
Cu păru-i galben ca soarele și ochii verzi precum iarba crudă, Diana, căci așa se numea, a descoperit farmecul locului nu doar prin frumusețea peisajului ci și prin căldura oamenilor.

Povestea conacului

Într-o seară, pe la apus, când această vizită una dintre pădurile dese din apropiere a întâlnit o haită de lupi. Înfometați și cu setea pradei, lupii au atacat-o, dar strigătele domniței au fost auzite de un vânător care a salvat-o pe Diana. Pe locul unde vânătorul și domnița au văzut primele raze ale răsăritul, a fost construit un conac, pentru a aminti de frumoasa poveste de dragoste a celor doi. Acum frumosul nostru conac poartă numele de Conacul Domniței.

Odăile noastre

Cu 7 odăi pentru două persoane, frumos aranjate și dotate cu toate cele necesare pentru ca dumneavoastră să vă simțiți ca un strașnic vânător sau o gingaşă domnița și un apartament pentru o familie numeroasă, cam patru la număr, Conacul Domniței vă promite un sejur deosebit într-o locație cu adevărat fabuloasă.
Camerele noastre frumos mobilate, cu accente vânătorești frumos încununate de lemnul masiv sunt alegerea ideală pentru un sejur de neuitat la Polovragi.
Jos, la parterul frumosului nostru conac, vă întâmpină un salon, mare, atât de mare cam cât pentru 18 persoane, cu şemineu și o masă unde să puteți servi liniştiţi preparatele pe care doriți să le serviți.
În living, puteți strânge toată familia, căci este spațiu și pentru cei mici și pentru cei mari, iar după o zi obositoare, vă relaxați la sauna noastră… doar v-am spus că la conac este vremea domnițelor și vânătorilor.

Viața la conac

Afară, avem grătar și foișor și puțin mai în spate, facem foc de tabără și ceaun, servim un pahar de vin și spunem poveștile locului. Peșteri, mănăstiri, chei și multe altele, doar la conac le veți afla.
Ziua, vă invităm la o plimbare cu bicicletele sau la pas, pentru a cunoaște famecul locului cu văzul și cu pasul, pentru ca povestea spusă de cu seară să prindă apoi contur în ochii dumneavoastră.
Acestea fiind spuse, cu mult drag și dornici de primirea dumneavoastră vă invităm la noi la Coancul Domniței din Polovragi.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

16:00

Ora de plecare

14:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Jakuzzi
 • Heliport
 • Dressing
 • Bucătărie complet echipată
 • Terasă exterioară
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Drumeții
 • Recepție deschisă non-stop
 • Cameră de bagaje
 • Bibliotecă
 • Închirieri de biciclete
 • Balansoar
 • Bar
 • Foişor
 • Grădină/Curte
 • Încălzire centrală
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sala conferinţe
 • Sală de mese
 • Saună
 • Tenis de Masa
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Oltenia

Oltenia

Oltenia – este o zonă inedită a României cu valori turistice și culturale extraordinare, dar de cele mai  multe ori necunoscute sau prea puțin cunoscute de turiști.

Zona turistică Oltenia datorită poziționării sale, reliefului variat, monumentelor istorice, culturale, naturale și tradițiilor unice, dispune de condiții prielnice pentru dezvoltarea turismului.

Cele mai frumoase zone montane sunt localizate în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți, zone în care sunt concentrate și stațiuniile montane și balneare.

Din punct de vedere al turismului balnear Oltenia găzduiește 3 zone bogate în ape minerale: în Mehedinți ( Bala, Schela Cladovei, Gura Văii ), în Gorj ( Săcelu ), în Vâlcea ( Govora, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata ).

Oltenia este și un ținut al mănăstirilor, bisericilor și schiturilor, fiind a doua după Moldova ca număr și importanța acestor așezăminte religioase, astfel turismul religios și cultural este foarte bine dezvoltat.

Întâlnim mănăstiri pe Valea Oltului precum: Cozia, Surpatele, Stănișoara, Horezu, Govora toate în judeţul Vâlcea. În judeţul Gorj se găsesc mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Strâmba și Crasna. Iar în judeţul Mehedinţi găsim Mănăstirea Vodiţa, Mraconia, Sfânta Ana.

Cele mai mari orașe din Oltenia sunt: Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Râmnicu Vâlcea, acestea sunt și cele mai importante centre culturale din sudul României.

Orașul Târgu-Jiu este perla Olteniei culturale pentru că aici sunt găzduite operele lui Constantin Brâncuș într-un parc dedicat. Clădiri de mare valoare arhitecturală găsim și în Drobeta Turnu Severin, Craiova, Slatina și Râmnicu Vâlcea.

În Drobeta Turnu Severin găsim Cetatea Medievală a Severinului, recondiționată, în apropierea ei sunt ruinele de la Podul lui Traian de peste Dunăre, iar în centrul orașului au fost renovate importante și valoroase clădiri.

De un interes special se bucură, așa numitele ”Cule”, case fortificate ce se găsesc doar în Oltenia.

Vă invităm să vizitați această zonă extraordinară, să descoperiți frumusețea monumentelor istorice, culturale și naturale din Oltenia.


Obiective turistice

Coloana Infinitului a fost inaugurată pe 27 octombrie 1938 și are o înălțime de 29,35 m, a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului).

Poarta Sărutului este o sculptură în piatră care se află amplasată pe aleea de la intrarea din Parcul Central din Tg. Jiu.

Masa Tăcerii este lucrată în calcar și se află amplasată în Parcul Central al orașului Tg. Jiu.

Casa-muzeu a fost inaugurată în 1971, fiind un monument de arhitectură, în care sunt expuse obiecte ce au aparţinut familiei Brâncuşi. Aceasta are o arhitectură populară de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi a fost restaurată în 1971.

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, jud. Mehedinți, reprezintă cel mai mare pod natural din țară și al doilea ca dimensiune din Europa.
Citește mai mult