Groapa Ruginoasă- Valea Arieşului

Groapa Ruginoasă

Groapa Ruginoasă este un caz unic în Europa, are o dimensiune de 600 metri şi o adâncime de peste 100.

Este o ravenă uriaşă care s-a format în urma unei eroziuni de pământ care conţinea cuarţită, gresie şi argilă roşie.

Groapa Ruginoasă se află într-un proces de eroziune continuu, chir şi în ziua de astăzi foarte activ, săpând regresiv şi mărind rapid dimensiunile. Este o zonă turistică accesibilă tot timpul anului, inclusiv iarna dacă zăpada nu este foarte mare, plecarea făcându-se din staţiunea turistică Arieşeni. O drumeţie către această minunată atracţie naturală poate reprezenta o ieşire plăcută şi relaxantă din cotidian, mai ales datorită peisajelor montane inedite întâlnite de-a lungul traseului marcat, ce urcă agale pe lângă un mic pârâu de munte, timp de aproximativ 40 minute.

Foarte aproape de această locaţie se găsesc şi alte obiective turistice ce pot fi vizitate, precum: Rezervaţia Naturală Platoul Carstic Padiş, Cheile Galbenei, Peştera Gardului, Avenul Bortig, Cetăţile Ponorului, Gheţarul de la Bârsa sau peştera Focul Viu.

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *