Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Conacul Maria Theresa - Cameră dublă matrimonială cu prici

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Garderobă/dulap, Articole de toaletă, Încălzire centrală, Televizor LCD, Terasă, Uscător de păr

Informații generale

Conacul Maria Theresa din Orlat – Mărginimea Sibiului.

Atunci când aglomerația urbană începe să vă obosească, o vizită la Conacul Maria Theresa din Orlat este tratamentul de care aveți nevoie. Fie că veți opta să evedați în natură alături de familie sau de grupul de prieteni, Conacul Maria Theresa și slujitorii acestuia vă vor aștepta cu brațele deschise, gata să vă ofere un sejur de neuitat în mijlocul naturii.

Conacul este potrivit și pentru evenimente private sau corporate, toate  facilitățile acestuia fiind la dispoziția dumneavoastră.

Viața la conac

Situat în Comuna Orlat din Județul Sibiu, conacul este clasificat cu 5 margarete fiind una dintre cele mai frumoase unități de cazare din zonă. Cu o capacitate de cazare de 52 de locuri dispuse în  15 camere duble, prevăzute cu pat suplimentar în “prici” destinat copiilor mai mari de 6 ani, 2 apartamente generoase pe care le descriem : A1- capacitate de cazare 8 persoane, A2- capacitate de cazare pentru 12 persoane, Conacul Maria Theresa este alegerea perfecta pentru grupuri generoase și nu numai.

Facilități

Pentru că pensiunea este clasificată la 5 margarete, serviciile ce sunt oferite în cadrul acesteia sunt ireprosabile. Fiecare cameră beneficiază de baie proprie cu cabină de duș, terasă privată, televizor cu ecran plat și acces gratuit la internet. Accesul în camere se face în mod separat din curtea conacului.

Resaurant

Preparate din bucătaria internațională sau cele mai gustoase preparate românești, restaurantul găzduit de Conacul Maria Theresa din Orlat vă stă la dispoziție pentru a face șederea dumneavoastră la conac cât mai plăcută.

Centrul  SPA

În cadrul conacului există un centru SPA unde ăuteți beneficia de saună, masaj, piscină. În timpul sezonului cald, beneficiați și de o piscină în exteriorul unității de cazare.

Timp liber

Conacul Maria Theresa din Orlat poate fi punctul de plecare în drumeții sau în circuite turistice care au ca obiectiv cunoașterea uneia din cele mai frumoase și interesante zone din Transilvania, Mărginimea Sibiului, zonă etnografică din care face parte și Orlatul.

De asemenea, pentru cei care doresc liniștea satului românesc, dar sunt interesați de evenimentele culturale din Sibiu, Capitala Culturală Europeană, pot opta pentru cazare la noi de unde pot opta pentru 3 variante de drum (autostrada, drum national și drum județean) pentru a ajunge rapid rapid la sălile de spectacol sau în spațiile neconvenționale deschise evenimentelor artistice.

Conacul Maria Theresa reprezintă un complex turistic capabil să ofere condiții ideale pentru odihnă și agrement. Întreaga infrastructură a fost gândită pentru a pune la dispoziția turistului o gamă diversificată de petrecere a timpului liber, pornind de la confortul apartamentelor, până la posibilitatea de participare la ateliere de ergoterapie care au la bază ocupațiile tradiționale ale zonei. Pontonul cu cele două piscine, sauna, terenul de tenis, căsuțele tradiționale, biblioteca, filigoriile, lacul cu pești sunt doar câteva elemente din formula unui program de odihnă și de agrement de calitate, solitar, alături de familie și/sau prieteni sau alături de colegi, într-un bine meritat program de relaxare.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu cardul. Este posibilă solicitarea unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Săli de conferință
 • Suană
 • Echipament tenis
 • Cafenea
 • Lounge
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Drumeții
 • Acces persoane cu handicap
 • Teren de tenis
 • Piscină
 • Bar
 • Biliard
 • Fax
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masaj
 • Restaurant

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro


Obiective turistice

Stațiunea Păltiniș este situată la cea mai înaltă altitudine din țară (1450 m) și totodată prima stațiune montană din România (1894).Cea mai importantă pârtie de schi din județul Sibiu este pârtia Oncești, de la Păltiniș, cu o lungime de 1.150 de metri. Situat la intrarea în statiunea Păltinis, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul „Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitoreștișsi mai asaltate locuri de către turiști.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel - unic în lume prin colecția sa de peste 700 de icoane, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Biserica Ursulinelor - prima clădire ridicată pe acest loc în 1474 a fost o mănăstire dominicană care a funcționat până în 1543, când, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari părți a populației săsești la religia lutherană, lăcașul de cult a intrat în posesia lutheranilor.
Citește mai mult