Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Casa Pelerinul - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Casa Pelerinul - Apartament cu 3 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Hotel Casa Pelerinul - Apartament cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Hotel Casa Pelerinul din Durău – Moldova.

Hotel Casa Pelerinul din Durău este locul ideal unde puteți petrece o vacanță liniștită, în pace și bunăstare. Hotelul Casa Pelerinul este situat la poalele Muntelui Ceahlău, considerat un munte sfânt al ortodoxiei, iar hotelul face parte din Centrul Cultural Pastoral Sfântul Daniil Sihastru. Acest loc magnific, unde spiritualitatea creează un tablou perfect cu pitorescul puteți petrece clipe de vis.

Complexul Hotelier Pelerinul oferă servicii de cazare, masă și agrement pe toată perioada anului, cu dorința de a oferi cele mai bune condiții și a satisface toate dorințele turiștilor.

Hotelul Pelerinul dispune de 79 de camere în hotel, grupate în două corpuri de clădire: grupul A cu 31 de camere duble și corpul B cu 48 de camere duble, cu o capacitate de 158 de locuri. Camerele sunt curate și spațioase, dotate cu TV, internet, încălzire centrală, băi proprii și unele dintre camere au balcon. Hotelul a fost renovat în anul 2009 și oferă toate condițiile necesare, la standarde moderne.

Pe lângă hotelul în sine, complexul vă pune la dispoziție și 5 vile, cu toate condițile necesare, cu un total de 144 locuri, special concepute pentru a asigura turiștilor un sejur reușit, în liniște și intimitate. Acestea sunt formate din apartamente, cu băi proprii, amenajate modern, cu un decor clasic, cu toate utilitățile necesare. Camerele au TV, internet wirelles și unele dintre ele au balcon.

Vilele dispun de următoarele locuri:

 • Vila 2 este compusă din 6 apartamente, a câte 4 locuri, cu o capacitate de 24 de locuri;
 • Vila 3 are în componență 2 apartamente, a câte 3 locuri și 8 camere cu 2 locuri, cu un total de 22 locuri;
 • Vila 4 are 2 apartamente a câte 3 locuri și 8 camere cu 2 locuri;
 • Vila 5 dispune, de asemenea, de 2 apartamente, cu 3 locuri și 8 camere duble;
 • Vila 6 dispune de 6 apartamente, cu 4 locuri. Vilele 3, 4, 5 au în componență și masarde a câte 10 locuri/mansardă.

Aceste vile sunt special concepute pentru familii cu copii sau adolescenți sau pentru grupuri organizate.

Turiștii pot servi masa la restaurantul Complexului Pelerinul, există și frigider în unitate.

Complexul are oferte speciale pentru grupuri mari, de 30 de persoane, cu minim 2 nopți de cazare, cu o reducere de 10%. De asemenea, cazarea în cameră cu părinții a copiilor cu vârsta până la 10 ani este gratuită.

De asemenea, Hotelul Pelerinul oferă posibilitatea de a vă organiza evenimentele de afaceri, training-urile, mese festive pentru 70 de persoane sau prezentare de produse pentru 200 de persoane în două corpuri diferite. Aceștia vă pun la dispoziție două case, special concepute pentru astfel de evenimente:

Casa Profetul, utilizată doar pe timp de vară, oferă sală de mese și o sală de conferință cu 90 de locuri , iar la etaj o sală de mese pentru 16 persoane. Casa Sihastrul are în componență o sală de mese cu 105 locuri, sală de conferințe cu 150 de locuri, sală pentru coffe break, cu o suprafață de 146 de metri pătrați și o bibliotecă cu 78 de metri pătrați și 20 de locuri pe scaune.

De asemenea, Hotelul Pelerinul din Durău dispune de o sală de conferințe, cu o capacitate de 20 de locuri, specială pentru ședințe, întâlniri de afaceri sau training-uri. Sălile de conferințe dispun de sonorizare, videoproiector, retroproiector, traducere simultană, etc. Hotelul oferă restaurant, unde turiștii pot servi masa, cu o capacitate de 150 de locuri.

De la Hotelul Pelerinul din Durău puteți practica  sporturi de iarnă, în apropiere fiind pârtia de schi din stațiunea Durău sau puteți face drumeții și trasee montane, în aer curat, pe Vârful Toaca, la cascada Duruitoarea, Lacul Izvorul Muntelui sau la Barajul Bicaz. De asemenea aici puteți fi mai apropae de Dumnezeu și puteți vizita lăcașul de cult din Durău, pictat de celebrul pictor Nicolaea Tonitza.

Hotelul Pelerinul din Durău este o alegere perfectă pentru o vacanță liniștită în Munții Ceahlău!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare, doar pentru copii.

Animale de companie

Se acceptă animale de companie, doar cu discuție în prealabil.

Facilităţi

 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Internet wireless
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Teren de sport

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Moldova

Moldova

Moldova este o regiune a Europei de răsărit, românească pe planul cultural și lingvistic, astăzi împărțită, din punct de vedere politic, între trei state: România, Republica Moldova și Ucraina.

Astăzi, regiunea Moldova este alcătuită în România din următoarele județe: Bacău (fără localitățile Ghimeș-Făget și Poiana Sărată, care fac parte din Ardeal), Botoșani (fără localitățile Rogojești și Cândești, dar și fără fostul sat Gura Molniței care fac parte din Bucovina), Galați, Iași, Neamț (fără localitățile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei și Dămuc, care fac parte din Ardeal), Suceava (partea sud-estică și sud-vestică a județului, restul făcând parte din regiunea istorică Bucovina), Vaslui, Vrancea (fără localitățile de la sud de râul Milcov, care fac parte din Muntenia).

Moldova, regiunea care a dat țării valorile culturale ce ne-au îmbogățit și mângâiat copilaria își așteaptă astăzi turiști cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.

Dintre cele mai cunoscute și  mai interesante obiective turistice antropice amintim: Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Cetatea Neamțului, Palatul Culturii din Iași, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu, Turnul Goliei, Teatru Național Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Anticariatele de pe strada Lăpușneanu, Palatul Braunstein, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea Durău,  centrele orașelor: Piata Neamț, Iași și multe altele.

Casele memoriale ale marilor noștri oameni de cultură: Mihail Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Alexandru Vlăhuță, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și mulți alți.

Obiectivele turistice naturale ale Moldovei sunt de o frumusețe rară, dintre acestea amintim: Rezervația Naturală Polița cu Crini,  Parcul Național Ceahlău, Cascada Duruitoarea, Pârtia Durău, Peștera Tasorog, Lacul Vaduri, Lacul Pangarati și multe altele.

Vizitați Moldova pentru ca are atât de multe locuri frumoase încât o să vă „salte inima de bucurie”, o să fiți mângâiați de Ozana cea cristalină, iar popasul pentru odihnă îl puteți face pe malul Siretului pe urmele lui Alecsandri.


Obiective turistice

Palatul Culturii din Iași - frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfârșitului de secol și o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc în 1926 în prezența regelui României, Ferdinand de Hohenzollern. În 5 iunie 1883, Iașul trăia sărbtoarea dezvelirii statuii lui Ștefan cel Mare realizată la Paris dupa schițele lui Gh Asachi.

Bojdeuca lui Ion Creangă a fost inaugurată ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Române și prima casă memorială din România. Bărbatul ce păcatuise mergând la teatru, tunzându-și coada diaconicească și tragând cu pușca după ciorile din curtea bisericii Golia din Tg. Cucu și-a trăit aici ultimii ani de viață (1872-1889).

Biserica fortificată "Precista", cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este cel mai vechi monument istoric din Galați. În secolul al XVII-lea țndeplinea o dublă funcție: lăcaș de cult și cetate de apărare împotriva cotropitorilor.

Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, la o altitudine 1.270 m și este formată pe Pârâul Rupturii care izvorăște din golul alpin și se varsă în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz.

Grădina Botanică din Iași - cu o suprafață de 105 hectare, grădina strălucește prin mulțimea speciilor de plante prezente aici, organizate în 12 secții.
Citește mai mult