Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locuințe pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alexa - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alexa - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Alexa din Durău – Moldova.

Situată la poalele muntelui Ceahlău, în centrul stațiunii Durău, la aproximativ 50m de Mănăstirea Durău, Pensiunea Alexa atrage prin intimitatea oferită precum și prin crearea unui cadru familial; a unei atmosfere de locuință și nu a uneia rece tipică unei unități de cazare.
Aceasta este compusă din 4 camere duble și un apartament, însemnând 12 locuri de cazare, fiecare având televizor, internet wireless și acces la cele două balcoane ale pensiunii; patru grupuri sanitare, fiecare cu duș, iar cel ce intră în componenta apartamentului are cabină de duș cu hidromasaj; bucătărie utilată complet și un living, în care se poate servi atât masa cât și petrece timpul liber sau viziona programul preferat la televizorul prezent aici.

De asemenea, în curtea pensiunii se află un grătar și un foișor, în care se poate servi și masa, admirând totodată peisajul mirific creat de prezența muntelui Ceahlău.
Turiștii beneficiază de întreaga intimitate, având acces asupra tuturor utilităților pensiunii cu mențiunea ca și aceștia la rândul lor să mențină liniștea, ordinea și curățenia în cadrul pensiunii respectând regulile acesteia.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani beneficiază de gratuitate.

Nou! Pensiunea Alexa aduce turiștilor săi următoarele posibilități de petrecere a timpului liber:
– excursii cu vaporașul pe Lacul Bicaz: plecările se fac de la pontonul din Comuna Ceahlău; în plus, se asigură transferul cu trenulețul de la pensiune la debarcader.
– De altfel, la cererea dvs, se poate asigura și o masă de peste la cherhana (păstrăv prins viu)
– posibilitatea de a face turul stațiunii cu trenulețul
– deplasare la monumentul istoric Palatul Cnejilor și la muzeul folcloric al comunei
– excursii cu microbuzul la mănăstirile din județul Neamț

Atenție! Plecările se pot face de la pensiune în grupuri de minim 10 persoane. Acestea nu sunt incluse în prețul de cazare, sunt opționale și se realizează contra cost la cererea turistului.
Turiștii pensiunii care doresc una sau mai multe din variantele de agrement de mai sus, se pot adresa la recepția pensiunii pentru informații suplimentare.
Vă așteptăm cu drag!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Moldova, Cazare Durău, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

11:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.
Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Şemineu
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Moldova

Moldova

Moldova este o regiune a Europei de răsărit, românească pe planul cultural și lingvistic, astăzi împărțită, din punct de vedere politic, între trei state: România, Republica Moldova și Ucraina.

Astăzi, regiunea Moldova este alcătuită în România din următoarele județe: Bacău (fără localitățile Ghimeș-Făget și Poiana Sărată, care fac parte din Ardeal), Botoșani (fără localitățile Rogojești și Cândești, dar și fără fostul sat Gura Molniței care fac parte din Bucovina), Galați, Iași, Neamț (fără localitățile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei și Dămuc, care fac parte din Ardeal), Suceava (partea sud-estică și sud-vestică a județului, restul făcând parte din regiunea istorică Bucovina), Vaslui, Vrancea (fără localitățile de la sud de râul Milcov, care fac parte din Muntenia).

Moldova, regiunea care a dat țării valorile culturale ce ne-au îmbogățit și mângâiat copilaria își așteaptă astăzi turiști cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.

Dintre cele mai cunoscute și  mai interesante obiective turistice antropice amintim: Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Cetatea Neamțului, Palatul Culturii din Iași, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu, Turnul Goliei, Teatru Național Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Anticariatele de pe strada Lăpușneanu, Palatul Braunstein, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea Durău,  centrele orașelor: Piata Neamț, Iași și multe altele.

Casele memoriale ale marilor noștri oameni de cultură: Mihail Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Alexandru Vlăhuță, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și mulți alți.

Obiectivele turistice naturale ale Moldovei sunt de o frumusețe rară, dintre acestea amintim: Rezervația Naturală Polița cu Crini,  Parcul Național Ceahlău, Cascada Duruitoarea, Pârtia Durău, Peștera Tasorog, Lacul Vaduri, Lacul Pangarati și multe altele.

Vizitați Moldova pentru ca are atât de multe locuri frumoase încât o să vă „salte inima de bucurie”, o să fiți mângâiați de Ozana cea cristalină, iar popasul pentru odihnă îl puteți face pe malul Siretului pe urmele lui Alecsandri.


Obiective turistice

Palatul Culturii din Iași - frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfârșitului de secol și o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc în 1926 în prezența regelui României, Ferdinand de Hohenzollern. În 5 iunie 1883, Iașul trăia sărbtoarea dezvelirii statuii lui Ștefan cel Mare realizată la Paris dupa schițele lui Gh Asachi.

Bojdeuca lui Ion Creangă a fost inaugurată ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Române și prima casă memorială din România. Bărbatul ce păcatuise mergând la teatru, tunzându-și coada diaconicească și tragând cu pușca după ciorile din curtea bisericii Golia din Tg. Cucu și-a trăit aici ultimii ani de viață (1872-1889).

Biserica fortificată "Precista", cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este cel mai vechi monument istoric din Galați. În secolul al XVII-lea țndeplinea o dublă funcție: lăcaș de cult și cetate de apărare împotriva cotropitorilor.

Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, la o altitudine 1.270 m și este formată pe Pârâul Rupturii care izvorăște din golul alpin și se varsă în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz.

Grădina Botanică din Iași - cu o suprafață de 105 hectare, grădina strălucește prin mulțimea speciilor de plante prezente aici, organizate în 12 secții.
Citește mai mult