Cetatea Enisala din Tulcea

Cetatea Enisala din Tulcea

Cetatea Enisala din Tulcea


Cetatea Enisala din Tulcea a  fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea și la începutul secolului al XIV-lea,  pe cel mai înalt promontoriu situat între lacurile Babadag şi Razim,  cu scop militar, defensiv și de supraveghere de la înălțime a drumurilor de pe uscat și mai ales de pe mare.

Face parte din lanţul de colonii genoveze care cuprindea oraşele Chilia şi Likostomion din Delta Dunării, Cetatea Albă de la gurile Nistrului, Caffa şi Balaclava din sudul Crimeei.

Este singura cetate medievală din Dobrogea care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei.

Parțial reconstruită, Cetatea Enisala din Tulcea  reprezintă una din cele mai frumoase cetăți din România, atragând sute de turiști.

Datorită poziției și a peisajelor superbe pe care le oferă, Cetatatea Enisala reprezintă un important obiectiv turistic la nivel național și internațional.

Accesul în localitatea Enisala se face pe drumurile judeţene:

  • DJ 222 Tulcea – Enisala – Ceamurlia de Jos
  • DJ 223A Enisala – Babadag.

Foto: Larisa Lăcătuşu – 2012

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *