Cascada Moceriș

Cascada Moceriş – tărâmul zânelor

Cascada Moceriş – tărâmul zânelor


Imagini: Claudiu Vatau


Cascada Moceriş coordonate GPS: 44.8983553, 21.8921432

Din nou în „Lumea mirifică a Banatului de sud”!

Cascada Moceriş este situată pe teritoriul comunei Lăpuşnicu Mare, satul Moceriş, din minunata Vale a Almăjului, judeţul Caraş-Severin.

Drumul este accesibil cu maşina, dacă aveţi o maşină de teren. Dar eu vă recomand o plimbare pe jos din satul Moceriş până la cascadă, distanţa fiind de aproximativ 4 km.

Pe valea satului, spre cascadă, drumul este relaxant şi frumos, terenul este domol, apa cristalină a pârâului Moceriş ce brăzdează drumul pe alocuri face ca plimbarea să fie puţin mai antrenantă (cu un minim de efort reuşeşti să ajungi la cascadă fără să te atingi de apă, daca asta îţi doreşti).

În apropierea cascadei dealurile sunt puţin mai adunate, iar de pe drum, uşor, uşor începi să auzi sunetul apei în cădere, după un perete de deal apare cascada, vie, colorată, frumoasă, parcă mai frumoasă decât a fost ultima dată când am văzut-o.  Şi-a săpat în ani dumul prin peretele abrupt al dealului creând un loc de basm.

Verdele muşchiului, apa cristalină şi bogată, vegetaţia împletită cu stânca din jurul cascadei creează aici o imagine spectaculoasă, și nu pot să ma uit la cascadă fără ca mintea mea să vadă aici un tărâm al zânelor.

Aşezată la poalele Munţilor Aninei, Cascada Moceriş este formată din trei trepte, fiecare treaptă cu specificul său. Cea mai înaltă este treapta mijlocie, ea fiind dominată de verdele perfect şi statornic al muschiului crescut pe calcar în contrast cu repeziciunea apei cristaline în cădere.

La Cascada Moceriş se poate ajunge din:

  • Bucureşti, urmând traseul: Bucureşti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane – Bozovici – Moceriş
  • Timişoara, urmând traseul: Timişoara – Reşiţa – Bozovici – Moceriş sau Timişoara – Oraviţa – Bozovici – Moceriş
  • Deva, urmând traseul Deva – Haţeg – Oţelu Roşu – Caransebeş – Bozovici – Moceriş

Dacă ajungeţi la Cascada Moceriş  nu ratați Cascada Bigăr aflată la câţiva km.

De aici vă puteţi continua drumul spre Băile Herculane, Cazanele Dunării sau spre Sasca Montană unde puteţi găsi cazare într-un cadru de vis folosind linkurile din josul paginii.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

2 Replies to “Cascada Moceriş – tărâmul zânelor”

Hamat
25 octombrie 2015
Foarte frumos! Frumoasă este ţara noastră românească, cu peisaje foarte frumoase, parcă sunt din rai. Trebuie să le protejăm şi să avem grijă de ele.
Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *