Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alina - Cameră dublă matrimonială fără baie

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alina - Cameră dublă matrimonială cu baie

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alina - Apartament cu 3 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Pensiunea Alina din Râșnov – Transilvania.

Pensiunea Alina din Râșnov este chiar în drumul tău când pleci în vacanţă la munte.
Fie că optaţi pentru un concediu liniştit la munte sau doriţi să petreceţi sărbătoriile în zona Râşnov, judeţ Braşov, Pensiunea Alina vă oferă: cazare în 10 camere, living, bucătărie în pensiune, parcare în curte, foişor, grătar.

Toate drumurile te aduc aici!
Situată pe ruta DN 73 în localitatea Râşnov, pensiunea este punctul de întâlnire al drumurilor ce duc spre cele mai cunoscute obiectivele turistice din judeţul Braşov şi anume Bran, Predeal, Poiana Braşov, Zărneşti, Braşov.

Oferta pensiunii este variată oferindu-vă posibilitatea de a alege una, sau mai multe din cele 10 camere puse la dispoziţie de către unitatea noastră.
Pensiunea Alina din Râșnov oferă posibilitatea de team – bilding, training şi cazare pe o perioadă mai lungă de timp.

Dacă veniţi cu maşina nu trebuie să vă faceţi probleme pentru parcare. Puteţi parca maşina în curtea pensiunii.
Dacă veniţi fără maşină, aveţi la dipozitie autobuze care circulă din 30 în 30 minute către Bran, Braşov. Staţiile de autobuz către Bran şi către Braşov, sunt la 5 minute, de mers pe jos, distanţă de pensiune.
Puteţi veni şi cu trenul, gara este la 5 minute, de mers pe jos, distanţă de pensiune.

Posibilităţi de petrecere a timpului:
– Râşnov – Cetatea Râşnov, Peştera Valea Rasnoavei, Cheile Rasnoavei.
– Poaiana Braşov – 8 km, pârtiile de Poiană Braşov.
– Bran – 15 km, Castelul Bran, Muzeul satului, Cinema 5D, Cheile Gradistei.
– Braşov – 15 km, Cetatea Braşov, Muzee, Centru vechi, Paradisul Acvatic (piscine interioare şi exterioare).
– Predeal- 20 km, Castelul Peleş, Castelul Pelisor, părţii de ski,
Indiferent de zona pe care alegeţi să o vizitaţi puteţi cere informaţii despre trasee şi alte obiective turistice de la proprietarii pensiunii.

Preţul variază în funcţie de camera aleasă.
Pentru cazare pe o perioadă mai mare de 5 zile se oferă discount.

Vă aşteptăm cu drag!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Râșnov, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult