Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Anastasia - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Minibar, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Anastasia - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Minibar, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Anastasia din Gura Humorului – Bucovina.

Pensiunea Anastasia din Gura Humorului, locaşul în care oriunde îţi îndrepţi ochii, eşti întâmpinat de splendoarea Obcinei Mari a Bucovinei.

Astfel la răsărit haina ei de brazi, fagi şi mesteceni acoperă culmile: Piciorul Înalt (787m), Arşiţa Boilor (700m) şi Tarniţa (650m). Iar la apus privirea ţi se odihneşte pe fruntea ramurii ei principale numită La Toacă (832m) ca apoi să alunece pe spinarea ei neîmpădurită care-şi scaldă poalele în pârâul Humor.

La nord, ramurile Obcinei Mari se strâng într-o îmbrăţişare precum zidurile unei cetăţi, ce ocrotesc depresiunea Gura-humorului.
Spre miazăzi, Obcina Voroneţului, cu creasta împădurită a Măgurii (816 m), coboară până aproape de albia bolovănoasă de pe malul drept al râului Moldova, care după drumul de la izvoarele sale dintre Obcina Feredeului şi cea a Mestecănişului şi până aici îşi tot rostogoleşte pletele uneori firave, încâlcite alteori bogate.

Fiind amplasată într-o zonă liniştită, pitorească, la poalele vârfului Toaca, Pensiunea Anastasia din Gura Humorului – beneficiaza de o locaţie aparte, chiar în inima Bucovinei. Cadrul este mirific, reconfortant, la doar câteva minute de obiectivele turistice ale staţiunii, printre care Mănăstirea Humorului şi Mănăstirea Voroneţului.

Pensiunea Anastasia din Gura Humorului are o poziţie liniştită în mijlocul naturii, dar aproape de drumul european E576. Astfel pentru a ajunge la noi, înainte de intersecţie cu drumul ce ajunge la Voroneţ, urmăriţi 100m din drumul de pe partea dreaptă.

Pensiunea Anastasia din Gura Humorului dispune de locuri de parcare, curte cu foişor, grătar pentru barbeque, balansoar şi loc de joacă pentru copii, un living spaţios, cu şemineu, complet utilat, canapele, sală de mese 14 pers, bucătărie cu accesorii moderne, 4 camere duble matrimoniale şi 2 camere triple fiecare cu tv şi baie proprie (cabină duş, uscător de păr).
– Salon cu șemineu şi 18 locuri la mese
– Foişor (capacitate de 18 de locuri) cu grătar în aer liber, sobă cu plită şi cuptor – pentru servirea mesei în stil tradiţional pe timp călduros

Pentru păstrarea intimităţii, serviciul de servire a mesei se adresează doar grupurilor de oaspeţi cazaţi în pensiune. Nu există un meniu a la carte dar vă asigurăm că pe toată perioada şederii veţi degusta toate < bunătăţile >noastre pe care la ştim găti.

Meniul casei este specific bucovinean, din ingrediente ecologice obţinute în gospodăria proprie sau cele ale localnicilor:
Ciorbă de hribi sau gălbiori dreasă cu smântână dulce
< zamă > de găină
Ciorbă rădăuţeană
Ciorbă de afumătură
Ciorbă de viţel cu tăieţei de casă
Platou cu brânzeturi, slăninuţa, legume sau murături în funcţie de sezon şi specialităţi din carne – preparate în casă
Sărmăluţe în foi de varză sau vită
Hribi cu smântână şi mămăliguţă
Pãstrãv prăjit cu smântână şi mujdei
Răcituri de porc
Fasole cu costiţă şi cârnaţi
Păstrăvi în cobză
Mămăliguţă cu brânză şi smântână
Ciulama de pui de casă
Viţel cu smântână şi busuioc sau carne de viţel la tavă
Salată şi zacuscă de hribi, ghebe sau râşcovi
Papanaşi cu dulceaţă şi smântână proaspătă
Clãtite cu brânză de vaci sau dulcețuri de casă (afine, zmeură de pădure, cireşe amare, fragi, vişine, caise, etc)
Tocinei bucovineni
Alivancă cu smântână dulce
Piroşti cu prune, vişine sau brânză dulce
Cozonac sau < plăcinte poale-n brâu >
Prăjituri de casă cu fructe de sezon
Afinată, fragată, zmeurată, vişinată sau vinul casei
Vă aşteptăm cu drag!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Bar
 • Fax
 • Fermă proprie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Şemineu
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult