Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Bucovina Residence - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces la bucătărie, Livadă, Sală de nunţi, Foişor, Frigider în unitate, Grădină/Curte, Grătar/Barbeque, Internet, Internet wireless, Living, Parcare, Terasă, TV în living

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Bucovina Residence - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Acces la bucătărie, Livadă, Sală de nunţi, Foişor, Frigider în unitate, Grădină/Curte, Grătar/Barbeque, Internet, Internet wireless, Living, Parcare, Terasă, TV în living

Informații generale

Pensiunea Bucovina Residence din Gura Humorului – Bucovina.

 

Pensiunea Bucovina Residence din Gura Humorului este situată la doar câțiva km de faimoasele mănăstiri Voroneț (3 km) și Humor (5 km) și la 1 km de complexul de agrement Ariniș, unde sunt amplasate piscinele interioare și exterioare precum și patinoarul și pârtia de schi Șoimul.

Stațiunea Gura Humorului, situată în partea estică a Obcinilor Bucovinei, în depresiunea cu același nume. Gura Humorului este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei.

Pensiunea Bucovina Residence vă pune la dispoziție pentru cazare 10 camere și 2 apartamente (camera dublă + camera de zi cu 2 canapele extensibile), fiecare dintre ele având baie proprie, televiziune prin cablu și internet wireless, balcon și loc pentru servit masa, o bucătărie complet utilată și parcare. Capacitatea totală de cazare este de 28 de locuri.

Informaţii utile:

 • ziua hotelieră începe la ora 14:00 şi se termină la ora 12:00 a doua zi;
 • pentru check-in mai târziu de ora 23:00 este recomandat un apel telefonic în prealabil;
 • pentru check-out întarziat, dar nu mai târziu de ora 18:00 există posibilitatea de achitare a 50% din tariful de cazare/noapte;
 • pe parcursul sejurului vă punem la dispoziţie grătar, bucătarie pentru prepararea/consumarea preparatelor dumneavoastră;
 • pe perioada sărbătorilor de Paşte, Crăciun, Revelion se oferă pachete.

În calitate de oaspete al Pensiunii Bucovina Residence aveți posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din apropiere – două săli polivalente, piscina acoperită prevăzută cu saună și jacuzzi, în care funcționează și o școală de inițiere în scufundări, patinoarul, restaurante. La acestea se adaugă și posibilitatea organizării de drumeții, excursii în apropiere, etc.

Cu o evoluţie zbuciumată de peste 500 de ani, localitatea Gura Humorului era cunoscută, încă din secolul al XIX-lea, pentru proprietăţile curative ale aerului şi ale apelor sale iar, în perioada interbelică, ca o staţiune balneo – climaterică de referinţă.

Oferta cultural-turistică a staţiunii este bogată. Gura Humorului este o adevărată placă turnantă a turismului cultural – religios bucovinean, de aici putând fi accesate traseele către toate bisericile cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO : Voroneț, Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava.

Staţiunea turistică Gura Humorului are numeroase oferte de agrement: pârtia de schi – Pârtia „Şoimul”, o piscină acoperită, patinoar natural.

Vă așteptăm, întotdeauna bucuroşi de oaspeţi, să vă cazați la Pensiunea Bucovina Residence!

 


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Sală de nunţi
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult