Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Daiana - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu duş, Camere cu balcon, Apă caldă, Televizor

Informații generale

Pensiunea Daiana din Colibița – Transilvania.

Pensiunea Daiana din Colibița vă invită în orice anotimp la liniște şi relxare, în Transilvania. Fiind un loc al contemplării și al revelației, Pensiunea Daiana din Colibița dar și zona pitorească a județului Bistrița-Năsaud vă așteaptă să evadați în natură alturi de familie sau de grupul de prieteni.

Facilități Pensiunea Daiana din Colibița

Cu o capacitate de 12 locuri de cazare în 6 camere duble, Pensiunea Daiana din Colibița este locul ideal pentru ca ieșirea dumneavoastră în natură să fie de neuitat. Toate camerele beneficiază de condiții moderne de cazare și de mobilier masiv din lemn sculptat. Toate camerele beneficiaza de grupuri sanitare proprii pentru un confort sporit. Iar pentru a vă bucura de natură și când alegeți să vă odihniți în cameră, toate camerele beneficiază de balcon.

După o lungă zi de plimbări prin natura sau activități sportive vă puteți potoli foamea în sala de mese. Preparatele  le puteți găti în bucătăria complet utilată din pensiune.

În exteriorul pensiunii găsim terase unde vă puteți relaxa împreuna cu prietenii sau familia în timp ce pregătiți preparatele dorite pentru prânz sau cină la grătarul pus la dispoziție de către proprietari.

Pentru împătimiții mâncărurilor tradiționale, și nu numai, în cadrul Pensiunii Daiana din Colibița există și un ceaun în care vă puteți pregăti felurile preferate de mâncare.

Parcare și alte dotări

Siguranţa autoturismului dumneavoastră este și ea importantă de aceea paracrea este gratuită și sigură. Pe lângă asta în cadrul pensiunii beneficiați de apă caldă non-stop, încălzire centrală dar și un living spațios și un cadru intim, modern şi relaxant.

Ce puteți vizita

Colibiţa este poarta de intrare în Munţii Căliman. Amplasarea pensiunii pe malul lacului de acumulare cu acelaşi nume vă oferind diverse posibilităţi de odihnă şi recreere.
Colibiţa este de fapt o staţiune climaterică, situată la 830 m altitudine, la o distanţă de 18 km de Prundul Bârgăului, pe versantul sudic al Munţilor Bârgăului, pe valea râului Bistriţa. Atestată documentar, încă din anul 1760, Colibiţa se mai numeşte şi „Poarta Călimanilor”. În zonă găsim rezervații naturale întinse pe 800 ha.
Înconjurată de un brâu măreţ de piatră: Vârful Căsarul, Vârful Măguriţa, Vârful Ariilor, Buba, Dălbidanul stațiunea Colibița se bucură de un peisaj incredibil de frumos.
Climatul foarte plăcut, aerul bine ozonat, ploile rare şi vântul puţin sesizabil datorită adăpostului montan, fac din această localitate destinația ideală pentru cei suferinzi de afecţiuni uşoare ale căilor respiratorii, anemie etc. Deasemenea din aceasta staţiune se ramifică mai multe trasee turistice. Unele trasee pleacă spre munţii Călimani, iar altele peste munţii Bârgăului spre Pasul Tihuţa.
Vă invităm la o cură de relaxare și refacere în Colibița alături de Pensiunea Daiana din Colibița.

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Bucătărie complet echipată
 • Apă caldă
 • Baie în cameră
 • Foişor
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Parcare
 • Televizor LCD

Parcare

Paarcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult