Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România


Biserica Neagră cel mai mare lacas de cult din Romania

Biserica Neagră – cel mai mare biserică gotică din Transilvania


Imagini: Petronela Alexandru


Biserica Neagră coordonate GPS: 45.6408552, 25.5877963

Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Braşovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania şi, după cum afirmă unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istambul. Mai mult decât atât, înăuntrul ei se află una dintre cele mai mari orgi din Europa şi cea mai mare colecţie de covoare vechi din Asia Mică.

Orga Bisericii Negre, una dintre comorile bisericii, a fost construită între anii 1836-1839 de către firma Bucholz din Berlin, fiind apoi restaurată de o firmă elveţiană specializată, între anii 1998 – 2001.

Turiştii care vizitează vara Biserica Neagră, acest obiectiv turistic deosebit, pot asculta concerte de orgă susţinute de organişti renumiţi din ţară şi din străinătate alături de corul Bach al Bisericii Negre. Corul a fost înfiinţat în anul 1933 de muzicologul şi profesorul Victor Bickerich, care între anii 1922-1962 a fost organistul Bisericii Negre. În prezent corul este condus de organistul Steffen Schlandt. Băncile cu speteze mobile din nava principală au fost instalate în biserică în anul 1937, odată cu introducerea încălzirii. Aceste bănci permit vizitatorului, care la începutul serviciului divin stă cu faţa la altar, să se aşeze în timpul predicii sau la concerte cu faţa spre amvon sau orgă.

Colecţia de covoare vechi, din regiunile Brussa, Usak şi Ghiordes din Asia Mică din secolele XVII-XVIII  reprezintă un tezaur inestimabil al Bisericii Negre. Acestea au fost donate, de-a lungul timpului de către breslele meşteşugarilor din oraş, de către negustori şi cetăţeni.

Potrivit estimărilor turistice, anual prin Biserica Neagră trec circa 100.000 de turişti, fiind considerată al doilea obiectiv de interes major din judeţ, după Castelul Bran.

Concertele de orga sunt organizate doar pe timpul verii:

  • Iunie şi Septembrie, marţi, ora 18:00
  • Iulie şi August, marţi, joi şi sâmbătă, ora 18:00

Adresa: Curtea Johannes Honterus nr. 2 , judeţul Braşov

Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Program de vară:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 19:00
  • Duminică: 12:00 – 19:00
  • Luni: închis

 Program de iarnă:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 15:00
  • Duminică: 12:00 – 15:00
  • Luni: închis

 Există taxa de intrare: DA.

Telefon: 0268 511 824

Acces: la Biserica Neagră se poate ajunge astfel :

  • de la Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Făgăraş-Braşov (aprox. 418 km)
  • de la Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Azuga-Predeal-Braşov (aprox. 161 km)

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Valea Poienii - satul uitat și de sătenii

Valea Poienii – satul uitat și de sătenii

Imagini: Mădălina Ionela Junan Valea Poienii este locul meu de baștină, dar poate fi refugiul tău! De ce? Ei bine, de […]

2 comments
Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti

Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti

Castelul Cantacuzino – redescoperirea artei româneşti Castelul Cantacuzino coordonate GPS: 45°24’50.0″N 25°32’33.4″E Castelul Cantacuzino este situat pe Valea Prahovei în staţiunea […]

0 comments
Peştera Polovragi

Peştera Polovragi

Peştera Polovragi Pe malul Olteţului, în mijlocul naturii, ne priveşte ochiul negru al unei peşteri în care a trăit odinioară […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus