Biserica Neagră cel mai mare lacas de cult din Romania

Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Biserica Neagră – cel mai mare biserică gotică din Transilvania


Imagini: Petronela Alexandru


Biserica Neagră coordonate GPS: 45.6408552, 25.5877963

Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Braşovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania şi, după cum afirmă unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istambul. Mai mult decât atât, înăuntrul ei se află una dintre cele mai mari orgi din Europa şi cea mai mare colecţie de covoare vechi din Asia Mică.

Orga Bisericii Negre, una dintre comorile bisericii, a fost construită între anii 1836-1839 de către firma Bucholz din Berlin, fiind apoi restaurată de o firmă elveţiană specializată, între anii 1998 – 2001.

Turiştii care vizitează vara Biserica Neagră, acest obiectiv turistic deosebit, pot asculta concerte de orgă susţinute de organişti renumiţi din ţară şi din străinătate alături de corul Bach al Bisericii Negre. Corul a fost înfiinţat în anul 1933 de muzicologul şi profesorul Victor Bickerich, care între anii 1922-1962 a fost organistul Bisericii Negre. În prezent corul este condus de organistul Steffen Schlandt. Băncile cu speteze mobile din nava principală au fost instalate în biserică în anul 1937, odată cu introducerea încălzirii. Aceste bănci permit vizitatorului, care la începutul serviciului divin stă cu faţa la altar, să se aşeze în timpul predicii sau la concerte cu faţa spre amvon sau orgă.

Colecţia de covoare vechi, din regiunile Brussa, Usak şi Ghiordes din Asia Mică din secolele XVII-XVIII  reprezintă un tezaur inestimabil al Bisericii Negre. Acestea au fost donate, de-a lungul timpului de către breslele meşteşugarilor din oraş, de către negustori şi cetăţeni.

Potrivit estimărilor turistice, anual prin Biserica Neagră trec circa 100.000 de turişti, fiind considerată al doilea obiectiv de interes major din judeţ, după Castelul Bran.

Concertele de orga sunt organizate doar pe timpul verii:

  • Iunie şi Septembrie, marţi, ora 18:00
  • Iulie şi August, marţi, joi şi sâmbătă, ora 18:00

Adresa: Curtea Johannes Honterus nr. 2 , judeţul Braşov

Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Program de vară:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 19:00
  • Duminică: 12:00 – 19:00
  • Luni: închis

 Program de iarnă:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 15:00
  • Duminică: 12:00 – 15:00
  • Luni: închis

 Există taxa de intrare: DA.

Telefon: 0268 511 824

Acces: la Biserica Neagră se poate ajunge astfel :

  • de la Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Făgăraş-Braşov (aprox. 418 km)
  • de la Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Azuga-Predeal-Braşov (aprox. 161 km)

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Ielele-si-Sanzienele-flori-superstitii-si-iubire-DescoperimRomania-2 Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Ielele și Sânzienele – flori, superstiții și iubire

Ielele și Sânzienele – flori, superstiții și iubire Departe de orașul aglomerat, în satul românesc, acolo unde tradiția și vechile obiceiuri încă mai domnesc, descoperim superstiții de mult uitate de către noi, ”cei de la oraș”. În luna lui cireșar, când spicul grâului dă în copt, când câmpul cu a lui bogăție de flori și […]

0 comments
Excursie-cu-barca-in-Clisura-Dunarii-6 Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Excursie cu barca în Clisura Dunării

O zi perfectă începe cu o excursie cu barca în Clisura Dunării Imagini: Claudiu Vatau După o săptămână plină ne decidem să plecăm din oraș pentru câteva zile de relaxare. Ne dorim un loc în care să nu fie nici foarte cald, dar nici rece, să fie și munte, dar și apă așa că cea mai […]

1 comment
Litoral-2 Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Litoralul românesc – perla turismului nostru

Hai la plajă pe litoralul românesc! Litoralul românesc este una dintre principalele atracții turistice ale țării noastre. România este înzestrată, din punct geografic și turistic, cu toate formele de relief, dar și cu ieșire la mare, astfel avem numeroase oportunități de a ne petrece vacanța la munte, la mare, în situri rurale sau în orașe […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *