Biserica Neagră cel mai mare lacas de cult din Romania

Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Biserica Neagră – cel mai mare biserică gotică din Transilvania


Imagini: Petronela Alexandru


Biserica Neagră coordonate GPS: 45.6408552, 25.5877963

Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Braşovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania şi, după cum afirmă unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istambul. Mai mult decât atât, înăuntrul ei se află una dintre cele mai mari orgi din Europa şi cea mai mare colecţie de covoare vechi din Asia Mică.

Orga Bisericii Negre, una dintre comorile bisericii, a fost construită între anii 1836-1839 de către firma Bucholz din Berlin, fiind apoi restaurată de o firmă elveţiană specializată, între anii 1998 – 2001.

Turiştii care vizitează vara Biserica Neagră, acest obiectiv turistic deosebit, pot asculta concerte de orgă susţinute de organişti renumiţi din ţară şi din străinătate alături de corul Bach al Bisericii Negre. Corul a fost înfiinţat în anul 1933 de muzicologul şi profesorul Victor Bickerich, care între anii 1922-1962 a fost organistul Bisericii Negre. În prezent corul este condus de organistul Steffen Schlandt. Băncile cu speteze mobile din nava principală au fost instalate în biserică în anul 1937, odată cu introducerea încălzirii. Aceste bănci permit vizitatorului, care la începutul serviciului divin stă cu faţa la altar, să se aşeze în timpul predicii sau la concerte cu faţa spre amvon sau orgă.

Colecţia de covoare vechi, din regiunile Brussa, Usak şi Ghiordes din Asia Mică din secolele XVII-XVIII  reprezintă un tezaur inestimabil al Bisericii Negre. Acestea au fost donate, de-a lungul timpului de către breslele meşteşugarilor din oraş, de către negustori şi cetăţeni.

Potrivit estimărilor turistice, anual prin Biserica Neagră trec circa 100.000 de turişti, fiind considerată al doilea obiectiv de interes major din judeţ, după Castelul Bran.

Concertele de orga sunt organizate doar pe timpul verii:

  • Iunie şi Septembrie, marţi, ora 18:00
  • Iulie şi August, marţi, joi şi sâmbătă, ora 18:00

Adresa: Curtea Johannes Honterus nr. 2 , judeţul Braşov

Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Program de vară:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 19:00
  • Duminică: 12:00 – 19:00
  • Luni: închis

 Program de iarnă:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 15:00
  • Duminică: 12:00 – 15:00
  • Luni: închis

 Există taxa de intrare: DA.

Telefon: 0268 511 824

Acces: la Biserica Neagră se poate ajunge astfel :

  • de la Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Făgăraş-Braşov (aprox. 418 km)
  • de la Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Azuga-Predeal-Braşov (aprox. 161 km)

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Oltenia

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu este un pod natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, al doilea ca mărime din Europa şi singurul care încă este funcţional. Caută aici cazare în apropiere: Cazare Băile Herculane Are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 […]

0 comments
Nava fluvială de croazieră MS Diana și-a început misiunea internațională

Prima croazieră internațională cu plecare din Orșova

Nava fluvială de croazieră MS Diana și-a început misiunea internațională. Construită în Olanda, în anul 1967, nava are un aer și o eleganță aparte, dar și un căpitan, mare povestitor, o adevărată plăcere să îl asculți. După numeroasele povești pe care le-a scris până acum, MS Diana, începe o poveste nouă, prima nava de croazieră […]

0 comments
Croaziera pe Dunăre cu MS Diana, un altfel de concediu (1)

Croaziera pe Dunăre cu MS Diana, un altfel de concediu

Dacă vă gândiți să faceți ceva diferit vara aceasta, dar totuși doriți să nu plecați prea departe, atunci o croazieră pe Dunăre ar putea fi o alegere potrivită. Croaziera pe Dunăre propusă de cei de la MS Diana te poartă pe valurile fluviului de la Orșova spre Veliko Gradište (Serbia) › Belgrad (Serbia) › Novi […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *