Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dobrin - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Cablu TV, Internet wireless, Televizor

  Prețul în week-end este de 80 de lei / zi.

Informații generale

Pensiunea Dobrin din Arefu – Transfăgărășan.

Pensiunea Dobrin din Arefu este situată în nordul Județului Argeș, la 9 km de centrul localității Lacul Vidraru. Pensiunea are 6 camere cu baie proprie, televizor în fiecare cameră și acces la balcon.

Livingul are o suprafață de 46 mp având și un televizor, iar bucătăria este complet utilată cu toate cele necesare.

În curte se pot face grătare iar masa se poate servi și pe terasă.

Unitatea pune la dispoziția turiștilor o curte spațioasă, o grădină și livadă. Parcarea este asigurată pentru cei ce sosesc aici cu mașina.

Pensiunea Dobrin din Arefu este destinația perfectă atunci când cauți o oază de linște, când tot ce îți dorești este intimitatea, aici vei fi departe de zgomotul orașelor, de stresul cotidian.

Pentru cei dornici să vadă obiectivele turistice ale acestei zone oferta este deosebit de bogată și de variată: Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Lacul glaciar Bâlea, Cascada Bâlea și nu în ultimul rând Transfăgărășanul.

Transfăgărăşanul este drumul cu cea mai mare altitudine din Europa și anume 2042 m în Căldarea Glaciară Bâlea, cele două benzi de circulație au o lungime de 92 km și cu 27 de viaducte și poduri. Un tunel de 887 m este și cel mai mare tunel din țară, acesta străbate muntele Platinul între Capra și Bâlea Lac. Șoseaua Transfăgărăşan este cea mai frumoasă șosea din România și una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

Cetatea Poenari este o mare fortăreață construită în calea invadatorilor otomani. Fiind situată în vârf de munte oferă o imagine panoramică asupra Barajului Vidraru și Munților Făgărăș. Pentru vizitarea cetății este necesară parcurgerea a unui drum cu peste 1000 de trepte, această cetate fiind recunoscută și ca una dintre reședințele lui Vlad Țepeș (Dracula).

Barajul Vidraru a fost construit între anii 1961-1966. Se poate ajunge la baraj pe partea estică a lacului Vidraru pe un drum ce urcă până la Bâlea. Lacul Vidraru este un lac de acumulare cu o lungime de 10,3 km, iar în subteran se află amplasată centrala electrică, în masivul Cetățuia.

Lacul glaciar Bâlea are o lungime de 360 m și este situat la o altitudine de 2034 m, între Defileul Oltului și Poalele Munților Piatra Craiului. Este format într-un circ glaciar și reprezintă o adevărată minune a naturii, iar din anul 1932 întreaga suprafață a lacului cât și cca 180 ha din jurul său au fost declarate rezervație științifică.

Cascada Bâlea este situată în Munții Făgăraș la o altitudine de 1234 m și este una din cele mai renumite cascade din România.

Vă recomandă această zonă minunată cu obiective turistice deosebite, iar cazarea la Pensiunea Dobrin din Arefu este alegerea perfectă pentru cazare!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă patruri suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transfăgărăşan

Transfăgărăşan

Transfăgărăşan – drumul care traversează Munții Făgăraș (munții cu cea mai mare altitudine din România, Vârful Moldoveanu 2544 m) și unește regiunea istorică Muntenia de Ardeal, dar și o importantă zonă turistică de la noi din țară.

De altfel, este drumul cu cea mai mare altitudine din Europa și anume 2042 m în Căldarea Glaciară Bâlea, întinzându-se pe 2 benzi de circulație cu o lungime de 92 km ce cuprinde 27 de viaducte și poduri.

Aici se întâlnește și cel mai mare tunel din țară (887 m) care străbate muntele Platinul  între Capra și Bâlea Lac.

În ceea ce privește traversarea Transfăgărăşanului, acesta reușește să îmbine adrenalina dată de drumul anevoios și numeroasele serpentine, cu spectaculozitatea peisagistică.

Transfăgărășanul este încărcat de obiective turistice naturale, dar și antropice.

Pornind din Muntenia spre Ardeal, sau invers pe drum descoperim diverse obiective deosebit de interesante.  Primul dintre aceastea este Barajul Vidraru, cel mai înalt baraj din România, locul preferat de tineri pentru practicarea sporturilor extreme ca bungee-jumping. Dar și lacul de acumulare Vidraru, un lac perfect pentru plimbări cu barca în inima munților.

Cascada Bâlea aflată la peste 1200 m înălțime aceasta impresionează prin căderea spectaculoasă de apă, în trepte.

Bâlea Lac, lac de origine glaciară, situat la 2040 m și înconjurat de creste muntoase, este probabil cel mai vizitat lac glaciar de la noi din țară și unul dintre cele mai frumoase. Un alt lac de origine glaciară este Lacul Capra, un lac foarte frumos situat la poalele Vârfului Capra.

Un alt obiectiv antropic sunt ruinele Cetății Poienari, una dintre cetățile lui Vlad Țepeș.

Transfăgărășan – drumul ce impresionează și prin flora și fauna deosebită, începând cu dealurile subcarpatice și trecând prin diferitele etaje ale păduriilor și până în căldarea de la Bâlea Lac unde peisajul este colorat de topurile de flori alpine roșii și roz.

Șoseaua Transfăgărăşan este cea mai frumoasă șosea din România și una dintre cele mai spectaculoase din Europa.


Obiective turistice

Transfăgărăşanul este drumul care traversează Munții Făgăraș (munții cu cea mai mare altitudine din România, Vf Moldoveanu 2544 m) și unește Muntenia de Ardeal. De altfel este drumul cu cea mai mare altitudine din Europa și anume 2042 m în Căldarea Glaciară Bâlea, întinzându-se pe 2 benzi de circulație cu o lungime de 92 km și cu 27 de viaducte și poduri. Aici se întâlnește și cel mai mare tunel din țară (887 m) care străbate muntele Platinul, mai exact între Capra și Bâlea Lac. În ceea ce privește traversarea Transfăgărăşanului, acesta reușește să îmbine adrenalina dată de drumul anevoios și numeroasele serpentine, cu spectaculozitatea peisagistică. Șoseaua Transfăgărăşan este cea mai frumoasă șosea din România și una dintre cele mai spectaculoase din Europa.

Cetatea Poienari este o mare fortăreață construită în calea invadatorilor otomani, fiind situată în vârf de munte ofera o imagine panoramică asupra Barajului Vidraru și Munții Făgărăș. Pentru vizitarea cetății este necesară parcurgerea a unui drum cu peste 1000 de trepte, această cetate este recunoscută și ca fiind una din reședințele lui Vlad Țepeș (Dracula).

Barajul Vidraru a fost construit între anii 1961-1966, iar realizarea lui a dus la cca 80 de decendați. Se poate ajunge la baraj pe partea estică a lacului Vidraru pe un drum ce urcă până la Bâlea. Lacul Vidraru este un lac de acumulare cu o lungime de 10,3 km, iar în subteran se află amplasată centrala electrică, în masivul Cetățuia.

Lacul glaciar Bâlea are o lungime de 360 m și este situat la o altitudine de 2034 m, între Defileul Oltului și Poalele Munților Piatra Craiului. Este format în circ glaciar și reprezintă o adevărată minune a naturii, iar din anul 1932 întreaga suprafață a lacului cât și cca 180 ha din jurul său au fost declarate rezervație științifică.

Cascada Bâlea este situată în Munții Făgăraș la o altitudine de 1234 m și este una din cele mai renumite cascade din România.
Citește mai mult