Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Giandra - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet wireless, Minibar, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele variază în funţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  11.07.2015 – 30.09.2015 100 lei/zi 100 lei/zi
  01.10.2015 – 31.12.2015 80 lei/zi 80 lei/zi
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Giandra - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet wireless, Minibar, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele variază în funţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  11.07.2015 – 30.09.2015 100 lei/zi 100 lei/zi
  01.10.2015 – 31.12.2015 80 lei/zi 80 lei/zi

   

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Giandra - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet wireless, Minibar, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele variază în funţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  11.07.2015 – 30.09.2015 120 lei/zi 120 lei/zi
  01.10.2015 – 31.12.2015 100 lei/zi 100 lei/zi

Informații generale

Pensiunea Giandra din Turda – Transilvania.

Pensiunea Giandra din Turda este situată la intrarea dinspre Cluj Napoca și vă oferă condiții deosebite de relaxare și confort pentru o vacanţă de neuitat într-o zonă liniștită.

Pensiunea Giandra din Turda dispune de zece camere, fiecare cu baie proprie, TV cablu, internet wireless, frigider, aer condiționat. Pensiunea pune la dispoziția clienților și o bucătărie modernă, complet utilată, precum și o sufragerie în care puteţi petrece alături de familie și prieteni clipe de neuitat. Pensiunea dispune de o curte în care clienții se pot bucura de o piscină și de momente plăcute în grădină.

La doar 50 m de pensiune există un restaurant cu autoservire care vă oferă produse tradiţionale româneşti şi mâncăruri alese. Mai colaborăm și cu două restaurante care aduc, la cererea dumneavoastră, orice fel de mâncare, inclusiv meniul zilei.

Obiective turistice pe care le puteți vizita în apropiera pensiunii: Salina Turda, Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Băile Sărate, Lacul Durgău, Castrul Roman, Muzeul de Istorie, Casa Memorială Doctor Ioan Rațiu, Mormântul lui Mihai Viteazul, Pădurea Copandului și multe altele.

Salina Turda este, probabil, cea mai celebră destinație a turiștilor ce vizitează localitatea Turda. Această mină datează încă din perioada romanilor, reprezentănd motivul principal pentru care localitatea s-a dezvoltat vertiginos.

Cheile Turzii oferă o priveliște impresionantă turiștilor dornici să savureze spectacolul naturii. La Cheile Turzii turiștii pot întâlni un relief carstic sălbatic cu peste 1000 de specii de plante și animale. Printre stânci abrupte, grohotișuri, peșteri și turnuri de piatră, abundența florei și a faunei aduce împreuă turiștii îndrăgostiți de natură din toate colțurile țării.

Între peșterile cele mai cunoscute sunt: Cetățuia Mare, Peștera Liliecilor, Peștera Ungurească, Peștera Modoloaie etc. Formele de relief cele mai impresionante sunt colțurile stâncoase. Alături de catedrala de piatră numită Colțul Cocoșului sunt și altele: Turnul Borș, Turnul Galben, Colțul Sansil, Colțul Cetații etc.

O atracție turistică specială este peștera lui Balică sau peștera „Cetațeaua Mare”, pe partea dreaptă a văii Hașdate. Legenda spune ca aici s-a adăpostit haiducul Nechita Balica din satul Petreștii de Jos în timpul revoltei anti-austriece a Curuților.

Folosite în repetate râduri drept adăpost al localnicilor în condițiile amenințărilor de tot felul la care erau supuși, Cheile Turzii au ajuns să poarte și numele de „Cetăți ale Turdei”. Și au fost cu adevărat cețăți în care oamenii locului s-au refugiat adeseori în încercările lor de a se salva de pustiitoarele invazii.

Vă așteptăm la Pensiunea Giandra din Turda!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Trasnilvania, Cazare Turda, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Piscină
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Sală de mese
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult