Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Ioana - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire, Internet wireless

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Ioana - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire, Internet wireless

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Ioana - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire, Internet wireless

Informații generale

Pensiunea Ioana din Vadu Izei – Maramureș.

Pensiunea Ioana din Vadu Izei este o locație rustică, specifică zonei maramureșene, din lemn de stejar, care vă oferă o vacanță unică pe plaiurile frumoase ale Maramureșului.

Pensiunea se află într-o zonă liniștită, cu peisaje pitorești din comuna Vadu Izei.

Pensiunea dispune de zece locuri de cazare, în patru camere, rustice și frumos amenajate, cu ornamentații folclorice, și două băi moderne. Pensiunea dispune de internet gratuit, iar unele camere au vedere la lac sau la grădină. Încălzirea centrală și apa caldă sunt utilități de care dispuneți la pensiune, iar amatorii de sporturi de iarnă au un depozit pentru echipamentele de schi.

La Pensiunea Ioana din Vadu Izei, vă puteți relaxa în grădină, unde aveți un peisaj pitoresc și multă verdeață, un loc perfect pentru relaxare. De asemenea, dispuneți de un loc de joacă pentru cei mici, terasă unde puteți servi masa, foișor și facilități pentru grătar. De asemenea, la pensiune aveți și un lac propriu pentru pescuit.

Gazdele de la Pensiunea Ioana pune la dispoziție turiștilor un restaurant, unde se pot servi mâncăruri tradiționale. Este un loc minunat, plin de tradiție și natură, unde vă veți simți ca acasă.

De la Pensiunea Ioana puteți închiria biciclete pentru a descoperii împrejurimile. Aici puteți descoperii meșterii populari, care lucrează porți de lemn tipice Maraureșului, dar și care țes covoare tradiționale, pictează icoane pe sticlă, confecționează măști sau încondeiază ouă. Este un sit rural, cu numeroase tradiții și obiceiuri, cu seri folclorice, nedei și muzică tradițională. Din Vadu Izei puteți vizita în Sighetu Marmației, Muzeul Satului Maramureșean, Muzeul Memorialul Revoluției, Cimitirul Vesel de la Săpânța, bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, dar și Mănăstirea Bârsana, Creasta Cocoșului și multe alte obiective turistice unice și valoaroase pentru patrimoniul românesc.

Pensiunea Ioana din Vadu Izei este un mic loc rustic, plin de tradiție în care domină liniștea satului românesc!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Vadu Izei, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

Până la ora 18:00. Intârzierile se anunță.

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se accepta paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Lac
 • Drumeții
 • Parcare gratuită
 • Foişor
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire
 • Internet
 • Living
 • TV în living
 • WI-FI

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult