Cascada Bigăr - minunea din munții Banatului

Cascada Bigăr – minunea din Munţii Banatului

Cascada Bigăr – minunea din Munţii Banatului


Cascada Bigăr coordonate GPS: 45 00 12.18 N 21 57 34.92 E

Cascada Bigăr se află pe Valea Minişului din Munţii Banatului. Un alt loc mai minunat în care să existe această cascadă nici nu cred că ar exista pentru că aici parcă natura toată s-a unit pentru a crea şi a găzdui frumuseţi deosebite, dar despre celelalte în alt episod. Astăzi vorbim doar despre Cascada Bigăr şi imediatele ei vecinătăţi.

Această cascadă a devenit cunoscută publicului larg din România abia după ce a apărut în publicaţia online „The World Geography” din SUA care a numit-o ca fiind „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”.

Până atunci a bucurat doar ochii localnicilor şi a puţinilor cunoscători care descoperiseră deja frumuseţile ascune în Caras-Severin. Astăzi  bucură ochii şi sufletul a sute de turişti saptămânal.

Cascada este situată în punctul în care ţara noastră este brăzdată de Paralela 45 de grade longitudine nordică, acesta fiind şi principalul reper ce contribuie la localizarea acesteia pe DN 57B.
Cascada Bigăr se diferenţiază de alte cascade prin aspectul  unic creat de muşchiul veşnic  verde care o învăluie împletit cu apa cristalină a izvorului revărsată în turcuazul cristalin al râului Miniş.

Urmând drumul apei de la vărsare până la izvorul acesteia de sub stâncă avem parte de o cărcare uşor accesibilă situată între versanţii munţilor Aninei care ne însoţeşte până la locul din care izvorăşte Izbucul Bigăr, iar în partea dreaptă găsim o scăriţă ce ne asigură urcarea până la Grota Bigăr.

Astfel  în marginea drumului, într-un spaţiu restrâns,  cuprins între versanţii Munţilor Aninei, natura ne-a pregătit un loc minunat în care se îmbină armonios Cascada Bigăr, Izbucur Bigăr şi Grota Bigăr, fiecare cu specificul său şi totuşi cu atât de multă armonie încât nu ai cum să nu le simţi chemarea spre regăsire şi relaxare.

Caută aici cazare în apropiere: Cazare Băile Herculane

La Cascada Bigăr se poate ajunge din direcţia:

  • Bucureşti urmând traseul: Bucureşti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Herculane – Bozovici – Anina
  • Timişoara urmând traseul: Timişoara – Reşiţa – Anina – Bozovici sau Timişoara – Oraviţa – Bozovici
  • Din Deva urmând traseul Deva – Haţeg – Oţelu Roşu – Caransebeş – Bozovici -Anina

Drumul de acces este unul bun. Iar peisajele pe care le veți descoperi imediat ce ați ajuns in zona montană vă vor impresiona.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

2 Replies to “Cascada Bigăr – minunea din Munţii Banatului”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *