Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Laleaua Pestriță - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Laleaua Pestriță - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

Informații generale

Pensiunea Laleaua Pestriță din Orheiu Bistriței – Transilvania

Pensiunea Laleaua Pestriță din Orheiu Bistriței se află  la doar 13 km  de  municipiul Bistrița și la 45 km de orașul Reghin. Localizată pe DJ 173, între localitățile Orheiu Bistriței și Ragla,  Pensiunea Laleaua Pestriță este locația ideală pentru petrecerea timpului liber departe de  agitația urbană. Dacă nu știați  pensiunea este situată în imediata apropiere a celei mai mari rezervații de lalele pestrițe, aflată într-o  pădure cu stejari seculari. Zona este unică datorită  acestor flori, fiind cunoscute  pentru aspectul şi culoarea aparte.

Facilități

Pensiunea Laleaua Pestriță din Orheiu Bistriței vă pune la dispoziție 6 camere duble, cu o capacitate totală de 12 locuri. Cele 6 camere sunt dispuse în 3 camere matrimoniale și 3 camere twin, cu spaţii generoase, amenajate şi utilate modern pentru ca dumneavoastră să nu vă lipsească nimic în zilele petrecute aici. Fiecare cameră are baie proprie,  un TV cu ecran plat, acces gratuit la internet WI-FI și balcon. În zilele răcoroase de iarnă, confortul este asigurat de  încălzirea centrală.  Pentru că cele mai frumoase momente sunt cele petrecute alături de  familie sau grupul de prieteni, la Pensiunea Laleaua Pestriță din Orheiu Bistriței  beneficiați de o grădină generoasă, special creată pentru a oferii atmosfera propice relaxării şi petrecerii timpului liber.  Lacul din incintă oferă o oază de liniște pentru întregul grup iar pentru pasionați,  pescuitul la crap poate fi  o activitate recreativă.

Ce vizităm?

Pentru că ne află într-o zonă pitorească, plina de tradiții, cu o  zonă culturală diversificată,  nu putem părăsi  aceste meleaguri din nordul zonei centrale Transilvănene fără a  vizita și Muzeul memorial „Liviu Rebreanu” din Năsăud, locul în care autorul a scris romanul „Ion”.

O altă Casă Memorială este a lui „George Coșbuc”  unde pot fi văzute manuscrise, poze și opere traduse ale poetului, precum și obiecte personale ale acestuia.

Cetatea Ciceu, reprezintă de fapt ruinele unei foste fortărețe atestată documentar în secolul al XV-lea.

De departe cel mai important  loc de vizitat în zonă îl reprezintă Pădurea Șesul Odorheiului, zonă protejată prin lege, datorită frumusețiilor  floristice.  Laleaua pestriță de aici  are culoarea specifică mov-purpuriu, cu picățele mai deschise la culoare. Însă există și lalele pestrițe în variantă mai deschisă, verde-galbui, cu picățele albe, acestea fiind totuși extrem de rar întâlnite.

 

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

10:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans. Se accpetă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se ac ceptă paturi suplimentare contra-cost.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Articole gratuite de toaletă
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Recepție deschisă non-stop
 • Aer condiţionat
 • Bar
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult