Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Mariana - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Mariana - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Mariana - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Mariana din Ocna Șugatag – Maramureș.

Pensiunea Mariana din Ocna Șugatag, se află pe Str. Primăverii, nr. 39, în centrul comunei, la 400 m de ștrand, într-o zonă liniștită cu curte și grădină mare.

Staţiunea balneoclimaterică de interes local Ocna Şugatag se află în judeţul Maramureş, la 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei, la 490 m altitudine, la poalele munţilor Ţibleş – Gutâi. Pensiunea se află într-un cadru natural, deosebit într-o zonă liniștită și primitoare, cu interioare amenajate cu specific maramureșean, camere mari și îmbietoare, luminoase și bine încălzite pe timp de iarnă. Pârtia de ski de la Cavnic se află la 20 kilometri.

Dispunerea camerelor:

– 1 cameră cu 3 paturi

– 1 cameră cu pat matrimonial + pat single

– 1 cameră tip apartament(3 locuri)

– 1 cameră cu 2 paturi

– 1 cameră cu pat matrimonial

– 1 apartament  cu  2 camere (4 locuri)

Toate camerele sunt amenajate cu baie proprie și au în dotare televizor (cu televiziune prin cablu) și internet wireless.

Capacitatea de cazare totală a pensiunii este de 17 locuri.

Pensiunea Mariana din Ocna Șugatag pune la dispoziția oaspeților un salon cu o capacitate de 20 locuri dotat cu aer condiționat, în care se servește masa la cerere, fiind rezervată doar pentru cei care sunt cazați la pensiune precum și un foișor în curte pentru serile pline de veselie alături de gazde deosebite.

Copiii beneficiază de o curte generoasă pentru  joacă, un  cuptor tradițional și un grătar sunt amenajate în curte, parcarea închisă este posibilă de asemenea și gratuită (5 locuri).

Gazdele vă oferă o plimbare cu căruța cu cai prin stațiune și se pun la dispoziția turiștilor pentru circuite de o zi, din Ocna Șugatag fiind accesibil întreg Maramureșul, toate obiectivele turistice importante fiind aproape:

 • Mănăstirea Birsana;
 • Mănăstirea Dragomirești;
 • Muzeul Etnografic de la Ieud;
 • Mănăstirea din lemn din Ieud;
 • Cimitirul vesel de la Săpânța.

Vă recomandăm, cu drag, Pensiunea Mariana din Ocna Șugatag!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Schimb valutar
 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Se acceptă animale de companie
 • Terasă
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult