Disponibilitate
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, baie proprie cu dus, Cablu TV, Televizor
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Articole de toaletă, Aer condiţionat, baie proprie cu dus, Cablu TV, Televizor
Informații generale
Pensiunea Nufărul Galben din Mila 23 – Delta Dunării.
Pensiunea Nufărul Galben din Mila 23 vă așteaptă să vă petreceți într-un cadru intim și relaxant concediul dumneavoastră din Delta Dunării.
Pensiunea este situață chiar în inima Delte Dunării, mai exact în localitatea Mila 23 din comuna Crișan.
Facilități
Cu o capacitate de cazare de 16 locuri distribuite în 6 camere duble și 3 camere single, Pensiunea Nufărul Galben din Mila 23 este alegerea ideală dacă vă programați un concediu în Delta Dunării fie alături de familie, fie alături de grupul de prieteni.
Spațiile de cazare sunt structurate păe doua nivele, parter și etaj, iar la parter pe langă cele 4 camere duble aveți acces și la o bucătărie complet mobilată și utilată, dar și o sală de mese. La etaj, întâlnim 3 camere duble cu pat matrimonial și două camera single, toate modern și frumor aranjate.
Toate camerele beneficiază de baie proprie cu dus, acces gratuit la internet, televizor, televiziune prin satelit dar și de o atmosferă intimă.
În locație vă puteți bucura de legume proaspete, BIO, crescute și culese chiar din grădina gazdelor.
Acces
Unitatea de cazare beneficiază și de un ponton unde puteți acosta cu ambarcațiunea proprie. Dacă nu dețineți o barcă, gazdele noastre vă pot oferi sprijin pentru accesul la locație care se face doar pe calea apei. Cu o rezervare prealabilă aceștia vă pot lua din Portul Tulcea Aval și vă pot conduce la pensiune, la tarife foarte mici.
În cadrul Pensiunii Nufărul Galben din Mila 23 vă puteți bucura de cel mai proaspăt pește, adus chiar de proprietar dar și de cele mai bune bucate, gătite de gazda noastră, doamna Ana, o lipoveneancă cu rădăcini rusești.
Timp liber și activități
Rezervația Biosferei Delta Dunăii este una dintre cele mai frumoase zone turistice de pe teritoriul țării noastre. Casă a milioane de specii de păsări, animele, pești și reptile, Delta Dunării este un paradis ce merită descoepit. Fiind situată chiar în inima Deltei Dunării, Pensiununea Nufărul Galben din Mila 23 oferă diferite oportunități de vizitare și cunoastere a acestui paradis bine-conservat. Puteți alege fie o călătorie spre Pădurea Letea, acolo unde veți descoperi ultimii cai lipițani de pe continentul european, sau o excursie pe canale unde stufărișul și nuferii ascund cuiburi și păsări la tot pasul sau chiar o excursie până la Sulina, pentru a vedem locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră creând spectaculoasele cordoane de nisip.
Dunărea transporta anual peste 68 milioane de tone de aluviuni pe tot parcursul său de la izvor către vărsare, iar datorită acestui lucru suprafața Deltei Dunării crește în fiecare an cu aproximativ 40 m2.
Vă recomandăm cu drag o excursie în Delta Dunării alături de Pensiunea Nufărul Galben din Mila 23.
Ora de sosire
Ora de plecare
Rezervări/Plată
Copii și paturi suplimentare
Animale de companie
Facilităţi
- Loc amenajat pentru pescuit
- Ponton
- Bucătărie complet echipată
- Acces gratuit la internet Wi - Fi
- Aer condiţionat
- Grădină/Curte
- Grătar/Barbeque
- Sală de mese
- Terasă acoperită
Momentan nu sunt recenzii.
Delta Dunării

Delta Dunării este una dintre cele mai frumoase delte din lume fiind și una dintre cele mai mari zone umede de pe glob, peste 80 % din suprafața deltei fiind acoperită cu apă.
Condițiile climatice din această zonă au permis dezvoltarea unei flore și faune specifice, fiind raiul pentru foarte multe specii de păsări și animale. Astfel aici natura și-a creat propriul muzeu al biodiversității. Un muzeu în care vă invităm să descoperiți peste 1200 de specii de copaci și plante dintre care amintim stuful, lianele, stejarii, papura, sălcii, iar din apă răsar spectaculos nuferii, eleganți subliniind culoarea din acest spațiu exotic.
În Delta Dunării avem și cea mai bogată faună ornitologică de pe continent, mai mult de 300 de specii dintre care amintim colonii unice de pelicani, pescăruși, gâște și rațe sălbatice, dar și o faună piscicolă reprezentată de caras, sturioni (nisetru și morun), știucă și multe altele, aproximativ 65 de specii.
Activitățiile pe care turiștii le pot practica în această zonă deosebită sunt numeroase.
Plimbările cu barca pe canalele Dunării sunt atracția principală, bărcile își croiesc dumul pe apă printre nuferi și dezvăluie un peisaj exotic extraordinar.
Pescuitul în deltă este dorința oricărui pescar pentru că aici faună piscicolă este bogată și diversificată întâlnindu-se atât specii specifice apelor dulci cât și apelor sărate.
Drumețiile sunt recomandate pentru cei care vor să descopere Delta Dunării de pe uscat. Astfel veți putea vizita zonele cu stuf în care sălășluiesc diverse păsări și animale, veți descoperi hergheliile de cai sălbatici de la Letea și alte viețuitoare care fac parte din acest peisaj minunat.
În deltă vei gusta din cele mai bune mâncăruri pescărești pentru că aici peștele este atracția principală din bucătărie, iar localnicii sunt bucătari desăvârșiți.
În anul 1990 UNESCO a inclus Delta Dunării, cea mai nouă formă de relief din România, printre rezervațiile biosferei, astfel certificându-i valoarea și protejând-o.
Obiective turistice
Plaja din Sulina este o plajă tânără și se numără printre cele mai sălbatice locuri de pe litoralul românesc, este situată la aproximativ 2 km de orașul Sulina.Farul Vechi, Catedrala din Sulina și Palatul AFDJ sunt doar câteva din monumentele și mărturiile culturale din istoria ținutului și a navigației.
Pădurea Caraorman ocupă un areal de 102,7 ha, cuprinzând stejari ce alternează cu elemente asiatice și balcanice, în care cuibăresc numeroase păsări ocrotite.
Pădurea Letea are o suprafață de 182,4 ha și aternează cu suprafețe de pășuni și de ierburi dând naștere la hasmacuri, un amestec de diverși arbori ca: stejarul, frasinul, teiul, precum si plante agățătoare cum sunt: vița sălbatică, curpenul, hameiul, fiind populată și de multe specii de păsări care prin modul lor de viață și unele caractere cu totul deosebite, întregesc complexitatea rezervației.
Centrul Muzeal Eco - Turistic Delta Dunării din Tulcea cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare.
Citește mai mult