Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Odn - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Odn - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Odn - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Odn din Șcheia – Bucovina.

Pensiunea Odn din Șcheia  vă asigură toate condițiile necesare unui sejur petrecut în frumusețea și liniștea uneia din cele mai frumoase zone turistice ale României, județul Suceava.

Pensiunea Odn din Șcheia are la dispoziție o capacitate totală de 30 de adulți și un număr de 14 camere, atât single cât și duble sau triple. Fiecare camera are baie cu cadă, balcon, TV și desigur internet.

Puteți lua masa la restaurantul pensiunii, cu o capacitate de 30 locuri, unde veți fi serviți cu cele mai bune mâncăruri bucovinene – cunoscute pe tot teritoriul tării, sau să savutați o răcoritoare de la barul pensiunii sau pe terasă. Un loc interesant îl reprezintă un loc special amenajat pentru organizarea meselor festive în aer liber: o masă acoperită cu o structură de lemn, numai bună de a cina cu prietenii și cu familia. De asemenea, aici regăsiți și spațiu pentru un grătar delicios sau chiar pentru a pregăti mâncare la proțap.

Parcarea este situată în curtea pensiunii și este generoasă, iar spațiul de joacă dedicat copiilor este locul perfect pentru  cei mici, care se pot distra în deplină siguranță. Iar pentru cei care nu vor să renunțe la animalele de companie nici în concediu, Pensiunea Odn din Șcheia le primește cu drag.

Zona Bucovina este una dintre cele mai frumoase destinații turistice, bogată în obiective atât antropice cât și naturale. Cele mai cunoscute sunt  mănăstirile, marea majoritate fiind sub patrimoniul UNESCO, pentru turismul ecumenic. Alte obiective de interes major sunt Muzeul Satului Bucovinean, cu repere arhitecturale populare din nordul Moldovei, Cetatea de Scaun a Sucevei construită de Petru I Mușat în anul 1375, dar și Cetatea Șcheia –două repere istorice indiscutabile.  La Ipotești veți găsi casa unde a locuit unul dintre cei mai apreciați scriitori români, Mihai Eminescu.

Vă invităm cu drag să petreceți un sejur în minunata Bucovina, locuri încărcate de istorie și bucate alese, la Pensiunea Odn din Șcheia.

 


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Șcheia, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Bar
 • Fax
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masaj
 • Parcare
 • Restaurant
 • Serviciu în cameră
 • Terasă
 • Transport auto

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult