Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Otilia - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Seif în cameră, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet, TV, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Otilia - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Seif în cameră, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet, TV, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Otilia - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Seif în cameră, Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Internet, TV, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Otilia din Sighișoara – Ținutul Secuiesc.

Pensiunea Otilia din Sighișoara este cea mai potrivită alegere pentru cazare dacă doriți să vizitați Cetatea Medievală din Sighișoara și să intrați în spiritul acestui oraș deosebit de atractiv din punct de vedere turistic.

Această pensiune este situată în apropierea cetății medievale, la doar 1 km distanță, ceea ce vă oferă un acces facil spre cele mai importante obiective turistice din Sighișoara.

Pensiunea Otilia din Sighișoara este frumos decorată și amenajată în spirit medieval, camerele sunt mobilate tradițional, oferind cele mai bune condiții de odihnă. Fiecare cameră este dotată cu TV prin cablu, baie privată, podea din lemn, vedere spre grădina pensiunii, amenajată într-un stil rustic. De asemenea, Pensiunea Otilia are și o colecție frumoasă de mobilier vechi și foarte valoros, obiecte din perioada medievală, pe care le puteți admira în interiorul pensiunii.

Grădina pensiunii Otilia este frumos amenajată, cu multă verdeață, unde copii se pot juca, iar dumneavoastră vă puteți relaxa după turul cetății medievale. Gazdele vă pun la dispoziție și un grătar și terasă. De asemenea, Pensiunea Otilia este dotată cu o sală de mese și o bucătărie complet utilată.  Parcarea pensiuni este privată și gratuită, dar este și supravegheată de camere video pentru ca dumneavoastră să nu aveți nicio grijă.

Puteți închiria biciclete de la Pensiunea Otilia pentru o plimbare prin frumoasa Sighișoara, ”Perla Transilvaniei”. De asemenea, gazdele vă pot sfătui și recomanda trasee de vizitat în jurul Sighișoarei sau excursii la diferite obiective turistice.

Pensiunea Otilia vă pune la dispoziție 7 camere, în regim dublu, twin sau triplu. De asemenea, Pensiunea Otilia poate fi închiriată integral de un grup de turiști, pe perioada weekend-ului, 2 nopți (3 zile), la prețul total de 1400 de lei. Pentru perioadele de Crăciun, Revelion sau în perioada Festivalului Medieval de la Sighișoara, rezervările trebuie făcute din timp, fiind perioade când orașul Sighișoara este foarte vizitat, iar Pensiunea Otilia este una dintre alegerile preferate de turiști, pentru locația și condițiile moderne de care dispune.

De la Pensiunea Otilia puteți vizita Cetatea Medievală a Sighișoarei, un loc de poveste.

Sighișoara este printre puținele orașe cetate locuite din Europa și singurul care este aproape în totalitate conservat. Datorită istoriei, arhitecturii deosebite și a spiritului medieval este unul dintre cele mai importante destinații turistice din Transilvania, numit, pe bună dreptate, ”Perla Transilvaniei”.

Cetatea medievală este principalul punct de atracție. Aici vă veți simți într-o lume de poveste, cu spirit medieval, cu străduțe înguste, unde sunt amenajete restaurante. Veți putea admira turnuri (Măcelarilor, Cositorarilor, Cizmarilor, Croitorilor, Cojocarilor etc.), case medievale foarte bine păstrate (Casa Venețiană, Casa cu cerb, Casa Vlad Dracul), biserici, printre care Biserica din Deal, considerat cel mai valoros monument arhitectonic din oraș, construită în stil gotic. Simbolul Sighișoarei este Turnul cu Ceas, datorită ceasul cu figurine, unic în România.

Dacă v-am convins nu ezitați să vizitați orașul medieval Sighișoara și să vă cazați la Pensiunea Otilia, unde gazdele ospitaliere vă oferă condiții moderne, în spirit medieval.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans, pentru rezervările făcute din timp.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Seif la recepție
 • Acces la bucătărie
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Şemineu

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult