Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Sofia - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Pat matrimonial, Televizor

  Mic dejun: 20 lei/persoană

  Cina: 30 lei/persoană

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Sofia - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Pat matrimonial, Televizor

  Mic dejun: 20 lei/persoană

  Cina: 30 lei/persoană

Informații generale

Pensiunea Sofia din Gârda de Sus – Munții Apuseni.

Pensiunea Sofia din Munții Apuseni, satul Gârda de Susjudețul Alba, va invită să petreceti o vacanță reușită într-o zonă deosebită, pe lunca Arieșului, înconjurată de păduri de brad si molid, pajiști cu flori și ciripitul păsărelelor. Accesul auto este posibil pe DN75, dinspre Câmpeni spre Ștei, sau viceversa.

Pensiunea Sofia din Munții Apuseni este o casa tradițională tipică zonei Alba, modernizată recent, cu toate facilitățile incluse, fiind plasată într-o zonă liniștită.

Relaxarea este garantată la Pensiunea Sofia  datorită aerului curat, a priveliștii liniștitoare asupra  Munților Apuseni acoperiți de pădurile de brad, susurul râului Arieș care curge la nici 50 de metri distanță de pensiune, verdele pajiștilor, frumusețea satului ce va oferă liniște interioară și bucurie.

În acest loc pitoresc veți întâlni ospitalitatea și bunătatea oamenilor ardeleni, iar gazda dumneavoastră, doamna Sofia, este mereu atentă la dorințele dumneavoastră.

Obiectivele turistice din această zonă sunt foarte frumoase și importante, iar gazda este pregătită să vă spună multe lucru despre ele. De asemenea, doamna Sofia vă invită să gustați din specialitățile dumneaei: balmoș, mâncare tradițională tipică zonei, dulceața de trandafiri și siropul din muguri de brad, foarte aromat, ecologic, deosebit de benefic în tratatarea afecțiunilor căilor respiratorii superioare.

Pensiunea Sofia din Munții ApuseniPensiunea Sofia vă pune la dispoziție 18 locuri, repartizate în două corpuri de clădire. În corpul principal vă punem la dispoziție la parter sufragerie cu TV Color, baie modernă, comună, dotată cu cadă și duș, precum și o bucătărie complet utilată (cafetieră, prăjitor de pâine, frigider, cuptor cu microunde). La etaj sunt 4 camere, decomandate, fiecare cu TV color. Prima cameră are un pat dublu, a doua un pat dublu și un fotoliu pat, iar ultimele două camere au 2 paturi duble, ceea ce oferă posibilitatea îndeplinirii mai multor cerințe din partea turiștilor sau familiilor cu copii.

Corpul secundar al pensiunii Sofia are la parter bucătărie echipată (aragaz, sobă pe lemne, frigider, cuptor cu microunde, cafetieră, televizor) și o baie de serviciu. La etaj sunt 2 camere cu un pat dublu, baie cu duș, iar la mansardă o cameră cu pat dublu. Camerele sunt frumos aranjate, rustic, curate, unde vă puteți odihni după zilele de drumeție. Încălzirea este pe lemne, cu sobe de teracotă.

Pe lângă aceste posibilități de cazare și facilitățile moderne, Pensiunea Sofia are o curte mare, cu multă verdeață perfectă în zilele de vară si ideală ca loc de joacă, terasă acoperită, unde vă puteți relaxa, livadă, grădină cu legume și fermă proprie (găini, vaci, porci), ceea ce vă oferă posibilitatea unor mese pregatite cu produse proaspete și ecologice.

La Pensiunea Sofia din Munții Apuseni aveți posibilitatea și să vă distrați alături de prieteni și de copii. Gazdele vă pun la dispoziție 2 biciclete de munte pentru adulți, o bicicletă pentru copii, jucării. Puteți face un grătar în curte alături de prieteni, puteți pescui în râul Arieș, juca jocuri de masă sau puteți  juca badminton. Gazdele vă recomandă plimbările și drumețile în împrejurimi.

Obiectivele turistice din zonă sunt: peștera Ghețarul de la Scărișoara (pe jos sau cu mașina),peștera Poarta lui Ionele (pe jos sau cu mașina), peștera Casa de Piatră (cu mașina), peștera Urșilor (cu mașina), Cheile Ordăncușii (pe jos sau cu mașina), Groapa Ruginoasă (cu masina),platoul carstic Padiș (cu mașina), Muntele Găina (cu masina).

La Pensiunea Sofia sunt bineveniți și turiștii străini, care se vor simți minunat în inima munților, gazdele vorbesc 4 limbri străine: engleza, franceza, spaniola și catalana.

Pensiunea Sofia din Gârda de Sus, Alba este alegerea perfectă pentru iubitorii de natură și liniște, pentru familiile cu copii dar și pentru turiștii dornici să cunoască Valea Arieșului, zonă turistică pitorească, cu un potențial turistic ridicat.

La Pensiunea Sofia din Munții Apuseni vă veți aminti de zilele de vară și serile de iarnă petrecute în satul bunicilor.

Pentru rezervările anticipate se percepe un avans de 30% din preț, care se va depune în contul: RO68BTRL01301201984361XX  (Banca Transilvania).


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

După la ora 14:00

Ora de plecare

Până la ora 12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă patruri suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Barbacoa acoperită
 • Sobe de teracotă
 • Fermă proprie
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire cu sobe
 • Internet
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Televizor
 • Terasă acoperită

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni sunt situaţi în partea de nord a Carpaţilor Occidentali fiind limitaţi la sud de râul Mureş, la nord avem Depresiunea Someşului, la vest Câmpia de Vest, iar la est Depresiunea Transivaniei.
Munţii Apuseni sunt formaţi dintr-un ansamblu de masive strans legate între ele dintre care cel mai înalt este Vârful Bihor, cunoscut şi sub numele de Curcubăta Mare, cu o înălţime de 1849 m.

Din punct de vedere turistic Munţii Apuseni sunt foarte importanţi pentru diversitatea obiectivelor de care dispun. Ei adăpostesc obiective de interes peisagistic, geologic, speologic, paleontologic, dar şi istoric.

Cele mai atractive masive din punct de vedere turistic sunt Curcubăta Mare, Muntele Mare şi Gilău datorită înăţimii lor, a privelişei pe care o oferă, dar şi a platourilor largi, a versanţilor abrupţi şi a văilor pe care le formează. Dar atracţii turistice importante se găsesc şi în munţii Codru Moma, Pădurea Craiului, Trascău, Vlădeasa şi Metaliferi.

Dintre formele de relief cele mai importante pentru turişti amintim: platourile interfluviale (Bihor – Vlădeasa – Muntele Mare), platouri carstice (Codru Moma, Padurea Craiului, Padiş).
În Munţii Apuseni sunt aproximativ 5000 de peşteri. În unele dintre acestea se află vestigii paleontologice, gheţari fosili, cursuri subterane de ape şi chiar cascade. Dintre cel mai importante peşteri amintim: Peştera Meziad, Peştera Urşilor, aceasta a fost amenajată pentru a primi grupuri de turişti, peştera cu gheţar Scărişoara, Peştera Pojaru Poliţei, Peştera Gheţarul de la Focul Viu, Peştera Coliba Mare.

Chei importante şi frumoase sunt pe râurile Someşul Cald, Someşul Rece, Arieş, Crişul Repede, Cheile Turzii, Râmeţului, Cheile Aiudului, Cheile Geoagiului, Cheile Galbenei, etc.
Defilee deosebite întâlnim pe râurile Crişul Alb, Crişul Negru şi Mureş.

Vârfuri montane impresionante sunt cele două Detunate (Detunata Goală şi Detunata Flocoasă) din munţii Metaliferi şi vârful Vulcan.

Cascadele sunt şi ele extraordinare, dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase sunt: Vârciorog, Bohodei, Răchiţele (cunocută şi sub numele de Vălul Miresei), Iadolina, Pişoaia, Evantai, Pătrăhăiţeşti.

În Munţii Apuseni îşi au obârşia numeroase râuri importante dintre care Arieş, Barcău, Someşul Cald, Someşul Rece, Crişurile Alb, Negru şi Repede, Ampoiul etc.
Izvoarele cu ape minerale sunt captate şi folosite în scopuri curative la Gioagiu Băi, Stâna de Vale, Vaţa de Jos, Moneasa.

Dintre lacuri cele mai cunoscute şi mai atractive sunt Tarniţa, Leşu, Fântânile, Ighiu, Vărăşoaia.

Cetăţi dacice sunt la Bologa, Şoimuş, Piatra Craivii, iar aşezări daco-romane avem la Roşia Montană, Abrud, Zlatna. Castre romane sunt la Porolisum, Gilău, Bologa, dar şi castelul de la Ciucea şi alte ruine ale cetăţilor medievale.

Există numeroase motive care il descriu drept un loc special pe care turişti nu ar trebui să il rateze, precum flora, fauna, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților.

Foto: paneurotravel.ro


Obiective turistice

Cascada de la Vidra (Cascada Pișoaia) jud. Alba este un rai cu apă și verdeață, iar spectacolul care il oferă apa se îmbină excelent cu formațiunile calcaroase.

Cascada ”Vălul Miresei” (Cascada Răchițele) se găsește în localitatea Răchițele la poalele munților Vlădeasa, este una din cele mai frumoase cascade din România, căderea de apă fiind de peste 30 m, iarna peretele stâncos îngheață și devine un loc ideal de escaladă pentru cei pasionați de acest sport.

Peștera Ghețarului de la Focul Viu se găsește în munții Bihorului, pe Valea Galbenă și iese în evidență prin spectaculoasele sale grupuri de stalagmite în care se răsfrâng rezele soarelui.

Ghețarul de la Scărișoara sau Peștera Scărișoara se găsește în Parcul Natural Apuseni și adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țară noastră, fiind și unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Apuseni, iar în anul 1938 peștera a fost declarată monument al naturii din România.

Peștera Urșilor este situată în comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 km și este renumită datorită urmelor și fosilelor de urs de cavernă, animal dispărut în urmă cu 15.000 de ani.
Citește mai mult