Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Turlas Maria - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie, Internet

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Turlas Maria - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie, Internet

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Turlas Maria - Căsuță

  + info suplimentare
  Max: person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie, Internet

Informații generale

Pensiunea Turlas Maria din Săliștea de Sus – Maramureș.

Pensiunea Turlas Maria din Săliștea de Sus se află așezată în inima Maramureșului istoric, pe Valea Izei, la distanță aproximativ egală între Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa (30-50km).

Orașul Săliștea de Sus este situat în nordul României, în partea de sud-est a Depresiunii Maramureș, la poalele de nord-est ale Munților Țibleș, pe cursul superior al Izei.

Pensiunea Turlas Maria din Săliștea de Sus este formată din trei corpuri de clădiri independente, construite în stilul local, cu încălzire centrală, sală de mese spațioasă și bucătărie modernă.

Spațiul de cazare este format din:

 • două apartamente cu baie proprie și tv;
 • două camere matrimoniale cu baie proprie și tv;
 • o casa de lemn cu un dormitor și încă unul la mansarda acesteia, cu o baie și paturi separate;
 • o camera cu trei locuri, cu paturi separate și baie proprie;

Pensiunea Turlas Maria din Săliștea de Sus dispune de un salon pentru micul dejun, foișor în curte, grătar / barbeque, internet wireless, parcare gratuită, un living cu televizor.

Pensiunea se află într-un cadru natural, deosebit într-o zonă liniștităși primitoare, camerele sunt aranjate specific maramureșean, cu obiectele decorative opinci, clopuri, felinare și multe altele.

În vecinătatea pensiunii se află un ștrand și un teren de fotbal, iar în zonă se găsesc câteva obiective turistice deosebite:

 • Biserica din lemn „Sfântul Nicolae” (denumită și „Biserica Nistoreștilor” sau „Biserica din Deal„), ce datează din 1650. A fost incendiată de tătari în 1717, fiind refăcuta ulterior.
 • Biserica din lemn tot cu hramul „Sfântul Nicolae” (denumita si „Biserica Bulenilor” sau „Biserica din Vale„), ce datează din 1722. Are picturi originale pe pereții interiori și icoane din secolul al XVIII-lea.

Pensiunea Turlas Maria din Săliștea de Sus este amplasată într-un loc „strategic” de unde oaspeți au posibilitatea de a face excursii de o zi spre toate obiectivele turistice importante din Maramureș.

 • Mănăstirea Bârsana;
 • Mănăstirea Dragomirești;
 • Muzeul Etnografic de la Ieud;
 • Mănăstireadin lemn din Ieud;
 • Cimitirul vesel de la Săpânța.

Vă așteptăm să vă cazați la Pensiunea Turlas din Maramureș pentru o vacanță în care să descoperiți istoria și cultura Țării Maramureșului, să profitați de natură, despațiile de agrement și relaxare!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Restaurant
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult