Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Villa Daphna - Închiriere integrală

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person

Informații generale

Villa Daphna din Eșelnița – Cazanele Dunării.

Villa Daphna din Eșelnița este locația ideală pentru un concediu pe malul Dunării. Cu un design deosebit, localizată chiar pe marginea apei, Villa Daphna se  impune prin arhitectură și priveliște. Fie că alegeți să vă cazați alături de grupul de prieteni, fie ca preferați un concediu alături de familie, Villa Daphna este alegerea perfectă.

Facilități

Cu o capacitate de cazare de 8 locuri ăn 4 camere duble matrimoniale, Villa Daphna vă întâmpină cu peisaje de neuitat chiar din confortul camerea. Toate camerele beneficiază de vedere asupra dunării, acces gratuit la internet Wi-Fi, televizor, aer condițonat, baie proprie cu cadă și un frumos dressing. Camerele frumos decorate și foarte spațioase sunt mereu pregătite pentru întâmpinarea turiștilor.

Bucătărie și living

La etaj, pe lțngă pascinantul peisaj de care aveți parte din balcoul vilei, vă așteaptă un living foarte spațios, cu marmură albă și mobilier elegant. Bucătărie este mereu la dispoziția dumneavoastră, fie că doriți să vă preparați micul-dejun, prânzuul , cina sau doar o cafea. Toate ustensilele de gătit sunt puse la dispozitția dumneavoastră de către unitatea de cazare.

Terasa de pe balcon, și locul special amenajat pentru grătar întregesc serviciile oferite de Villa Daphna din Eșelnița.

Sauna și zona de relaxare

La parter veți avea frumoasa surpriză să descoperiți o saună uscată, iar la terasa fiecărei camere vă așteptă două șezlonguri de unde puteți privii Dunărea. Piscina este la dispoziția dumneavoastră oridecâteori doriți să vă răcoriți.

Ce vizităm?

Mănăstirea Sfânta Ana

Complexul monahal este format din biserica de lemn, cu elemente de stil tradițional românesc, chilii pe ambele părți ale mănăstirii, ansamblul formând litera ”U”. În ultimii ani au mai fost construit un altar de vară cu clopotnița.

Mănăstirea Sfânta Ana este un frumos loc de rugăciune. De aici vă bucurați și de o panorama deosebită asupra Dunării.

Mănăstire Vodița și Mănăstirea Mraconia

Mănăstirea Vodița se află între municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, cu abatere de la drumul european 70, pe valea râului Vodița, într-un colț plin de liniște și natură.

Mănăstirea Vodița este  prima mănăstire administrată autonom din țara noastră și cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar.

Mănăstirea Mraconia merită să fie descoperită și vizitată fiind localizată într-un colț al naturii, acolo unde Dunărea întâlnește uscatul. Istoria îndelungată  a acestui lăcaș de cult vă va impresiona. Bucurați-vă de o excursie în cazanele Dunării și descoperiți o parte din cultura și istoria românilor.

Grota Veterani, Chipul lui Decebal și Cazanele Dunării

Chipul lui Decebal este cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei. Un obiectiv turistic de referință pentru România, dar și cel mai important obiectiv din zona Cazanelor Dunării.

Este istoria românilor transpusă în piatră reprezentând pe unul dintre cei mai de seamă regi ai dacilor, strămoșii noștri.

Statuia Chipul lui Decebal este un basorelief, cu o înălțime de 55 de metri și o lățime de 25 de metri. Statuia impunătoare îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al dacilor, ce a domnit între anii 85 – 106.  După cum stim Decebal s-a confruntat cu romanii, sub conducerea împăratului Traian, în războaiele din 101–102. După aceste războaie o mare parte din Dacia a fost transformată în provincie romană.

Cazanele Mari și Cazanele Mici alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Rezervația naturală este cuprinsă între Masivul Ciucaru Mare și Ciucaru Mic, între localitățile Eșelnița și Dubova. Îmbină într-o armonie perfectă culorile apei cu ale stâncilor și ale vegetației.

Cazanele Mari și Cazanele Mici, numite și Cazanele Dunării, au o lungime de 9 kilometri și uimesc turiștii prin frumusețea și măreția stâncilor.

Mergând cu mașina pe DN57 ți se dezvăluie o priveliște minunată: apa Dunării și impunătoarele cazane. Cazanele Mici sunt dominate de stâncării abrupte. Iar Cazanele Mari cu pereți verticali pot fi văzute doar din apă, cu barca.

 

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans. Nu se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Acces la bucătărie
 • Piscină
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Saună
 • Şemineu

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult