lacul-dracului-oglinda-cerului

Lacul Dracului – oglinda cerului

Imagini: Oana Berzescu


Lacul Dracului coordonate GPS: N 44.86440 E 21.81262

Lacul Dracului este un lac carstic care se află în Munții Locvei ( județul Caraș-Severin ), fiind situat pe malul stâng al Nerei.

Inițial a fost un lac subteran, dar datorită prăbușirii unei bucăți din tavanul peșterii, Lacul Dracului a ieșit la suprafață, fascinând turiștii.

Peștera Lacul Dracului se găsește și în prezent, lacul fiind situat chiar lângă una dintre cele două intrări ale peșterii.

Lacul este cunoscut ca fiind cel mai mare lac carstic din România, având o suprafață de aproximativ 700 mp, diametru de 20 m și o adâncime care variză între 9 și 12 m.

Lacul este alimentat de apele Nerei și de ploi.

Apa Lacului Dracului are reflexe verde – smarald, acestea variind în funcție de culoarea cerului care este oglindită în el.

Datorită reflexiei uimitoare a soarelui în apa lacului, acest loc îți creează o senzație de poveste. Măreția stâncilor se oglindește perfect în apa lacului.

O legendă spune că lacul ar fi fără fund, având mai multe tunele subterane și cei care cuteză să facă baie în apele lui, au șanse mari să nu mai reveniă la suprafață.

Lacul Dracului este considerat un adevărat monument al naturii și face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Se zice că dintre traseele Cheilor Nerei, traseul spre Lacul Dracului ar fi cel mai dificil dar odată finalizat îți dă o satifacție care nu poate fi descrisă în cuvinte.

Trasee turistice spre Lacul Dracului:


Un traseu care duce la Lacul Dracului începe de la Podul Bei, cu trecere prin Cantonul Damian şi prin porţiunea numită “La Cârlige”. Acesta fiind și cel mai spectaculos traseu spre Lacul Dracului.

Alt traseu indicat este din Sopotu Nou, fiind o distanță de aproximativ 6 kilometri de pracurs pe  Cheile Nerei, până la Lacul Dracului.

Lacul Dracului este o adevărată legendă vie care merită văzut în realitate, nu doar în fotografii.


Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Valea Cernei, Cazare Eselnița, Cazare Dubova, Cazare Măcești, Cazare Orșova, Cazare Coronin

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


baner-site-TTO-2017 Lacul Dracului – oglinda cerului

Ce surprize ne așteaptă la Târgul de Turism al Olteniei?

Organizatorii Târgului  de  Turism  al Olteniei, ce se desfășoară în perioada 10-12 martie 2017, în incinta Centrului Multifuncțional Craiova, vă așteaptă cu multe surprize și un program special creat pentru grupurile organizate ce vor vizita targul și orașul Craiova. Pentru aceste grupuri ce se anunță a veni din întreaga regiune a Olteniei, organizatorii au pregătit […]

0 comments
Pestera-Polovragi Lacul Dracului – oglinda cerului

Peştera Polovragi

Peştera Polovragi Pe malul Olteţului, în mijlocul naturii, ne priveşte ochiul negru al unei peşteri în care a trăit odinioară însuşi Zamolxis, Zeul-Om atât de iubit de daci. Numită peştera lui Zamolxis, Peştera lui Pahomie sau Peştera Polovragi, formaţiunea carstică din munţii Olteniei ascunde taine nebănuite. Peştera Polovragi este situată pe malul stâng al Olteţului, […]

0 comments
Paștele-moment-de-cumpănă-pentru-creştini Lacul Dracului – oglinda cerului

Paștele – moment de cumpănă pentru creştini

Întorcându-ne în timp şi păşind pe urmele prăfuite ale trecutului regăsim rămăşiţele tradiţiilor pascale, care ne aduc aminte de zilele pătimitoare ale Mântuitorului. În trecutul zbuciumat al patimilor, înşuşi Iisus din iubirea Sa nemărginită îşi jertfeşte viaţa pentru fiecare fiinţă în parte. La scurt timp, mai  exact la trei zile, acesta îşi revarsă dragostea pură […]

0 comments

One Reply to “Lacul Dracului – oglinda cerului”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *