Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Camere de închiriat Casa Ligiana - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Camere de închiriat Casa Ligiana din Poiana Țapului – Valea Prahovei.

Casa Ligiana din Poiana Țapului (cartierul Zamora din Buşteni) este o vilă modernă, cu arhitectură specific montană construită în 2009 pe două nivele, are o capacitate de 10 locuri de cazare repartizate în 5 camere și dispune de toate facilitățile necesare unui sejur reușit.

Pentru week-end sau sejur mai lung, vara sau iarna, Casa Ligiana este perfect poziţionată pentru vizitarea staţiunilor de pe Valea Prahovei, Azuga, Sinaia, Predeal sau doar a Buşteniului.

Obiective turistice Bușteni

Buşteni, reprezintă poarta Bucegilor, de aici se pleacă spre inima Munţilor Bucegi, se urcă pe trasee montane semnalizate corespunzător sau cu telecabina pe piscurile înalte ale Bucegilor, pe Platoul Bucegilor, la Crucea de pe Caraiman, Vârful Omu, Peştera, etc. Primele și cele mai facile obiective sunt Babele și Sfinxul (15 minute cu Telecabina Bușteni – Babele), Mânăstirea și schitul Peștera cu Telecabina Babele-Peștera. Oraşul se prezintă şi cu câteva parcuri frumos amenajate, Muzeul Memorial Cezar Petrescu, Castelul Cantacuzino, Biserica Domnească, sau Mănăstirea Caraiman.

Celebru pentru Buşteni este traseul nr. 1: Buşteni – Cascada Urlătoarea – Poiana Ţapului, un traseu uşor, accesibil, o plimbare prin pădure, corect semnalizat. Din acest traseu se desprind traseele către Jepii Mari și Jepii Mici cu nivele de dificultate ceva mai mari.

În apropiere, la numai 8 km se află staţiunea Sinaia, stațiune ridicată odată cu Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia. Aici se află numeroase obiective culturale, o adevărată coloană vertebrală a staţiunii fiind: Casa Enescu, domeniul Peleş, Casele Iorga, Alecsandri, Caragiale, Vlahuţă, Coşbuc, Iancu Brezeanu, mormântul Badea Cârţan.

Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, este singurul de mare înălţime din ţară, aici putându-se schia pâna în luna mai. Telegondola din Sinaia, este  un obiectiv turistic important al orașului, o  instalație pe cablu modernă, cu o capacitate de până la 1700 persoane pe oră, cu suporţi pentru schiuri.

Casa Ligiana din Poiana Țapului  vă așteaptă la Bușteni!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Parcare
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Valea Prahovei

Valea Prahovei

Valea Prahovei este situată în judeţele Prahova şi puţin din Braşov.

Este una din cele mai importante zone turistice ale ţării dezvoltându-se de-a lungul timpului datorită peisajelor spectaculoase, ospitalităţii locuitorilor şi apropierii de Bucureşti, fiind preferată şi de importanţi oameni politici şi de cultură ai  României, unul dintre aceştia a fost chiar Regele Carol I al României.

Principalele staţiuni din Valea Prahovei sunt: Azuga, Breaza, Buşteni, Cheia, Predeal, Sinaia, Pârâul Rece.

Predealul este cea mai înaltă staţiune din România. Râul Prahova brăzdează regiunea de la nord la sud.

 Valea Prahovei  este un loc minunat unde natura este spectaculoasă în totalitatea ei, iar creaţiile omului vin să sporească şi mai mult importanţa turistică a locului.

Obiective turistice Valea Prahovei

Dintre cele mai importante obiective turistice antropice avem: Castelul Peleş, Castelul Cantacuzino, Castelul Pelişor, Casino Sinaia, Biserica Domnească, Mănăstirea Caraiman, Muzeul George Enescu, Muzeul Memorial Cezar Petrescu, Centrul Cultural Aurel Stroe, Castelul Iulia Haşdeu.

Dintre obiectivele turistice naturale ale României avem aici: Cascada Urlătoarea, Pestera Raței, Cheile Zănoagei, Cheile Urșilor, Cheile Orzei, Cheile Tătarului, Clăile din Lespezi, Canionul Horoabei, Parcul Naţional Bucegi, Vârful Omu, Sfinxul şi Babele.

Valea Prahovei este locul unde se simte bine orice turist, indiferent de pretenţii. Aici găsim de la unităţi de cazare de lux la posibilitatea cazării la cort. Se pot face drumeţii pe numeroasele trasee marcate, dar zona deține și importante atracții pentru turismul cultural.

Valea Prahovei este locul ideal pentru o vacanţă prelungită sau un weekend la munte.


Obiective turistice

Stațiunea Sinaia, supranumită și Perla Carpaților pentru peisajele superbe și pentru condițiile deosebite de practicare a sporturilor de iarnă, este situată la poalele munților Vârful cu Dor, Furnica și Piatra Arsă, în plină zonă carpatică.
În Sinaia sunt amenajări speciale destinate practicării sporturilor de iarnă: pista de bob cu o lungime de 1.500 m (13 viraje și 132 m diferență de nivel), pârtii de schi de diferite grade de dificultate (Carp - 2.500 m, dificila; Papagal - 2.140 m, dificilă; Turistică - 2.800 m, medie etc.), pârtii pentru săniuș etc.

Stațiunea Bușteni – denumită și “Poarta Bucegilor, situată la poalele Caraimanului, la o altitudine de 880m, este o stațiune balneoclimaterică și de odihnă. Datorită poziției sale, de aici se deschid foarte multe trsee turistice montane, cele mai interesante atracții fiind: Piatra Arsă, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman (cu monumentul ridicat in cinstea eroilor căzuți în primul razboi mondial), Vârful Omu. Stațiunea este destinația ideală pentru tutrism montan, ski, fotografie și relaxare.

Stațiunea Predeal - este situatã la poalele munţilor Bucegi (la nord-est de aceştia) şi la nord-vest de munţii Baiului, între râurile Prahova şi Timiş.
Stațiunea are ca puncte de atracţie opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei si traseele montane marcate pentru turism, trasee ATV, telescaunul şi teleschiurile de pe Clãbucet. Numeroasele localuri specializate în arta culinarã româneascã şi internatională completeaza oferta stațiunii.
Citește mai mult