Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Agape - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie pe hol, Balcon, Internet, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Agape - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie pe hol, Balcon, Internet, Uscător de păr

Informații generale

Casa Agape din Corunca – Ținutul Secuiesc.

Casa Agape din Corunca este o locație luxoasă, perfectă pentru o vacanță reușită în zona Mureșului. Locația este situată la doar 2 km de Târgu Mureș, de-a lungul drumului european E60,  într-o zonă liniștită, departe de agitația orașului.

Corunca este o localitate veche, maghiară, stabilită pe malul râului Poklos, iar Casa Agape este situată în partea localității numită ”Valea Comorii”, la poalele Dealurilor Nirajului.

Casa Agape din Corunca este o locație superbă, foarte luxoasă, amenajată într-un stil modern, cu toate utilitățile incluse, într-o clădire nouă, special creată pentru a vă îndeplini dorințele și nevoile. Casa dispune de 2 camere,  în regim single și double, amenajate într-un stil modern și elegant. Camerele dispun de o baie privată, cu cadă sau duș, frumos amenajate, cu toate dotările incluse. Camera are acces la internet, balcon.

Casa Agape vă pune la dispoziție cadă cu hidromasaj, living spațios cu șemineu și ferestre mari prin care se vede priveliștea de afară, loc special creat pentru relaxare, loc de joacă pentru copii și bucătărie complet utilată. Pe veranda însorită se poate servi masa sau ceaiul, fiind un loc cu o vedere minunată. De asemenea vă puteți relaxa la umbra copacilor din grădină sau pe plaja amenajată lângă lac, unde puteți înota. Alături de copii sau prieteni puteți juca, în curte, tenis de picior, badminton tenis de masă. Pe terenul de joacă special creat pentru copii se găsește un tobogan, leagăn și spațiu amenajat cu nisip.

La Casa Agape oaspeții au un grătar la dispoziție și pot servi mâncare tradițională făcută la ceaun. Se poate prepara, la cerere, gulașul tradițional unguresc și se pot face focuri de tabără.

De asemenea, Casa Agape dispune și de sală de conferință,  cu o capacitate de maxim 35 de persoane, unde se pot organiza training-uri, conferințe sau întâlniri de afaceri.

Ca și activități, la Casa Agape nu vă puteți plictisi. Puteți face drumeții în împrejurimi și pe dealurile din apropierea casei, fie puteți face plimbări cu bicicleta sau echitație. Curtea, de asemenea, este completată de un superb lac, unde puteți să vă relaxați sau puteți să faceți plajă, fiind disponibile șezlonguri.

Printre servicile oferite de Casa Agape, plimbarea cu trăsura este una dintre activitățile preferate de turiștii de toate vârstele. Plimbarea se face cu o caleașcă cu design unic, recomandată în special proaspăților căsătoriți. Plimbarea se face în pădurile din preajma dealurilor, cu peisaje superbe.

Casa Agape din Corunca este locația perfectă pentru a petrece o vacanță superbă, o vacanță elegantă, relaxantă, care să vă binedispună.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sanie trasă de cai
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Terasă
 • Teren de sport
 • TV în living
 • WiFi

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult