Cascada Cașoca (Pruncea) – Cuibul apei din inima munților


Cascada Cașoca – Pruncea - cuibul apei din inima munților (1)

Cascada Cașoca (Pruncea) – Cuibul apei din inima munților


Pe drumul ce leagă Brașovul de Buzău, prin Întorsură,  în dreptul localității Cașoca, întâlnim un mic indicator spre cascadă. Urmăm un drum de pământ cu o lungime de aproximativ 6 km,  iar după aproximativ 15 minute de mers cu mașina ajungem  la o bifurcație; acolo ținem dreapta, iar în câteva sute de metri ajungem la semnul ce marchează ajungerea la cascadă.

Pentru cei ce își doresc să descopere la pas frumusețea plaiurilor buzoiene pot alege acest traseu ușor, cu o durată de aproximativ 1 ora și jumătate de la drumul principal până la cascadă. Natura, cu verdele ei pur, specific mijlocului verii te însoțește la tot pasul. Apa râului te acompaniază până sus la cascadă, iar sunetul de fundal este cea mai plăcută muzică.

Coborâm câteva trepte de lemn spre apele râului Cașoca, urmărim sunetul apei învolburate, iar în nici o sută de metri zărim cascada.

Protejată de versanții nu foarte înalți, dar frumos împodobiți de vegetație, ai masivului Podul Calului, cascada se revarsă grăbită peste peretele de stâncă ce-i este sprijin.

Peisajul din juru-i este unul de poveste, este viu, colorat, așa cum doar muntele știe să îl creeze.

Cascada Cașoca – Pruncea

Cascada Cașoca – Pruncea, o frumoasă cădere de apă, albă și grăbită și-a săpat la poale un micuț iaz în care să se liniștească, iar cerul să se oglindescă perfect. Puțin mai jos apele liniștite încep să se agite rostogolindu-se peste pietrele de diferite dimensiuni, fremătându-se și clocotind tot drumul ce-l are de parcurs spre sat, ducând cu ele povestea cuibului dintre munți.

Cascada Cașoca – Pruncea este de neratat pentru turișii ce aleg să viziteze meleagurile buzoiene. Traseul ușor accesibil și frumusețea peisajului fac  din această destinație una dintre cele mai importante din județul Buzău.

Imagini: Claudiu Vatau și Nicoleta Busa, 13.07.2019, în tură foto cu Costin Fetic


Caută și alte idei de călătorie și oferte de cazare în România


Caută cazare în categoria:  Cazare MunteniaCazare Chiojdu, Cazare Amara, Cazare Valea Lupului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Trasee turistice, Evenimente, Personalități


Citește și …


Simbolistica precreștină sau taina cioplitului în lemn cu meșterul Nicolae Rorau

Simbolistica precreștină sau taina cioplitului în lemn cu meșterul Nicolae Rorau

Simbolistica precreștină sau taina cioplitului în lemn cu meșterul Nicolae Rorau Pe meșterul Nicolae Rorau din satul Borzești, comuna Crasna, […]

1 comment
Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș

Biserica Domnească Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș

Biserica Domnească – primul monument de arhitectură religioasă de amploare din Țara Românească Coordonate GPS: 45.1420334, 24.675529 Zona turistică Muntenia găzduiește […]

0 comments
Salina-din-Deal-loc-de-contemplare-Idei-de-calatorie-Brad-DescoperimRomania.ro

Salina din Deal – loc de contemplare

Salina din Deal – loc de contemplare Salina din Deal este o salină artificială situată într-o zonă pitorească din inima […]

0 comments

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și prietenilor tăi!

Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus