Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alex - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Casa Alex din Novaci – Transalpina.

Casa Alex din Novaci este alegerea perfectă pentru o vacanță într-o zonă minunată și în apropierea celei mai spectaculoase șosele din România, Transalpina. Casa se află la doi kilometri distanță de centrul orașului Novaci, într-o zonă liniștită, oraș tranzitat de Transalpina.

Casa Alex din Novaci este o construcție nouă, finalizată în anul 2013, ce vă oferă cel mai bune condiții de cazare. Are o capacitate totală de 10 locuri, în 4 camere duble, amenajate și mobilate într-un stil modern. Camerele sunt frumoase, curate și încăpătoare, iar fiecare cameră are baie proprie, modernă și dotată cu toate utilitățile necesare. Camerele au televizor cu led, acces la internet, balcon, uscător de păr, ăncălzire centrală, cu apă caldă permanenet.

Casa Alex dispune de bucătărie complet utilată, special creată pentru grupurile care doresc să îți pregătească singure masa, precum și frigider. De asemenea, Casa Alex din Novaci dispune de fermă proprie, bazată în principal pe ciuperci și o livadă.

Aici găsiți  o curte frumos amenajată, cu terasă unde vă puteți relaxa, iar la marginea pădurii, în apropiere de Casa Alex, este amenajat un teren de fotbal, în aer liber, și grătar, pentru a vă petrece după-amieze frumoase și relaxante alături de familie și prieteni.

La Casa Alex puteți juca, alături de copii, jocuri de divertisment care să vă umple serile, după plimbările și drumețiile din zonă: table, rummy, șah, masă de ping pong etc.

Casa Alex vă oferă prilejul pentru a face plimbării în mijlocul naturii, în pădurile din apropiere și de a vedea peisaje minunate. Apropierea de Transalpina vă oferă posibilitatea de a vedea cea mai înaltă șosea din România, situată la peste 2000 de metri altitudine. Transalpina a fost denumită de-a lungul timpului ”Poteca Dracului”, ”Drumul Regelui” sau Transparâng. Puteți admira peisaje superbe, sălbatice, specifice pajiștilor alpine.

În apropierea orașului Novaci, aveți șansa de a vizita numeroase obiective naturale de mare importanță pentru turismul românesc: Peștera Muierilor, Mănăstirea Polovragi, Mănăstirea Crasna, Cheile Gilortului, Rezervația Naturală Cheile Oltețului, Lacul Gălcescu, iar pentru iubitorii sporturilor de iarnă stațiunea Rânca vă pune la dispoziție 6 pârtii de ski.

Casa Alex este alegerea perfectă de a vă petrece sejurul într-o zonă turistică minunată, a Olteniei de sub Munte, într-un cadru modern, curat și odihnitor.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fermă proprie
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Masă de tenis
 • Parcare

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transalpina

Transalpina

Zona turistică Transalpina

Transalpina mai este cunoscută și sub denumirea Drumul Regelui și traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali de la N la S, făcând legatura între orașele Novaci jud. Gorj și Sebeș jud. Alba.

Este singurul drum din țară pe care se poate ajunge cu mașină până la nori și chiar deasupra lor. Transalpina fiind mult mai înaltă decât Transfăgărășanul ajungând la o altitudine de 2145m în Pasul Urdele. Soseaua este mult mai veche, dar și mai puțin celebră.

Deoarece este un drum alpin, pe perioada iernii este închis. Porțiunea Obârșia Lotrului-Rânca este înzăpezită mai mult de 6 luni pe an.

Cu siguranță este cel mai frumos drum din România deoarece a păstrat sălbăticia locurilor înconjurătoare din cauza accesului dificil și al izolării.

Peisajele pitorești străbătute de această șosea prin Munții Parâng vor încânta privirile turiștilor care cu siguranță vor păstra gândul de a se reîntoarce în minunata călătorie pe Transalpina.

Zona este ideală pentru un sejur relaxant. Aerul curat de munte și peisajele alpine sunt adevărate tratamente pentru oboseală și stres.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat în zonă localități turistice în care veți găsi cazare la prețuri avantajoase.

Alegând un sejur în această zonă alegeți un concediu printre nori sau deasupra lor!

Sursă foto: panoramio.com


Obiective turistice

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atât din ţară cât şi din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se află, şi leagă Localitatea Sălişte din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.

Lacul Gâlcescu este un lac glaciar amplasat la o altitudine de 1925 m în Munții Parâng și este declarat monument al naturii, iar împrejurimile constituie o rezervație naturală (floristică, geologică și peisagistică), fiind considerat o perlă a Munților Parâng.

Lacul Oașa este un lac de acumulare pe râul Sebeș situat la o altitudine de 1255 m, la granița județelor Alba și Sibiu în Munții Șureanu, este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeș.

Peștera Polovragi este situată la o altitudine de 670 m și are o lungime de aproape 10 km, fiind una din cele mai lungi peșteri din România, iar o porțiune de 900 m este electrificată și luminată.

Stațiunea montană Râncaeste amplasată în Munții Parâng la altitudinea de 1600 m și este atractivă pentru practicarea sporturilor de iarnă precum: ski, snowboard, snowmobil, ski de tură, dar și vara pentru practicarea sporturilor cu motor, bicicletă, ATV și parapantă, și pentru superbele peisaje montane, stațiunea fiind una din frumusețile naturale ale țării.
Citește mai mult