Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alexana - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire centrală, Internet

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  13.08.2015 – 13.09.2015 100 lei/zi 100 lei/zi
  14.09.2015 – 30.11.2015 90 lei/zi 90 lei/zi
  01.12.2015 – 23.12.2015 100 lei/zi 100 lei/zi
  24.12.2015 – 29.12.2015 300 lei/zi 300 lei/zi
  30.12.2015 – 31.12.2015 400 lei/zi 400 lei/zi
 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Alexana - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Încălzire centrală, Internet

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  13.08.2015 – 13.09.2015 150 lei/zi 150 lei/zi
  14.09.2015 – 30.11.2015 140 lei/zi 140 lei/zi
  01.12.2015 – 23.12.2015 150 lei/zi 150 lei/zi
  24.12.2015 – 29.12.2015 450 lei/zi 450 lei/zi
  30.12.2015 – 31.12.2015 600 lei/zi 600 lei/zi

Informații generale

Casa Alexana din Gura Humorului – Bucovina.

Dacă doriţi linişte, aer curat, sau doriţi să vă distraţi, vă aşteptăm la Casa Alexana din Gura Humorului, aceasta fiind situată într-o zonă deosebit de liniştită şi retrasă, de unde poţi admira toată panorama oraşului Gura Humorului, intrarea în Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

Deasemenea, beneficiaţi de cazare în cabană cu 5 camere duble din care 3 la eataj şi 2 la parter, 2 băi (o baie pe fiecare etaj), living, bucătărie cu dotările necesare pentru prepararea meselor dorite, curte largă cu locuri de parcare, foişor şi grătar.
La numai 5 km se află faimoasele mănăstiri: Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului precum şi mănăstirile: Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Arbore, Dragomirna etc.

Distracţii cu atv-uri, mese la restaurante cu specific bucovinean puteţi să le regăsiţi la baza pârtiei de sky Şoimul şi în Parcul Ariniş.
Tot aici vă puteţi bucura de: patinuar, piscinele în aer liber şi piscină acoperită precum şi câteva trasee de căţărat în incinta complexului Escalada.

În apropiera cabanei Alexana, la doar 300 m, există centrul balneo-terapeutic (Piramia) unde puteţi beneficia de: linişte şi relaxare la nivelul cu energie piramidală, băi sărate, jacuzzi şi saună. Iubitorii de cai pot practica călăritul la complexul Boca din Capul Câmpului la doar 7 km distanţă.

Se pot organiza diferite sporturi de agrement: paintbull, tir cu arcul, tenis de masă, plimbări off-road.

Vă dorim o vacanţă plăcută şi vă aşteptam cu drag oricând în Gura Humorului la Cabana Alexana pe plaiurile de vis ale Bucovinei!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Gura Humorului, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Spălătorie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult