Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de vacanță Simona - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Televizor

  Tarifele variază în funţie de perioadă astfel:
  Cameră dublă Cameră dublă + pat suplimentar Închiriere integrală
  01.06.2016-15.09.2016 100 lei/noapte 130 lei/noapte

  560 lei/noapte

  15.09.2016-31.10.2016

  80 lei/noapte 100 lei/noapte

  440 lei/noapte

  În perioada 01.11.2016-30.05.2017 casa se închiriază numai integral la preţul de 440 lei/noapte, cu excepţia sărbătorilor de Crăciun, Revelion, Paşti şi 1 Mai când preţurile sunt diferite.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de vacanță Simona - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Frigider în cameră, Încălzire centrală, Televizor

  Tarifele variază în funţie de perioadă astfel:

  Cameră cu 4 locuri

  Închiriere integrală

  01.06.2016-15.09.2016

  150 lei/noapte 560 lei/noapte
  15.09.2016-31.10.2016 120 lei/noapte

  440 lei/noapte

  În perioada 01.11.2016-30.05.2017 casa se închiriază numai integral la preţul de 440 lei/noapte, cu excepţia sărbătorilor de Crăciun, Revelion, Paşti şi 1 Mai când preţurile sunt diferite.

Informații generale

Casa de vacanță Simona din Gura Râului – Mărginimea Sibiului.

La fel cum declară cândva Lucian Blaga: “ar trebui să vezi cândva Gura Râului că să înţelegi ce-nseamnă colţ de rai cu străveche tradiţie în cultura românească”, de fiecare dată când ne calcă pragul, oaspeţii noştri spun la fel.

Vă oferim casă de vacanţă la cheie cu toate cele necesare pentru petrecerea cât mai frumoasă a timpului dvs. liber, fie că este vorba de o mini-vacanta, un weekend sau un concediu, la noi veţi găsi oază de linişte pe care o căutaţi.

Servicii oferite:

– Acces la bucătărie utilată cu: plită electrică cu 2 ochiuri (nu există gaz în zonă şi nu toată lumea ştie să folosească un aragaz cu butelie), filtru de cafea, veselă şi tacâmuri pentru 14 persoane, un set de 5 cratiţe
– Televizor (Digi)
– Piscină (pe timpul verii)
– Terasă (masă cu 14 locuri)
– Filigore cu grătar şi ustensile necesare
– Parcare pentru 4 maşini.

Nu se acceptă animale de companie.

Obiective turistice în zonă:

– Barajul de la Gura Râului – la 5 km
– Cheile Cibinului – între 8 şi 20 km
– Păltiniş – 19 km
– Muzeul de icoane pe Sticlă de la Sibiel – 14 km
– Mănăstirea Orlat – 6 km

Vă aşteptăm!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Piscină
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro


Obiective turistice

Stațiunea Păltiniș este situată la cea mai înaltă altitudine din țară (1450 m) și totodată prima stațiune montană din România (1894).Cea mai importantă pârtie de schi din județul Sibiu este pârtia Oncești, de la Păltiniș, cu o lungime de 1.150 de metri. Situat la intrarea în statiunea Păltinis, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul „Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitoreștișsi mai asaltate locuri de către turiști.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel - unic în lume prin colecția sa de peste 700 de icoane, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Biserica Ursulinelor - prima clădire ridicată pe acest loc în 1474 a fost o mănăstire dominicană care a funcționat până în 1543, când, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari părți a populației săsești la religia lutherană, lăcașul de cult a intrat în posesia lutheranilor.
Citește mai mult