Rezervaţia Grădina Zmeilor – templu al naturii


Rezervatia-Gradina-Zmeilor-–-templu-al-naturii-DescoperimRomania.ro

Rezervaţia Grădina Zmeilor – templu al naturii


Rezervația Grădina Zmeilor se află la o distanță de aproximativ 1 km în apropierea satului Gâlgău Almașului, din județul Sălaj.  Această Grădină din piatră sculptată de natură uimește nu doar cu peisajele sale dar și cu legendele care sunt atribuite fiecărei stânci.

Rezervația Grădina Zmeilor are o suprafață de 3 hectare care din anul 2000 este protejată de stat fiind o destinație ecologică unică. Toți vizitatorii acesteia sunt fermecați de priveliștea încântătoare a stâncilor care indiferent de anotimp își păstrează frumusețea cea rară. 

Specialiștii susțin că aria ce cuprinde acest complex este “fund de mare” drept dovadă fiind prezența fosilelor de melci și scoicilor pe stânci. Cum am mai precizat înainte, localnicii au născocit diferite legende legate de  Grădina din Piatră acest lucru fiind prezentat și prin denumirile pe care le poartă fiecare stâncă: Călugării, Soldaţii, Zmeul şi Zmeoaica, Fata Cătanei etc.

Grădina Zmeilor – călătorește prin legendă

Una din legende susține că Gâlgăul Almașului găzduia niște dragoni fioroși care răpeau fetele din sat. Într-o zi, unul dintre ei a furat soarele de pe cer, dar un tânăr a decis să pună capăt tiraniei ce o aduceau zmeii. După ce acesta a întors soarele  tovarășii balaurului au venit în ajutor, însă una din fetele salvate a fermecat zmeii transformându-i în pietre.

Astfel până în ziua de astăzi stâncile ce îi reprezentau odată pe puternicii și înfricoșătorii zmei stau nemișcate în Grădina din Piatră.  Pentru a ajunge la Rezervația Grădina Zmeilor, mergeți de la Cluj la Zalău și pe E81 spre Sâmnihaiu-Almașului, unde virați la dreapta spre Hida. Continuați drumul spre Baica, Racâș și ajungeți în cele din urmă la intrarea în Grădina Zmeilor, Gâlgăul Almașului.

Rezervația dispune de parcare și terase pe care le veți putea folosi pe o vreme mai bună. În apropiere de aceasta veți putea, de asemenea, vizita și Grădina Botanică Vasile Fati sau Stânca Dracului din Hida.

Vă îndemn să vizitați Rezervația Grădina Zmeilor pentru o experiență de neuitat.

Galerie foto:


Caută și alte idei de călătorie și oferte de cazare în România


Caută cazare în categoria:Cazare Transilvania


Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice 

Citește și …


Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa

Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa – Cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa Muzeul Locomotivelor cu […]

0 comments
Festivalul Satelor Dunărene – tradiţie de peste trei decenii

Festivalul Satelor Dunărene – tradiţie de peste trei decenii

Festivalul Satelor Dunărene – ediția a 38-a, 16 iulie 2016  Festivalul Satelor Dunărene are o tradiție de 37 de ani şi […]

0 comments
Târgul de turism al Olteniei

Ce surprize ne așteaptă la Târgul de Turism al Olteniei?

Organizatorii Târgului  de  Turism  al Olteniei, ce se desfășoară în perioada 10-12 martie 2017, în incinta Centrului Multifuncțional Craiova, vă […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus