Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de vacanță Teodora - Cameră dublă superioară

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Casa de vacanță Teodora din Rânca – Transalpina.

Casa de vacanță Teodora din Rânca este alegerea perfectă pentru a petrece vacanța la munte, într-o locație modernă, cu toate dotările necesare. Este o combinație perfectă între modern și pitorescul munților.

Casa de vacanță Teodora este localizată la 300 de metri de pârtia Rânca Telescaun, de pe vârful Păpușa, cu o superbă priveliște spre munte. Are o capacitate de 16 de locuri, în 8 camere primitoare, curate și amenajate într-un stil modern, cu pat matrimonial. Fiecare cameră dispune de baie privată, modernă, cu cadă de duș, TV, balcon cu vedere spre munte, apă caldă în permanență. De asemenea, turiștii au la dispoziție o bucătărie complet utilată, o sală de mese și un living spațios, perfecte pentru grupuri de prieteni sau familii.

La Casa de vacanță Teodora din Rânca, turiștii se pot relaxa în grădina amenajată frumos, unde este loc de joacă pentru copii, un foișor acoperit, terasă, se poate prepara mâncarea la grătar, rotișor sau la ceaun și pot servi masa afară într-un peisaj pitoresc, cu aer curat.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă și munte, Casa de vacanță Teodora vă pune la dispoziție instructor de ski profesionist, în week-end ghid montan pentru drumeții montane în zona Parâng, iar vara este inclus în preț și un traseu montan pe râul Galben, care trece și prin spatele casei. De asemenea se organizează drumeții cu ghid la Lacul Gâlcescu, Petrimanu și pe vârful Parângul Mare. Turiștii pot închiria și biciclete pentru plimbări în aer liber.

Stațiunea Rânca este una dintre cele mai frumoase stațiuni din România, fiind situată la poalele Munților Parâg, la o altitudine de 1600 de metri. Iubitorii de sporturi de iarnă pot schia pe cele 6 pârtii de ski disponibile, cu grade diferite de dificultate. Aici puteți descoperi trasee montane ce duc spre vârful Parângu Mare sau puteți admira, pur și simplu, peisajul pitoresc al crestelor montane acoperite de păduri de brazi.

De aici puteți parcurge cea mai înaltă șosea din România, construită la o altitudine de peste 2000 de metri și anume Transalpina, ce străbate Munții Parâng de la sud la nord.

Casa de vacanță Teodora din Rânca este alegerea perfectă pentru un sejur de neuitat, în inima munților,  gazdele oferindu-vă tot confortul necesar pentru o vacanță reușită și ospitalitatea tipică neamului nostru.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transalpina, Cazare Rânca, Cazare Cabane

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

15:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transalpina

Transalpina

Zona turistică Transalpina

Transalpina mai este cunoscută și sub denumirea Drumul Regelui și traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali de la N la S, făcând legatura între orașele Novaci jud. Gorj și Sebeș jud. Alba.

Este singurul drum din țară pe care se poate ajunge cu mașină până la nori și chiar deasupra lor. Transalpina fiind mult mai înaltă decât Transfăgărășanul ajungând la o altitudine de 2145m în Pasul Urdele. Soseaua este mult mai veche, dar și mai puțin celebră.

Deoarece este un drum alpin, pe perioada iernii este închis. Porțiunea Obârșia Lotrului-Rânca este înzăpezită mai mult de 6 luni pe an.

Cu siguranță este cel mai frumos drum din România deoarece a păstrat sălbăticia locurilor înconjurătoare din cauza accesului dificil și al izolării.

Peisajele pitorești străbătute de această șosea prin Munții Parâng vor încânta privirile turiștilor care cu siguranță vor păstra gândul de a se reîntoarce în minunata călătorie pe Transalpina.

Zona este ideală pentru un sejur relaxant. Aerul curat de munte și peisajele alpine sunt adevărate tratamente pentru oboseală și stres.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat în zonă localități turistice în care veți găsi cazare la prețuri avantajoase.

Alegând un sejur în această zonă alegeți un concediu printre nori sau deasupra lor!

Sursă foto: panoramio.com


Obiective turistice

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, atât din ţară cât şi din afara ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se află, şi leagă Localitatea Sălişte din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.

Lacul Gâlcescu este un lac glaciar amplasat la o altitudine de 1925 m în Munții Parâng și este declarat monument al naturii, iar împrejurimile constituie o rezervație naturală (floristică, geologică și peisagistică), fiind considerat o perlă a Munților Parâng.

Lacul Oașa este un lac de acumulare pe râul Sebeș situat la o altitudine de 1255 m, la granița județelor Alba și Sibiu în Munții Șureanu, este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeș.

Peștera Polovragi este situată la o altitudine de 670 m și are o lungime de aproape 10 km, fiind una din cele mai lungi peșteri din România, iar o porțiune de 900 m este electrificată și luminată.

Stațiunea montană Râncaeste amplasată în Munții Parâng la altitudinea de 1600 m și este atractivă pentru practicarea sporturilor de iarnă precum: ski, snowboard, snowmobil, ski de tură, dar și vara pentru practicarea sporturilor cu motor, bicicletă, ATV și parapantă, și pentru superbele peisaje montane, stațiunea fiind una din frumusețile naturale ale țării.
Citește mai mult