Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Francisc - Cameră Dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Cablu TV, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Francisc - Cameră Triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Cablu TV, Internet, Televizor

Informații generale

Casa Francisc din Berzasca – Cazanele Dunării.

Casa Francisc din Berzasca este o locație accesibilă atât pentru grupurile de tineri dornici de o ieșire, cât și pentru familiile care caută liniștea unui concediu relaxant.

Cu o capacitate totală de 11 locuri, distribuite în 4 camere duble și o cameră triplă, care ocupă tot etajul 1 și mansarda, Casa Francisc din Berzasca vă pune la dispoziție și un living generos, la parter – care se poate transforma în spațiu de dormit la cerere. Tot la parter găsim și bucătăria unde cei dornici pot găti și servi masa, dar și o baie dotată cu cadă. Camerele au TV și balcon, iar la etajul 1 se alfă cea de-a doua baie, cu cabină de duș.

Aici veți găsi legume culese direct din sera proprie, dar și grătar pentru serile petrecute până târziu. În imediata apropiere se află un teren de sport, cu acces gratuit, pentru cei care își doresc să se relaxeze practicând diferite sporturi.

De asemenea, Casa Francisc din Berzasca are în proprietate și un teren pe malul Dunării, de unde puteți face o plimbare cu barca, gratuit, sau pur și simplu să profitați de soare într-un loc ferit de aglomerația obișnuită. De asemenea, aici puteți cere pește proaspăt iar propietarii vor fi mai mult decât fericiți să vă asigure o masă copioasă de acest gen.

Profitând de liniștea oferită de această unitate de cazare, puteți explora împrejurimile a căror frumusețe este cunoscută pe întreg teritoriul țară: Rezevația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici – văzute din barcă nu are cum să nu vă asigure un zâmbet larg întreaga zi, Peștera Ponicova, Chipul marelui rege dac, Decebal, cea mai mare statuie de piatră de pe întreg spațiul european, dar și amintiri lăsate de Împăratul Traian – Tabula Traiana, mărturie a victoriei obținute cu greu, după două războaie, împotriva lui Decebal.

Vă invităm cu drag la Casa Francisc din Berzasca, perfectă pentu cei care doresc să evite și să las în urmă aglomerația care stăpânește de regulă marile orașe.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Seră
 • Bucătărie comună
 • Barcă
 • Livadă
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Maşină de spălat
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult